Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 24

• 23 823
  • 491
  •   1
Отговори
# 360
Ден 7. Често забравям, че съм оперирана и все нещо взимам, нося, вдигам… продължавам да нямам болки, имах леко стягане на лявата част в зоната под мишника и болка в кръста от спането.. обичам да спя по корем и настрани, а сега това е миражка. Joy
МЦ нещо се бави по пътя, вероятно от упойки, антибиотик и т.н… но ги усещам по-чувствителни.
Приятелки ме агитират да идем на СПА до края на годината, но се чудя дали не е рано за подобни неща, съвети? Thinking

Аз не бих рискувала толкова рано с басейни, колкото и поддържани да са. Но пък ти пак можеш да си отидеш за компания и други развлечения. На мен също ми закъснява с три дни. На 16.10 ми беше операцията и днес за първи ден се чувствам добре, като изключим болките в гърба от спането и стягането на мускулите понякога.

# 361
Boho, на 24та стр. мисля беше, качих резултата. Чудесни са и съм доволна. Изглеждат сякаш са с импланти хаха.

Значи ще пропусна.. или най-много краката ще си топя. Не смея да рискувам по никакъв начин.

На 29.10 ми е прегледа. Много ме дразни как са пожълтели лепенките…

# 362
Ако са минали ннякъде 8 седмици и лекар ви потвърди че всичко е затворено стабилно и няма шанс от топлата вода  да се отпусне и попусне бактерии, ок, ако не, риска е толкова голям.. аз не бих ходила на спа.

# 363
Моята операция беше на 06.02, а на 01.04 бях на спа. Всичко ми беше зарастнало и не съм имала проблеми. Бях го коментирала предварително с доктора ми и той потвърди, че няма проблем.

# 364
  • София
Boho, на 24та стр. мисля беше, качих резултата. Чудесни са и съм доволна. Изглеждат сякаш са с импланти хаха.

Значи ще пропусна.. или най-много краката ще си топя. Не смея да рискувам по никакъв начин.

На 29.10 ми е прегледа. Много ме дразни как са пожълтели лепенките…

Аааа да! Еми страхотен резултат! Много добре, браво! Аз утре си свалям моите лепенки и почвам да мажа. Взела съм кело кот и контратубекс и ще ги въртя. За нищо не съм била толкова стриктна и внимателна, колкото за тези гърди 🤦🏼♀😂

Да ви питам, ако е удобно? Тея ранички/дупки от дренажите, какво ги правехте? Аз мисля и тях да ги мажа, като паднат коричките. Останаха ли ви белези от тях?

# 365
Не, аз нямам никакви белези от дренажите. А както сигурно знаеш, при Тепавичарова бяха големи и стояха няколко дни. То всъщност по тях се съобразяваше изписването- когато отделеното спадне до определени мл., тогава изписваха.
Втория път преди 2г пак имах дренаж на едната, но той май беше в шевовете, а не в отделна дупка.

# 366
Момичета, имам няколко въпроса - моите консултации са в началото на ноември, а искам операцията да бъде в началото на януари. Това проблем ли е или е много време разстояние (2 месеца), доктора записва ли си данните ми относно очакванията за резултата? И през този период ако се свалят кг отразява ли се на размера на имплантите?

# 367
Момичета, имам няколко въпроса - моите консултации са в началото на ноември, а искам операцията да бъде в началото на януари. Това проблем ли е или е много време разстояние (2 месеца), доктора записва ли си данните ми относно очакванията за резултата? И през този период ако се свалят кг отразява ли се на размера на имплантите?

Може да се отрази ако са доста килограми, но хирурга никога няма да ти сложи импланти, които не са ок към момента.
Те ще те измерят отново преди и по време на самата операция.
Също зависи колко кг свалиш и от къде сваляш. Има жени, които почти не свалят на гърди. И ако планираш да свалиш 10кг, по-добре да го кажеш на хирурга от сега.

Няма знаечение дали са минали 10 дена или 3 месеца м/у консултацията и операцията.

# 368
Ден 8. Дразня се как лявата ми е по-голяма от другата… визирам по-отекла странично. Леко съм притеснена, но чувам от места, че е нормално. Чудя се дали да сложа студено в тази част. Иначе съм добре, днес приключвам с антибиотика.

Впрочем, аз съм с шантави кг. - 60/62 нямам идея, но всеки път като съм сваляла виждам силен ефект върху ръцете и корема, малко и в краката. Гърдите почти не мърдат, остават същите, но още по-трудно да се носят. С тясно гръбче и талия и гледаш едни дини. Та мисълта ми е, че гърдите си бяха все такива и е всъщност защото нямам мазнини натрупани там, а жлези, които единствено могат да бъдат отрязани.

# 369
Girl, 5 кг от 50 въобще не са малко, особено за толкова кратък период. Възможно е да ти се отразят на гърдите и съответно на размера на имплантите, ако остане свободна кожа.
Пишеш, че още не си била на консултация, което значи, че не е ясно дали ще се оперираш през януари. Някои хирурзи са с много запълнени занапред дати и не ги насрочват по желание на пациента.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:04 от Чи лу

# 370
Здравейте момичета! Имам анатомични импланти от 12 години. Станало е гънка под тях (double bubble). Казват, че капсулата е мека и няма да я махат. Бях при др Кънев, който предложи от 375cc анатомични на 495 анатомични без лифтинг. Цена 12600лв. Др Войнов каза кръгли, 455cc с повдигане (един разрез около ореолата и един под гърдата във форма на усмивка, но без котва). Цена 13-14000лв. Бихте ли ми дали съвет? Имам малко дете, ще мога ли да се възстановя бързо след лифтинг? Много ли боли? Кръгли по-добре ли е? И като цяло, доволни ли сте от тези лекари? Благодаря ви!

# 371
Аз ще ти кажа от собствен опит и от наблюдения, че този разрез около ареолата (раундблок се казва) не върши никаква работа. На момента изглежда ок и после бързо пак увисва, като разтяга и разширява ареолата. При него се маха само един тънък ринг кожа около ареолата, а при котвата се маха и един триъгълник кожа отдолу, където всъщност е най-висящо. Разликата в белезите е само един вертикален, който и най-бързо се заличава.
Общо взето съм минала по твоя път, и да ти кажа- щом има излишна кожа, най-добре си е с котва. По-големите импланти обират кожа, ако са над мускула, подмускулно обират много малко и рискуваш пак да има висяща цица отгоре.
Аз също сменях 12годишни анатомични импланти, малко ми беше увиснала само едната, защото при всеки цикъл се подува само тя. Сложих по-големи импланти и тази с птозата я повдигнаха с котва.
На първата операция ми направиха на нея само раундблок, но докторката ме предупреди, че е временно решение и бързо ще увисне пак, и така и стана.
Д-р Войнов бая скъпар го раздава.
Раундблокът е мн по-лесен от котва и не е чак повдигане. На мен доц. Тепавичарова ми го направи бонус, а тя си беше скъпарка😆

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 15:37 от Чи лу

# 372
  • Sofia
Д-р Войнов бая скъпар го раздава😆

Има от кого да се учи Laughing

Не знам с повдигането как е откъм болка, но без повдигане в последващите операции след първата нищо не ме е боляло. Първата много ме боля, а имам висок праг на болка. Една седмица бях като ударена от влак - спях полуседнала на дивана и се налагаше някой да ми помага с обличането, но бях много слаба и тренирана (стегнат гръден мускул).

Не видях никакво заяждане в коментара за отслабването, а по-скоро шега, но пък ответната реакция направо ме учуди Rolling Eyes

# 373
  • София
Войнов оперираше до сравнително скоро с Хатър, при мен той й беше асистиращ лекар. От кой скъпар се е учил?
Относно дренажите: моите бяха под мишницата и дълго време седяха белези. Не съм ги мазала с нищо, мисля, че вече почти не се забелязват. Там така или иначе само аз мога да ги видя.
Коментарът за килограмите беше шега, разбира се. Хубаво е човек да подхожда с хумор към нещата, ако такъв липсва другите не са виновни, че да се разваля хубавата атмосфера на темата.

# 374
Д-р Кънев пък закво иска 12хилки и косур? Щом няма да маха капсулата и няма да прави повдигане, то си е лесна операция🙄
Какви са тия цени?...направо съм в шок🤪

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 15:35 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт