Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 69 759
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Аз също съм заинтригувана от Libre Vanille couture и започнах да го следя за евентуална покупка. В момента, в notino.bg, цената му е еквивалента на 150 евро, а в my-origines.de - 87 евро. Малко ми е странна тази разлика.

# 691
TF Black Orchid много харесвам както върху мъже, така и върху жени (според мен е аромат, с който не трябва да се прекалява. Приложен умерено стои стойностно и достатъчно излъчва, когато някой се полее обаче - буквално простее ароматът). Върху моята кожа не харесвам как стои. Пробвах аналогични аромати, които за мен се оказаха добър вариант и без да избива "мръсна" нотка. Това са VCA Precious oud и La Yuqawam Femme Rasasi (като за втория отново трябва да се съобразява количеството).

# 692
Момичета, според вас кой е парфюмът, който има аромат, напомнящ на Коледа, уют?
Тъкмо си взех Angel Stellar и за мен има нещо, напомнящо този аромат в него ☺️

# 693
За тези се сещам:
Jo Malone Fir & Artemisia Cologne
Maison Margiela Replica By The Fireplace

# 694
  • София
Момичета, според вас кой е парфюмът, който има аромат, напомнящ на Коледа, уют?
За мен такива са Синема и Елексир де Мервей.

Черната орхидея за мен е абсолютен унисекс, седи добре както на жени така и на мъже. Аз го нося с удоволсвие, много го харесвам . По едно време го бях завряла дълбоко е шкафа понеже беше доста масов, но сега пак съм го извадила и нося с кеф, много му отива дъждовно и влажно време.

# 695
TF Black Orchid ....  Пробвах аналогични аромати, които за мен се оказаха добър вариант и без да избива "мръсна" нотка. 
А аз точно мръсната нотка харесвам. 😉
От 2 седмици нищо друго освен Black Orchid Reserve не е докосвало кожата ми, пристрастена съм; въпреки че, признавам, е доста труден за всекидневен парфюм. Днес сутринта почти се самоубих, като не прецених количеството. 🤭
Невероятен фланкър, доста по-мек в драйдауна и носим от Parfum, който остава пренатегнат от начало до край; нито за миг не отпуска хватката, иска се сериозен "гръб" за него. 😀

Dez, искрено завидях за John Galliano 💜 От години го дебна в eBay, но се намира само на смешни цени от още по-смешни продавачи.
Почти си спомням ясно невероятните алдехиди и тамян, толкова готик, с такъв убийствен флакон.... ехх! 😏

# 696
  • София
Орхидеята на ТФ несъмнено е един от шедьоврите в парфюмното изкуство Simple Smile И едва ли има човек, който да не го е помирисвал (дори и без да знае). Нещо като Baccarat Rouje по-късно. Лошото е обаче, че стават твърде масови и лично за мен неприятни за носене поради тази причина.
С Black Orchid имам интересна история. Влюбих се в него буквално в момента, в който го помирисах. Пръснах на блотер и се прибрах вкъщи. Бях забравила за него и излязох, а когато се прибрах вечерта, още от коридора го усетих. На другата сутрин го купих веднага щом отвори мола и доволно се полях. Дотук всичко звучи добре, НО.. отидох на тренировка и се качих на пътеката на бягам. Точно след 5 минути ми стана толкова лошо от него, че с извинение, отидох и повърнах. От тогава не понасям този парфюм около мен. А още по-интересното е, че много го харесвам, хах
Та, внимавайте с количеството и...повода Simple Smile

# 697
От спринтове на гладно и аз съм, ехм, повръщала, случва се и без парфюм. 😊
Довърших моята Черна Орхидея чак това лято, купих я след първо фъс на Октоберфеста 2009, а много я харесвах. Voile de Fleur замина без да се усетя. 2012-18 беше лавина от вечни любови, които нося до днес. Все не можеше да се вреди горката.

# 698
Аз също искам да си купя нещо есенно. Поръчах си мостра на Lancome La vie est belle Vanille Nude - едва успях да се вредя за нея, буквално изчезваше на секундата Laughing , страшен интерес има към този парфюм. Очаквах да ми хареса толкова, че да си го закупя, но не стана така. В началото доста ми напомня за класическия La vie est belle, който аз не харесвам изобщо. Може би ще е някой от линията на Libre. Познавам само оригинала и Libre Flowers & Flames. Имам наблюдение и върху Jimmy Choo I want Choo, който също ми харесва.

# 699
Компания в студените месеци ще ми правят Долче Амалфи и Бианко Латте. Не мисля да заприходявам други ванилии, но никога не се знае каква изненада ще изскочи отнякъде.

# 700
Здравейте.
Вчера тествах новото Libre Vanille Couture. Не мога да описвам аромати, но за мен това е Либре за тези, които не харесват Либре. Simple Smile
Почти не усещам лавандула, само лека ванилия и накрая ми стои сапунен. Нищо уау, нищо което да заслужава високата си цена.
Тествах и L'Interdit Le Parfum по препоръка на консултанта. Бил нов,  30% чист парфюм, уникален и бла, бла... Сравнен с другите от линията, този е най-безличния и скучен, изобщо нещо като разредена версия на оригинала.
Добавям - видях във Фрагрантика, че са го сравнили с Aura Mugler, това си е направо обида за Aura. Абсурдно е за мен.
Третия тестван беше Prada Paradoxe Radical Essence. Това е нещо средно между оригинала и интенса. Няма я остротата от интенс, по-мека версия, гладка и приятна. Но пак не си струва високата цена.
В заключение - нищо уау не открих и при трите.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 09:12 от Dareland

# 701
Здравейте.
Вчера тествах новото Libre Vanille Couture. Не мога да описвам аромати, но за мен това е Либре за тези, които не харесват Либре. Simple Smile
Скрит текст:
Почти не усещам лавандула, само лека ванилия и накрая ми стои сапунен. Нищо уау, нищо което да заслужава високата си цена.
Тествах и L'Interdit Le Parfum по препоръка на консултанта. Бил нов,  30% чист парфюм, уникален и бла, бла... Сравнен с другите от линията, този е най-безличния и скучен, изобщо нещо като разредена версия на оригинала.
Добавям - видях във Фрагрантика, че са го сравнили с Aura Mugler, това си е направо обида за Aura. Абсурдно е за мен.
Третия тестван беше Prada Paradoxe Radical Essence. Това е нещо средно между оригинала и интенса. Няма я остротата от интенс, по-мека версия, гладка и приятна. Но пак не си струва високата цена.
В заключение - нищо уау не открих и при трите.
Благодаря за това мнение!

В крайна сметка поръчах парфюма с опция Try it first. Надявам се да се харесаме все пак.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 08:54 от bell_87

# 702
  • The Evergreen State
Привет парфюмни, дискутирали сте Черната Орхидея - харесвам парфюма, но като цяло Том Форд, не са моя бранд.
Тези дни пръскам Dior J'adore L'or както и Chanel Allure Sensuelle EDP. И двата парфюма ми напомнят за парфюмите от 90те, което намирам за плюс и им се наслаждавам.
Наслаждавам се и на едно течно сапунче от A la Maison  de Provence - Plumeria, което открих на Амазон. Ухае ми на липа по-скоро, от колкото на плумерия, а аз много обичам миризмата на липа.

# 703
Тези дни пръскам Dior J'adore L'or както и Chanel Allure Sensuelle EDP. И двата парфюма ми напомнят за парфюмите от 90те, което намирам за плюс и им се наслаждавам.
И аз ги харесвам по същата причина.

# 704
И аз съм на 90-тарска вълна Simple Smile пръскам новата ми бюджетна придобивка - Twilihgt The Woods Collection. В духа на Амариж, но без киселите му нотки. Мека тубероза, иланг и жасмин с малко плодове върху обичайната база от муск, амбър, пачули и дървесни нотки. Нищо уау като композиция, но прекрасно блендиран и много комфортен парфюм. На супер цена от Ароматикс за 100 мл - купих на сляпо след четене на ревюта в Парфюмо и рсзцъкване в Уикипарфюм. На фрагрантика не разчитам за ориентир, подвеждала съм се 2 пъти от суперлативи. Общността в Парфюмо ми допада повече. А ароматът ме върна в ранните ми 20 Simple Smile и шишенцето е много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт