(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 804
  • 589
  •   1
Отговори
# 420
  • Germany
Мога да ги похваля нашето училище. Електронен дневник още от 2019 и непрекъснато допълват функционалности. Част от учителите вписват оценките от класните, но задължително се вписват цвишен нотен (това към 31.10 и към 30.04) и годишните оценки. Там пиша за извиняване на отсъствия, виждам закъснения или липса от час (пупу нямало е до сега). От миналата година има отделни профили за децата и за родителите, за да те злоупотребяват с извиненията. Вписват всички домашни, както и още в началота на срока се вписват всички класна.

П.С. Тази година още на 15ти юли имаха новата учебна програма.

Уау! И при нас, като при Мьос, това ще се случи сигурно чак за внуците. Иначе имаме електронен дневник от тази учебна година и за сега го ползваме само за да мелднем отсъствие...

# 421
  • Немция
Моите са без електронен дневник все още.
Не съм усетила липсата му, но щом човек не го е ползвал, не му и липсва. Grinning
Със сигурност има плюсове.
Имат си на техния сайт, в който и родителите са включени, определени информации, които се актуализират, но отсъствия, оценки не.
С оценките така или иначе се процедира по-различно открай време, устните оценки се обявяват на тримесечие, а родителите ги научаваме от Elternsprechtag или лично от ученика.
Няма постоянен контрол над оценки.

Di Soleil, на здравните карти сме с трите имена.

# 422
Нашата гимназия има електронен дневник от 2-3 години. За мен като родител е голямо улеснение. Оценки няма, но програма, съобщения, отсъствия са налице.

Синът тази година беше избран за говорител на училището и сега му пуши главата от задачи и срещи. Надявам се, все пак да успее да намери време да учи за матурите. 🤣

# 423
WebUntis ли имате предвид под електронен дневник? Ние го имаме от корона периодът. С течение на времето ръководството на училището и учителите свикнаха да го използват за все повече неща. Последно гледах че са качили там програмата за Wintersporttag. В предишните години я изпращаха по имейл.

Джей Джей, с голяма отговорност се е нагърбил синът ти. Респект. Моят вятър го вее на бял кон. Миналата седмица го подсетиха от фаршулето, че до 3 декември трябва да си вземе теоретичния изпит и чак сега се активизира да учи. За матурите също не очаквам да започне преди март. Grinning
Поне съм доволна от новите му хобита. Най-добрият му приятел е с баща италианец, готвач по професия и понеже понякога имат 2-3 часови паузи между часовете ходят у нас да готвят. Големи вкусотии хапваме покрай това. Другото му ново хоби е фитнес и също е хубаво. Той вече много видове спорт смени, но всеки от тял му е дал по нещо полезно

# 424
мама-ени, ние сме точно с WebUntis. Децата имат свои акаунти, а ние родителски, с който можем да извиняваме отсъствията.

Синът ми сякаш между 11 и 12 клас израстна много. Стана по-отговорен, организиран, пу пу. До миналата година и него го вееше вятър на бял кон и хич не се интересуваше от оценки, матури и т. н.  Така че винаги има надежда… А хобитата на сина ти за чудесни, тъкмо те отменя с готвенето след работа.

# 425
При дъщерята е Lanis още от корона, там си пишат съобщения, оценки, програми, при сина ми е Sdui. Особена полза освен съобщенията не виждам. Програмите си ги следят те, оценките пристигат с контролните,  даже устните.

# 426
  • Germany
Мисля че тези дневници са по-полезни, когато децата са малки, 5,6 хайде и 7 клас. После… Ние сме дали достъп на тийна да зяпа там и да съобщи, ако има нещо важно. И болничните си пуска сам сутрин, ако се налага.
Ени много хубави хобита на синът ти, браво. Много се надявам моят да не се увлича по готвенето, ако може. Аз пека сладкиши, когато ми е нервно, ако и той готви, и ще се търкаляме вкъщи😆

# 427
Синът тази година беше избран за говорител на училището и сега му пуши главата от задачи и срещи. Надявам се, все пак да успее да намери време да учи за матурите. 🤣
Моят е избран за заместник на заместника 😆 за говорител на училището за цяла Германия 🙈 надявам се не им потрябва...
Това "животно" електронен дневник не познаваме. Имат приложение където могат да видят ако отпада час.
Имахме наскоро случай, много се ядосах. Детето тръгнало за училище, но му станало лошо. Върнал се и легнал. Аз разбирам чак след 10ч, че не е отишъл. Училището не ме потърси да ми съобщи. По принцип до 8ч трябва да се обадим и отпишем детето за деня. Аз не бях защото не знаех.
Сега ще пиша на директора. От съседка знам, че имат приложение в тяхното училще в което веднага се нанася ако някое дете липсва и тя може да погледне. Малко преди тази история, синът ми разказва, че една майка се появила в училще и търсила детето си защото не се е прибрало вкъщи.

# 428
  • Berlin
Ние също имаме Sdui от покрай Корона времето, но то това е някакъв микс между чат (WhatsApp напр.) и място за качване на файлове. Някой е решил да вземе едни пари от училищата като го е сглобил едно нещо и го е нарекъл приложение за училища, хаха. Е, сигурно за учителите е ок, понеже няма нужда от телефонен номер, че при предната учителка на сина това беше огромно табу, сакън някой да не й разбере номера. Звънеше от “no number” дори или каквото там изписва, когато се е налагало.

# 429
Дами, понеже бях питала за черен петък тук да споделя, че Сатурн и Медия Маркт имат акцион- всичко на цена без 19-то процента щойър. Аз си накупих всички уреди които исках и  спестих много.

# 430
  • Немция
По-големите ви деца, над 14, празнуват ли Хелоуин?
Големият вече не го вълнува толкова, не се е уговорил с никого, но ще излезем из квартала да усетим атмосферата.

Малкият, на 13, обаче на хелоуинско парти при приятел, с преспиване, като всяка година от няколко години насам.

# 431
  • Berlin
Чак да празнуват - не, не искат и да се костюмират. Големият ще ходи на парти някакво, няма да обикалят, взе си една маска. Малкият също, с преспиване, може и да обикалят, взе си една футболна тениска, ако случайно трябва да се прави на нещо.😀

# 432
По-големите ви деца, над 14, празнуват ли Хелоуин?
Не.
Предишни години ходеха чат-пат по купони за Хелоуин, но вече са им досадни и отказват поканите.
Чакаме малките да се приберат от работа и отиваме при големите. Ще се съберем семейно да изпразнуваме един наш си повод.

# 433
Не. Ние и преди не сме празнували.

# 434
  • Germany
Не празнуваме и ние. Аз не го харесвам този празник и преди участвах само заради децата. Покрай короната спряха обикалянията и им мина мерака. Малкият (на 16г) е днес на купон, но не е маскиран. Големият каза, че ще пропусне.

Общи условия

Активация на акаунт