(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 7 053
  • 277
  •   2
Отговори
# 120
Ами да ви кажа времето е лошо, но нищосвръхбрутално.Ние сме във Винтерхуде, не знам как е в другите части.Вчера с децата бяхме навън до 5 някъде. След това не сме следели много, защото решавахме задачи ...Духаше си, но нищо свръхдраматично. Децата даже отказваха да се облекат. Днес е мн гадно времето и вали, но отново не виждам нещо много страшно. Да не би да е било през нощта?
Бибит, при вас как е било втори клас с децата? Направи ми впечатление, че чисто обективно страшно много задачи им е дала учителката за лернцайт след училище. 

# 121
  • Немция
На Нордзее си директно на брега, в града е различно усещането за вятър.
Миналата седмица на брега при 50-60 км/ч ги е отвявало лекичко при порив на вятъра. Grin

Мария, зависи от училището, от учителката.
Основното училище на моите беше с по-високи изисквания, с повече домашни от други основни училища, като го сравнявахме с други майки.

# 122
Аз вече от две различини места чувам, че са премахнали домашните работи. Не бих го издържала това да учим след училище. По време на корона видях какво и ни костваше много.
Ние наскоро бяхме на Боркум и имаше един ден буря, но и без буря вятъра си е брутален.

# 123
  • Deutschland/HE
Рейна, за кой етап са премахнати домашните?
За мен лично, домашните са много полезни, когатотрудността и обемът им са съобразени с възрастта на децата.

# 124
Не са премахнати 9-13 клас при нас.

# 125
За основното училище става въпрос.

# 126
  • Deutschland/HE
А как ще се създадат навици за учене, ако няма поне минимални домашни?

# 127
Ама то всъщност и при синът ми в училище пишат домашните. Имат Lernzeit веднъж седмично. Той не е носил нещо да учи вкъщи. Аз съм писала и преди, освен по време на корона той никога не е учил вкъщи. Седмица преди класни работи им дават чеклисте, той написва задачите и това за него е подготовката. Май няма навици създадени.

# 128
  • Немция
Ако е Ganztagsschule, сигурно е без домашни вкъщи.
При тези деца в Grundschule, чиито учебни часове са до обяд, получават домашни.  Но, както писах, има големи разлики от училище до училище.
Като се замисля, моите в Grundschule бяха с повече домашни, отколкото в гимназията.Grinning
Сега имат, но не всекидневно и често не са с голям обем(пак не са в Ganztagsschule).

# 129
При нас 10 клас, 4 дни от седмицата до 15.30 редовни занимания и вече получи домашни. Пише домашни, Само още не може да влезне в час и да се подготвя за следващ ден ... но и това ще стане. Още е в нещо като остатъчна ваканция. Още се интегрират в класа, нищо че от 5 ти клас са заедно. Показват прически, дрешки, групират се , пренебрегват някои ... в тази фаза на започването на уч. година сме.

Кучето се оказа голям подарък . Огромен. Такова желание за групова разходка цялото семейство не помня .

# 130
Ако е Ganztagsschule, сигурно е без домашни вкъщи.
При тези деца в Grundschule, чиито учебни часове са до обяд, получават домашни.  Но, както писах, има големи разлики от училище до училище.
Като се замисля, моите в Grundschule бяха с повече домашни, отколкото в гимназията.Grinning
Сега имат, но не всекидневно и често не са с голям обем(пак не са в Ganztagsschule).
Какво точно е Ganztagsschule?
Моето беше до 16ч на занималня, там пишеха домашни. Сега е три пъти в седмицата до 15:45 и нямат домашни, а Lernzeit от 60 мин мисля.

# 131
Синът ти има в някои дни Ganztagschule като моя и затова няма домашни. Това е концепцията на Gesamtschule. В началните училища, ако учат до обяд, следобяд е занималня и там си пишат домашните. Това се нарича Ganztagangebote. Ganztagsschule е с учебни часове и следобяд, като междувременно може да има часове за самоподготовка в Gesamtschule или часове до 15-17.30 ч. в Г9 10-13 клас. После в гимназията имат домашни и ги пишат в къщи или в свободните часове - дупки между часовете.

# 132
  • Немция
И аз да се изкажа. Smile
В основно училище, което не е Ganztagsschule, всички ученици задължително са до обяд на училище и после по желание на родител остава например до 13:15(VGS) или до следобед(OGS).
При Ganztagsschule всички са до следобеда.

При следващите училища пак има такива, които са до обяд, например до 13:30, а други обикновено имат 4 дни целодневна програма за всички ученици(принципът на Ganztagsschule).

Моите са до обяд, но големият навлезе в Oberstufe и има 3 дни до 15:15 часа.
G9 e.

# 133
Нашето не е Ganztagsschule , но се учи до 15.30 с много натоварена програма и се пишат след това домашните и се учи за следващ ден. Аз не бих разчитала само на занималня . При нас няма да работи.

# 134
  • Немция
Белла, при вас е Г8, друга ви е програмата.

Общи условия

Активация на акаунт