(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 809
  • 589
  •   1
Отговори
# 390
Магарешко не съм пила никога.
Важното е, че ти е минала болестта, дори и вкусът да е бил не съвсем приятен.

# 391
  • Немция
Рейна, синът не е астматик засега, така че в никаква програма не е включван.
Тази година дори алергията към ранните полени беше сравнително слабо изразена и на този етап няма да правим десензибилизация, по предложение на лекарката.
Не знам дали това е ефекта от суровия мед от района, който даваме пролетно време 2 седмици(1 лъжица на гладно).
Има оплаквания, но не са драстични.
В този период даваме и по малко Cetirizin.

Мъжът ми е пил магарешко мляко заради магарешка кашлица. Smile
Но той е бил всеядно лакомо дете, не е имал проблем с екзотиката. Sweat Smile

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 22:11 от Бибит

# 392
Аз също мисля че дори нещо съвсем малко може да отключи алергия. И за реакции подобни на алергично, но без положителен тест - познавам човек със силни реакции и без реално положителен тест . Обвиниха всякакви алергии. И след доста години мъчения излезна не алергия към всичко , а по-скоро едно конкретно автоимунно  . Но го откриха след критична реакция и 10 дена престой в болницата и изследвания плюс биопсия.

# 393
Объркала съм се Бибит, явно защото беше писала преди за спалното бельо. Сега се сещам, че обсъждахме мед.
Моето дете прави десинзибилизация.

# 394
При моят алерголог не драскат, а дупчат кожата с тънка игла и отгоре капят разтворите. Около 25 вида алергии изследват  там. При мен започна да излиза алергия към кучета и котки след гостуване при приятели, които събират бездомни кучета и котки, и ги отглеждат в селска къща.

П.п.Пипи, аз като дете имах магарешка кашлица и ми дадоха да пия мляко от магаре. Не помня вкусът му, но е факт че оздравях. Ама то преди това мляко ме тъпчеха със всякакви гнусотии, (например издълбана бяла ряпа, напълнена с мед), та млякото не съм го отразила изобщо.

Това ми е любим детски спомен. Дядо бог да го прости така ни лекуваше. Изключително вкусно, а и помагаше.

# 395
  • Немция
Рейна, с инжекции или с хапчета правите десензибилизация?

# 396
Покрай новите проверки при банков превод за съвпадение на имената и банковата сметка се заговорихме с приятелка та стигнахме до изписването на имената в дипломата за завършване.
Вашите деца, които имат бащино име как са записани в училище? Според приятелката ми, на тях са им казали, че имената трябва да са така както са по паспорт, защото после детето може да има проблеми при кандидатстване в университет. Вие знаете ли такова нещо? Нашето сме го записали само с име и фамилия. Като попълвам формуляри никога не ми идва на ум, че има и презиме. Мен даже скоро в банката ме питаха защо съм била с две имена, а мъжа ми с три … 🙈 явно и там съм си попълнила само име и фамилия.

# 397
Di Soleil аз не бих се тревожила толкова. Аз съм се написала на едно място с 2 на друго с 3 имена. Второто се води тук към първото. Аз познавам един французин с 4 или 5 първи имена.Мога да политам. И то много високопарни всичките . Избрал е най-елементарното и си пише него.  Има испанци с по много и дълги имена ... не може да се очаква на всякъде и за всичко да изписваш какво ли не. Няма да пасне в поленцата определени за Макс , Тим, Кнут и макс. Клаус.

# 398
В дипломите от гимназията и на двете ни момчета имената им са изписани без бащиното. Бащиното не сме махали за немските паспорти, там са с трите имена. Нямаха проблеми при кандидатстване в уни, нито където и да било.

# 399
  • Germany

Тези драскащите тестове за алергии можели да предизвикат такава. Особено тези алергени, с които човек обикновено не се сблъсква по този начин (чрез раничка на кожата).

Може ли да споделиш източник, за да прочета каква е логиката. За 1ви път чувам подобно нещо, а на малкият му предстои пак тестване.

# 400
Да кажа за бащиното име - няма го в моя немски паспорт, но навсякъде в институциите изкача при проверка. Вече се чудя, дали не мога да го върна.
Рейна,
Моят син преди 2-3 години изкара някакво тежко дихателно заболяване. Наложи се да си купим от джобните инхалатори с лекарство. След това се оправи, няма астма, няма алергии. Правиха му прост тест в праксиса. Имахме и противоалергични чаршафи профилактично. От 6 месеца не ги ползва. Но здравната каса се сетила и за него и също ми предлагаха програмата за астматици с всички екстри.

# 401
  • Немция
DiSoleil, ако не ти е спокойно, говори с училището да добавят презимето.

Явно не правят проблеми, но в гимназията записах за всеки случай децата с трите им имена, все пак така е по лични документи.
За маловажни неща не им споменават презимето, но говорих със секретарката специално при дипломата да се отбележат и трите им имена, тя си го отбеляза.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 12:58 от Бибит

# 402
И аз така мисля да направя. Просто никога не се знае как ще се променят нещата за напред. Ето сега ако преведа на детето по сметката пари само с 2 имена ще ми даде веднага, че името и титуляра не отговарят. Кой ги знае един ден какво ще измислят. Аз например не си смених името след брака и го отчитам за грешка. При всяко пътуване да се обяснявам, че съм майката,

# 403
  • Berlin
Дори и да не отговарят имената пак може да се направи превод.

# 404
Дори и да не отговарят имената пак може да се направи превод.
Не става дума за превод, става дума за това, че Max Mustermann не е Max Alexander Mustermann. Ще говоря със секретариата по някое време.

Общи условия

Активация на акаунт