(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 16 007
  • 589
  •   2
Отговори
# 90
Вечерница от любопитство..не ти ли признават обучението за мед.сестра тук?
Браво на децата ти..когато те се справят и ние сме добре.

# 91
Вечерница тези защо не са попитали ии то си? Нали събира инфо и е достатъчно компетентнно да посочва военни цели и обекти за прицел. Пък за едно досие да те бавят. Да го попитат просто и сигурно всичко за теб ще им изпее.

# 92
  • Германия
Йей, Вечке много се радвам за вас! И стискам палци да завърши скоро одисеята с документите.

# 93
Вечерница от любопитство..не ти ли признават обучението за мед.сестра тук?
Браво на децата ти..когато те се справят и ние сме добре.
Обучението го признават, но дипломата трябва да е призната - пълен дисонанс. Затова работя по-ниска степен от тази, която мога, брало си е лайката от бюрокрация.
Бела, то се иска акъл за да се сетиш да питаш ИИ.
Изтраях 3 месеца и ги лепнах с емайли, за да се сетя да ми кажат, че колежката, която ми приела документите, се разболяла и се наложило да разпределят досиетата ѝ и чак тогава почнали да ми обработват папката. А те толкова много неща искат, че писмото тежеше сигурно поливин килограм. 😁😜

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 10:53 от Вечерница

# 94
ИИ не е всезнаещ оракул, колкото и да го представят за такъв. Сериозно препоръчвам внимателна работа с него. Всеки факт да се проверява.
мама-ени,
съжалявам за одисеята ти. Моята проверка за стаж приключи за няколко месеца, което не означава, че като се пенсионирам пак няма да ми искат всички документи.

# 95
Това с дипломата и признаването на обучение ми прозвуча,като ситуацията при един приятел... Той завърши с отлични оценки Университет в Мюнхен - бакалавър и магистър,но при подаване на документи за немско гражданство не му признаваха,че знае езика,защото няма диплома за B1! Joy

# 96
  • в сърцето на един мъж...
Ъъъ, ние като подавахме, ако си завършил тук, можеш да покажеш дипломата от университета и това важи, само ако си имал обучение на немски. Да не би такъв да е случая при него? На мм не му признаха, защото университета нямаше запазени документи, за да докаже, че е учил на немски. Но като покажеш хорариум и бележка от уни-то, че си бил на лекции на немски, го признават.

# 97
Това с дипломата и признаването на обучение ми прозвуча,като ситуацията при един приятел... Той завърши с отлични оценки Университет в Мюнхен - бакалавър и магистър,но при подаване на документи за немско гражданство не му признаваха,че знае езика,защото няма диплома за B1! Joy
Попаднал е на някой некомпетентен. Дипломата освобождава, дори има решение на съда по подобен прецедент от 2013.

# 98
Някой от вас има ли Schuhtrockner? Тийнът ходи в неделя вечер с приятели из едни поляни да гледат червената луна и маратонките му още не могат да изсъхнат. А тепърва започва дъждовния сезон. Та искам да купя такъв уред, но не знам какво е важно да гледам при изборът му.

# 99
Аз имам полски Schuhtrockner. Моите са електрически и се пъхат в обувката. Пише, че за 2-3 часа обувките изсъхват, но реално, ако маратонките са подгизнали, стоят цяла нощ с уреда. На сутринта са сухи. Доволна съм.  Ползваме го от дъжд на вятър 😀, само при наистина мокри и от вътре обувки. Марка не мога да препоръчам. Ако има немски, може наистина да са по-добри.

# 100
Ами в университета е имал предмети на немски и на английски,затова се беше учудил,че не му признават. Накрая успя да ги убеди,но не мина без разправия! Simple Smile

# 101
  • Deutschland/HE
Съни, а той как се е записал в университет без сертификат за владеене на език? Дори да имаш езикова година, пак се явяваш за сертификат накрая.

# 102
Colibri,нямам идея,той е завършил френска гимназия в БГ и наистина е учил немски в движение тук,почнал е от работа в Макдоналдс...

# 103
Здравейте, отдавна не съм писала тук. Влизам да се похваля, че съм майка на два ученика вече. Simple Smile) Баткото ми е втори клас, малкото тръгна на форшуле и двамата в едно училище -- рай на земята Simple Smile Пия си кафето и си щракам с пръсти! А и допълнителна хвалба, че помните моите драми с плуването, единият е водно конче, а вторият е бронз Simple Smile). За съжаление, с големи успехи в училище не мога да се похваля, но и там бутаме. Simple Smile

Искам да попитам някой съдил ли се е за кауцион с бивш хазаин. Ние вече година се опитваме да си вземем кауциона от предишния ни хазаин. То са писма, сега задействахме и адвокат, някакви стотни предупреждения. Изобщо не ми изглежда, че някога ще си получим парите. Адвокатът сега вместо да иска само кауциона, иска някакви хиляди допълнително, което не знам колко е полезно в случая. Но още изобщо не е стигнало до съд, а една година точно направихме от преместването. Там се получи това, че хазаинът ни излъга, че трябва да реновира и затова трябва да се изнесем, а дефакто не направи никакво реновиране. Но удържа някакви пари, защото за него стените не били боядисани като хората от мъжа ми, въпреки, че мъжът ми прати снимки, че е боядисал. Та ние сме членове на някакво си там чудо за наематели, но всичко става страшно бавно. А тези пари все пак си ми трябват. Адвокатът не е наш, а е на тази организация и човекът е на принципа "бързай бавно" ...все нещо ни уверява, че всичко ще издейства, но пише по някое писмо и това е. Мъжът ми също беше писал няколко писма още миналата година след изтичането на срока (3 месеца ли колко).

Дъждовният сезон май не е за маратонки. Поне в Хамбург Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:17 от MariyaHris

# 104
MariyaHris не съм, но ... едно е да го съдиш, друго да го осъдиш и съвсем различно да си вземеш парите . Т.е. подготви се за дълго време разправии.

Общи условия

Активация на акаунт