Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 41 471
  • 540
  •   2
Отговори
# 525
Аз пък съм за Велвет Тонка. По- секси е, по- нежен, има една шампанизиране при него, което няма при Бушерона.
Цианидността при последния мен леко ме дразни и никога не го придобих, а от Велвет Тонка имам изпръскани над 40 мл, което за моята бройка е невероятно.

Новият Narciso, не е моят.
Днес, блаженно се нося в аромата на Dior essence 🥰
“Сляпа” полупка, както се казва.
Densi, благодаря! 🌷
Оо, честито! С много любов и хубави емоции да се носи.❤🌹

# 526
Търся си аромат, който да е по- студен и сериозен за чисто професионална употреба на по- сериозни срещи в предимно мъжка среда. Дистанциращи дори. Моите парфюми и визия редовно са клиширано женски. Имате ли препоръки?
Като мъж веднага ти препоръчвам страховити ухания (за моя нос), с които не би посмял почти никой от мъжкото съсловие да поиска физическа близост (заради ароматния облак около теб) освен, ако не са крайно перверзни и тези миризми да ги привличат, като магнит Grin. От друга страна има шанс да имат положителна колаборация с кожата ти и да се стигне до супер секси излъчеане Simple Smile.
- Gres Cabochard EDT 2019
- Estee Lauder Knowing
- Estee Lauder Youth-Dew (този не го познавам, но от прочетеното е в духа на другите два)

# 527
Оу да, аз го познавам. Страшилище е. Има хора им стои обаче.

# 528
Някой може ли да сподели мнение за този парфюм ? Колебая се между него и новия Lady million gold parfum.

Аз съм за Роботчето.

# 529
  • The Evergreen State
Ходих днес до мола и мимоходом пръснах от щанда на Диор Мис Диор Есенс. Е, уж, не ме вълнуваше, но - на, всеки път си пръскам на ръката от него при ходене в мола. Вечерта след душа си сложих МД ЕДП 2021. С 2021 версията се оказах по погрешка мислейки, че поръчвам тази от 2017 защото не бяха сменили снимката още на Амазон, но ми доставиха новия тогава от 2021. С времето започнах да му се радвам много и на него. Споделяла съм, че понякога ми липсва каквото беше МД от 2012 и преди, но всъщност обичам и тези топли, сладки и разкошни МД от последните години.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 06:48 от Athena

# 530
Здравейте и честит празник! 🇧🇬Athena, аз правя същото напоследък с Miss Dior Essence. Този парфюм, започва да ми харесва все повече. Не беше мигновенна любов, защото е много различен от другите Miss. А аз дори не познавам всички Miss Dior. Освен това, винаги отивам с някакви очаквания, заради коментари и мнения, които се различават от моето възприятие. Та, първоначално ме стресна със силата и различността си. В началото на темата, ти попита: "Има ли някой, постигнал  вътрешно парфюмно равновесие със себе си?" Ако има, радвам се за него!  Каза и други неща, за които не съм спирала  да мисля, но ти "облече" в точните думи. Спомена, че заради количеството, не можеш да се порадваш на парфюмите си, както ти се иска и "Колко парфюма са ми достатъчни и кои точно парфюми?" При мен е точно така, без да имам много парфюми. По-скоро, дори са малко. Винаги има някой който ми харесва и ми се иска да имам, а от друга страна знам със сигурност, че не мога да се радвам и обичам много парфюми еднакво и достатъчно. Нямам парфюмна дисциплина, затова си налагам да не ходя в парфюмерии. Успявала съм, за доста дълги периоди от време. Случи ми се нещо комично, но и ми стана много неудобно, докато не се успокоих, че хората не знаят какви вътрешни борби водя, в които, поне да бях победител, а аз съм все само "тежко ранена". Живея близо до МОЛ "България", в който магазина на DOUGLAS беше доста празен, допреди няколко години. После управител стана едно мило, симпатично и красиво младо момиче, явно тя го разработи. Та аз...това се срамувах да ви разкажа толкова време...ходех там всеки ден! Спряха да ме забелязват, тествах си каквото ме интересува и си тръгвах. Имало е не един случай, да вляза в празен магазин. Без клиент, без персонал, извиквам "Добър ден!", за да излезе някой...никой! Последва много дълга пауза, но когато ме заинтригувахте с Barenia Intense, LAEB Vanilla Nude и Dior Essence, отидох. Както си разглеждах, зад гърба ми накой каза: "Здравейте!". Обърнах се, оправителката на магазина, усмихната..."Много се радвам да ви видя, ние си помислихме...". Мен ме напуши смях и си помислих това, което може би ще хрумне и на някой от вас. Все пак бяха годините на вируса. Но тя, най-мило ми каза: "Решихме, че сте заминала в чужбина.Simple Smile Днес пак ще отида да си пръсна Essence и един парфюм, който много силно ме заинтригува! Пробвах и други неща, затова нямам ясни впечатления, но ми се стори великолепен! JPG Scandal Intense.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-I … tense-102883.html
Много красив, дамски, тъмен, дълбок, плътен и с изключително красива ванилия. За студено време.
В този магазин тестера на LAEB Vanilla Nude e празен, както и не забелязах, дали имат новия Libre. Извинете, че ви досадих с дългия си  разказ и благодаря за търпението. Хубав ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 12:05 от Magda Dimitrova

# 531
Относно Еssense имам чувството, че пропускам нещо. На първо тестване много ми хареса. Вчера ми стоеше тежък и синтетичен, къпините едва се усещаха. Miss Dior 2024 ми е много любим, заради горските ягоди и вече му се вижда дъното. Искам да си го подновя, но любопитството относно есенцията ме възпира.

Ягоди и зелен мъх или къпини, мухъл, филийка с мармалад Simple Smile

# 532
На мен ми е тежък и синтетичен.

# 533
  • Toronto
Има ли някой с наблюдения върху Amouage Interlude? В търсене на Guidance попаднах на разпродажба и така се сдобих с този Interlude, обаче след като го получих вчера, не съм убедена, че е моят. Чудя се дали да се отърва от него или да го мъча. Доста мъжки ми идва, даже не и unisex. Аз съм си виновна, че купувам без да съм го пробвала. И все пак, като фен на Amouage се чудя дали да му дам шанс.

# 534
  • Враца
За мен, е "страшен" в недобрият смисъл. Не могада си представя, че на някой му стои добре. Няма да го описвам обаче, за да не обидя почитателките му.

# 535
Аз си всех guidance и наистина стои много нежно, нещо като пудра и Бейлис, поне аз така го усещам, трайността му е впечатляваща, не знаех, че се произвежда в Оман между другото.

# 536
Има ли някой с наблюдения върху Amouage Interlude?
Скрит текст:
В търсене на Guidance попаднах на разпродажба и така се сдобих с този Interlude, обаче след като го получих вчера, не съм убедена, че е моят. Чудя се дали да се отърва от него или да го мъча. Доста мъжки ми идва, даже не и unisex. Аз съм си виновна, че купувам без да съм го пробвала. И все пак, като фен на Amouage се чудя дали да му дам шанс.
Защо да го "мъчите"? Щом не Ви харесва, това едва ли ще ще се промени? Amouage са много сложни парфюми и ако не Ви пасне и не се влюбите, надали ще се се случи впоследствие?

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:55 от Magda Dimitrova

# 537
  • Toronto
Аз си всех guidance и наистина стои много нежно, нещо като пудра и Бейлис, поне аз така го усещам, трайността му е впечатляваща, не знаех, че се произвежда в Оман между другото.
Направо съм влюбена, имам 5 мл тестер и само го мириша докато дойде целия. За мен този парфюм е като прегръдка - сладък, силен и нежен.
Обаче Интерлюда ми е болката, виждам, че има хора, дето го обичат направо наравно с Guidance. Пък аз засега не мога да му се зарадвам.

# 538
Аз го обичам повече от Guidance, но щом не ви пасва  го и не купувайте парфюми насляпо, особено за такива пари

# 539
  • The Evergreen State
Ако е купен на разпродажба, сигурно не може да го върнеш Интерлюд. Моята бутилка стои на тъмно в шкафа, ползвам рядко този парфюм, но имам и такива които ползвам и по-рядко от него. И аз го купих без тест, подобно на теб го намерих изгодно на Костко, но горе долу имах идея какво ще е, за мен беше любов от първо помирисване.
За Амуаж се носят легенди в ютюб, че бачовете им се различават много, от бач до бач имало разлика, нямам идея колко е вярно. За съжаление с парфюмите е трудно, има и греди, колкото и души тук да ти казват, че даден парфюм е хубав, ако на теб не ти допадне си е мъчене както казва и Магда.

Синтетични са Мис Диор, съгласна съм, има нещо "пластмасово" в тях, далеч са наистина от общоприетите качествени парфюми тип Луи Вуитон (прозрачни и кристално чисти). Те са си в крайна сметка мейнстрийм, за това което са, са със силно завишена цена и МД както и Луи Вуитон обаче Simple Smile. Може и да е търсен ефект тази синтетика, моден тренд може би. Топъл и същевременно по-пюристичен е Алюр на Шанел. За мен той е по-добрия парфюм от тези последни Мис Диор, които за мен са в същата графа като Алюр като тип парфюм. Мис Диор обаче са определено по-популярни. Имам Алюр Сеншуъл, ползвам го по-рядко от МД, предполагам съм повлияна от рекламите и хайпа около МД.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 21:01 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт