(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 19 738
  • 750
  •   4
Отговори
# 705
Ние продължаваме да си отглеждаме катерицата на терасата. Всеки ден наминава. Миналата седмица мъжа ми беше един ден у нас и и направил клип с телефона. Ма тя направо си се чувства като у дома си! Laughing
Опита ми дори и фасовете в пепелника. Гепи ореха и лешника, дето сме и оставили, но явно не и беше достатъчно. Прерови навсякъде и накрая си би камшика за към съседите. Laughing
А вчера докато пушех на терасата, я видях в отсрещния блок. Набързо претършува една тераса на петия и една на  втория етаж. Същата, черна като нашата. Може па и някоя братовчедка нейна да е била, де да знам.

# 706
Те няма да кажат “направи ми клип”. Сигурно са имали предвид, че правят клиповете с ИИ, а не снимат с актьори или рисуват, защото и сега си има анимирани реклами.
Според статията освобождавали много голяма част от отдела за реклами .

# 707
  • Германия
Сага да изклюкам нещо, понеже наскоро обсъждахме вурстове и поща. Тази вечер имахме хокеен мач, аз помагах на щанда за напитки и храна. Накрая беше останала една опаковка вурстве тип кренвирши, кото през цялото време стоя в една чанта, а не в хладилник. Ами организаторите казаха, че щом са годни до следващата неделя ще ги вземат и ще ги използват за следващия мач. Та ... толкова за трайност, съхранение и евентуални пощенски пратки. Аз едва ли купя друг път някъде навън вюрстхен с хлебче след видяното днес.

# 708
Аз съм направила моите пакетки и днес ще ги изпращам. Купих само консерви в доза обаче се изкуших и взех от тези пръчки Tyrolini, понеже са сушени и ги съхраняват извън хладилник. Никъде на опаковката не пише как се съхраняват, освен че след отваряне трябва да се държат в хладилник и да се изконсумират бързо.
Ми какво да ви кажа … изнесох пакетите на терасата, че там е по-хладно отколкото в жилището и все още малко съжалявам, че ги купих.
На мен също са ми странни някои привички. На фирмени партита храната стои на открито лятото и после се прибира в хладилника и се яде след 2 дни (салати например) или пък се замразява и после се вади. За мен нещо, стояло поне 5 часа навън не става за ядене, ама …

# 709
Сага да изклюкам нещо, понеже наскоро обсъждахме вурстове и поща. Тази вечер имахме хокеен мач, аз помагах на щанда за напитки и храна. Накрая беше останала една опаковка вурстве тип кренвирши, кото през цялото време стоя в една чанта, а не в хладилник. Ами организаторите казаха, че щом са годни до следващата неделя ще ги вземат и ще ги използват за следващия мач. Та ... толкова за трайност, съхранение и евентуални пощенски пратки. Аз едва ли купя друг път някъде навън вюрстхен с хлебче след видяното днес.

ужас...сега и аз няма да си купувам, а на децата пък съвсем...но, честно казано, не съм съвсем изненадана.

# 710
  • Немция
Мисля си, че за няколко часа им няма нищо на тези наденици. Едно е часове, друго е с дни да пътуват, без да е известно на каква температура ще са.

Досега не сме имали проблеми по разни фестове, базари с надениците- когато се е случвало, рядкост е.

Пекох сладки и пак ще се пече в скоро време. Пека сладки не само около Коледа.
Последните дози бяха за продажба с благотворителна цел (училище, тенис клуб), така е мотивиращо, дори към тенис клуба лично продавахме за 2 часа миналата неделя, моите деца обичат да се включват, харесва им да продават.
Както и купуваме/купуват сладки с благотворителна цел.

Миналата година отбелязахме Коледа само ние четиримата в планински район в Източна Германия. Улучихме дори и снеговалежи, изкарахме една бяла Коледа, беше чудесно и незабравимо.
Но тази година ще сме у нас, няма експерименти.
Не пътуваме през зимния период за България по принцип.

# 711
И моите искат да продават. Вчера похвалих децата, че са толкова добри, че ще отворим ресторант и пекарна да продават манджите си и малкият така се ентусиазира, че настояваше да се приберем веднага, за да почвал да готви. Аз за срамотите наскоро купих блендър, за да им правя крем супи, а за Никулден/Николаустаг им взех разни чудесии за бисквити и гофрети и те много вдъхновено правят крем-супи всяка вечер, бисквити по-рядко. Имат и готварски престилки Simple Smile))
Но наистина много искат да продават бисквити/супи/кухени и да правят пари.  Баткото искаше да свири на цигулка в центъра, да му давали хората пари, но не позволяваме засега. Май не е и законно за такова малко дете...Въпреки, че моите особено като малки бяха тооолкова сладки, че отвсякъде всички по нещо им даваха, та би било добър бизнес модел да ги чучнем някъде да свирят. Simple Smile)
Ние днес ще купуваме елха, искахме още вчера, но късно се сетихме. Напоследък сме все по мурове и природа, искаше ми се вчера да отидем на кънки, но нещо се замотахме и ще ходим сега сряда. Много ме изморяват тия образователни адвентскалендари, др година ще вземем със шоколадчета и играчки Simple Smile))

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 09:53 от MariyaHris

# 712
  • Germany
Лятото бяхме в Хърватска и всяка вечер ходихме да слушаме едно момченце, как свири и пее до морето. Беше на около 12-13 години. Свиреше на китара и пееше разни известни песни на английски. Предполагам ще разбие много момичешки сърца, когато порасне😉 Обаче си имаше микрофон, ток вземаше от една барачка, абе професионална работа.

# 713
Взехме елха и няма да пека за сега повече курабийки след като вчера купихме 2 пакетчета сладки от един арабски щанд на един коледен маркт . И друг път сме взимали. Супер са тези точно, но не са ни от региона. Чак от Франкфурт са и само на този маркт ги ползваме. Само не знам как се чувстват на маркта, след като пред тях се въртят пекат разни свински парчета , до тях наденички и стекове. Повечето хора, които спират на щанда им мъкнят някаква мръвка и тя не смятам че се различава от свинска. Но пък арабите дават страхотен ментов чай и лимонада с мед, мента и лимон и всичко живо минава през тях. А и за сладкишите и фурмите.

# 714
  • Berlin
Щом са на Коледен базар не мисля, че им е зле.😀

# 715
Не всички араби са и мюсулмани, все пак. Иначе на мен без да съм мюсулманка не ми харесва миризмата на свинско, а мъжът ми и майка ми са вегератианци и много мрънкане съм чувала от страна на майка ми колко гадно миришат тия коледни базари. Харесвам лично миризмата на глувайн, канела и печените ядки. Всичко друго не е моето. Ако има някакви безмесни коледни базари лично за мен ще е ъпгрейд поне откъм атмосфера и естетика. Simple Smile) Аз ям месо, но не го свързвам с Коледа.

# 716
Според мен свинското е най-удобното за нещата по базарчетата . А според мен са мюсюлмани, защото при тях освен сладките, фурмите, чая и лимонадата имаше още само хумус и фалафели Simple Smile
Аз се замислих дали е нетактично малко хората да се спират с хлебчета с братен и наденички пред техня щанд. Все пак всички знаем че не ядат свинско месо. Просто споделям какво се замислих там на място.

# 717
Ох как обичам хумус, фурми Simple Smile)) Еми не е много тактично, но хората сигурно си знаят, че е част от работата, за съжаление. Надали огромните тълпи, тръгнали да обикалят, се замислят кой е срещу тях на щанда. Аз пък не мога да разбера липсата на несладки ядки по тия коледни базари...

# 718
А с колеги мюсюлмани заедно можем ли на една маса да седим, а? Понеже аз ям шницел с гарнитура, а колегата вегетарианско ядене. Освен това идва с нас на коледно тържество, където също има ядене със свинско, всякакви фестове със свински наденици. Честно чудя ви се на представите.

# 719
според мен зависи доколко мирише

Общи условия

Активация на акаунт