(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 19 738
  • 750
  •   4
Отговори
# 720
Ясно, мюсюлмани сте виждали само отдалече. Ходят, където искат, но ядат само, каквото е позволено. Ако не им харесва, не ходят.

# 721
Белла, никой не му завира пържолата в устата. Чак пък и да не минават пикрай щандовете... Бива толерантност,  бива, но това ми е прекалено. Щом са дошли на коледен базар, им е ясно, че в съседство има и свинско.

# 722
Пипи не писах нищо за минаване покрай щанда.

# 723
Аз явно съм свикнала на толерантност, защото нали навсякъде около мен веганци, вегетарианци, пескатерианци, мюсулмани, будисти, постещи...всякакви. И верно за човек, неконсумиращ свинско, мирише гадничко.
Само да кажа, че в класа на баткото пък има едно момченце, което има тежки алергии към всякакви ядки, семена и какво ли не. И някой дебил беше донесъл някакъв микс с ядки при лятното училищно парти. Детето не беше яло, а от това, че другите деца са пипали ядките и после са пипали солетите, то беше получило анафилактичен шок от солетите. Това дете за втори или трети път получава такъв шок в училище...а той внимава и знае какво не трябва да яде. Всеки път пита какво има в еди какъв си кухен и тн. То е приятелчето на сина ми и ми е мн жал, честно казано. Хората са небрежни, защото то уж внимава, а на няколко пъти е ял неща, в които има ядки, но не са му дали инфо.

Вчера купувам парчета кухен за децата от някакъв бекерай и ги карам те да си изберат и баткото иска черешова торта и изрично питам продавачката има ли алкохол в тази торта,...каза ми категорично "Не". А после тортата имаше вкус на алкохол и синът ми не можа да яде. Представям си с ядките ако е така какво им е на хората с алергии.

# 724
Да пробуташ ядки на алергичен човек е едно, да наемеш щанд на коледен базар, за да продаваш своя продукция, знаейки, че там от всякъде пият вино и ядат свинско, мирише на какво ли не, е абсолютно собствено волево решение. Хората знаят, защо са там, не е нужно да ги съжалявате.

# 725
Предлагам да забранят свинското на публични места, да не му замирише на някого. Масово в ДГ не се предлага вече, колко му е да се забрани навсякъде. Rolling Eyes След това ще ни забранят и други неща, да не вземе да се изкуши/обиди някой...

# 726
Дени-мени, е човек може да посъчувства на хората, дори сами да са си "виновни". Знам, че на някои хора им е проблем, защото ми се е налагало да слушам многократно мрънкане по повод на това, колко гадно мирише. И ако не консумираш свинско, миризмата се усеща по-силно явно.

Синьо, е честно в Китай каква смрадлива гнусна храна има по уличните заведения...пред мен заколиха кокошка на улицата. Нормално е да има хора, на които някаква храна им е гадна и не им допада и човек да се пита как ли се чувстват те. Аз знам, че в Хонг Конг ме беше гнус да ходя извън идеалния център, защото миришеше на трупове, но те си ги харесват тия плаващи вътрешности и тн. Силно се надявам някой да се е питал как ли се чувствам аз с тия гнусотии около мен и да ми е съчувствал Simple Smile). Не виждам лошо в емпатията към хората, чиито служебни задължения включват търпенето на недотам приятни условия.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 15:54 от MariyaHris

# 727
Тези хора са наели щанд да си продават нещата, въобще не им пука за вашето съжаление. Те си печелят достатъчно, ако имаха проблем, нямаше да наемат щанд. На коледния базар сигурно има и постещи католици-продавачи, дори и православен щанд има при нас. Тях да ги съжаляваме ли, че им мирише?

# 728
  • Deutschland/HE
Преигравате. Това са си техни решения и явно миризмата не им пречи.
Аз не понасям миризма на овнешко, не ходя в турски/арабски месарници, пращам мъжа ми. Пазаруваме от  един марокански, защото там има хубава средиземноморска риба и морски дарове, но влиза мъжа ми, справя се.

# 729
Еми и тези араби сигурно жените им са ги пратили...След преживения кошмар и травма с вонята в Монг Кок и аз пращам основно мъжа си. Simple Smile).

# 730
  • Deutschland/HE
Мъжът ми няма проблем, ако имаше, щяхме да търсим друг вариант.

Бела, напиши как се казват, щом са от Франкфурт сигурно са и на тамошния базар, да им опитаме сладките.

Днес за първи път бях шокирана от изказване на учител. Преди четири седмици правиха класно по георграфия, на следващата деца дописваха, после тя отсъства... днес имат отново и не е проверено класното. Учителката нямала мотивация!?!? А тя им предава и химия, там правиха преди три седмици, да видим утре дали тях е проверила.

# 731
Колибри, тя и нашата учителка едвам гледа, според мен. Но поне има възпитанието да не го заявява директно и да се прави на мотивирана. Вашата съвсем през просото.

# 732
  • Germany
И ние имахме подобна ситуация. Седмицата баш преди класното по немски, учителката им заявила, че темата вече й е скучна и ще мине към следващата... Тази същата няма да проверява писмени домашни, щото сигурно са писани с чата и що да се моряла... Говорим за 11клас, не за Грундшуле. Не знам до кога ще ми издъжат нервите и дали няма да ме пишат скоро по вестниците. Толкова са нахални, мързеливи и безхаберни учителите тук, че направо яд ме хваща. При големият за 12г училище попадна на 4-5 читави, малкият за 11г на 2.

# 733
colibri като казаха че е са от региона не взех визитка. Но ако намериш плана на сергиите в Шветцинген ще ги намреиш в началото . Ние тази година го отметнахме този и няма да идем пак. Ще пробваме другите наоколо.

# 734
  • Deutschland/HE
Бела, благодаря!

Мони, също за 11ти клас става дума, големи деца са вече и не може така да им говориш. Децата ми имаха късмет с много добри учители, имало е и мързеливи, необясняващи, но са рядкост. Тази е нова за училището и ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт