(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 796
  • 589
  •   1
Отговори
# 435
Голямата последно ходи миналата година на Хелоин парти във Виена, тази година ще пропусне. Синът ще ходи с приятели, в момента се облича. Малката обикаля в съседното село с приятелки и събира лакомства.

Аз съм купила някои сладки неща, ако някой звънне.

# 436
И аз купих сладки неща, но никой не звънна.
Като излизах на терасата да пуша, ми направи впечатление, че предимно много мънички дечица с родители бяха излезли. До миналата година предимно такива ми звъняха на вратата да искат Süßes. Па то как да им откаже човек? Laughing

# 437
  • Deutschland/HE
Аз сложих днес едни лампички с тикви, за да знаят, че може да звънят. Минаваха все мъници и толкова хубаво маскирани, че с удоволствие им даваш, а те си вземат само по едно нещо.

# 438
  • Germany
Аз съвсем забравих, че е Хелоуин🫣 Дано не ми звъни никой, защото само ябълки имам. И моят тийн замина на парти, но си беше нормално облечен, явно не е нещо специално.

# 439
Ние имаме разкошни тикви , издълбани, светят със свещи вътре. Обичам празника, но не както в Германия се обикаля за бонбони по домовете на хората, а както в София се празнува в последните години в парковете и партитата.

# 440
  • Немция
Сигурна съм, че и младежите в Германия не празнуват, обикаляйки за бонбони.
Grinning

Сега се усетих,че съвсем забравих да дълбая хелоински тикви тази година. Smile
Украсата ми тази година за Хелоуин като цяло е доста постна, момчетата ми много не се вълнуваха от темата и аз също пасувах покрай тях. Съвсем изключих за тикви разни.

PeaPink,  на моите и ябълки са им подарявали. Grinning

# 441
  • Berlin
По спешност се наложи да отворя един пакет меденки и един чипс от цвекло, че минаха през нас за първи път, украса нямаме никъде. Ние сме на първи етаж в малка кооперация, дойдоха децата от долния етаж. Направо се ядосах.😃 Съвсем изключих, че днес минават, ама и се прибрахме от цял ден път в 17:00ч и не ми беше и до пазар. Ми каквото - такова. Другата година няма да минат през нас мисля.😆
Иначе моят господин така се е подредил на това парти, че сега ще го гледам как е през нощта. Дано да му е за урок.

# 442
  • Германия
Моята с съседка е freak направо.Не стига, че от 2 седмици беше декорирала пред входната врата, ами вчера беше сложила още украса по стъпалата и е приготвила и раздала 84 торбички със сладки снощи. Пускаше през час снимков статус в WhatsApp .

# 443
Аз не го харесвам. В градината празнуваха.

# 444
  • Немция
Abs, леле, тийн изпълнения по случай Хелоуин....

Оказа се, че търговският ни център(малък, квартален) е затворен днес заради Вси светии.
Притесних се чак Laughing, да видим как ще е другаде.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 11:12 от Бибит

# 445
При нас очудващо никой не звъня снощи. 😂 Не че съм отваряла предни години...
Честно казано, ако бяхме в къща, щях да се подготвя с украса, лакомства и даже костюм, за техен и мой кеф. Ама в апартамент ми е много странно. 😂

# 446
При нас днес е официален почивен ден. Вчера напазарувахме.

Моят тийн не се вълнува от Хелоуин. Ако някой беше минал при нас и аз нямаше да имам какво да дам. Т.е. имам, но няма да им хареса. Grinning

# 447
  • Немция
Ние съвсем изключихме, че днес е празничен ден и магазините няма да са отворени. Grin Според интернет, работното време за Вси светии можело да не е актуално. Втасахме в. Laughing
Мъжът отиде да разузнае наяве, имаме надежда някой турски магазин да е отворен.

# 448
  • Germany
Абе аз вчера пазарувах, просто така ми се падна и се чудих, защо има толкова хора по магазините🤔 А то днес нищо не работело. Ей сега да глътна кафето и ще хващам гората 😉 Моето дете излезе немаскирано, но се върна изрисувано. Иначе с алкохола добре, той трезвеник и развел пиянките по домовете.

# 449
Иначе моят господин така се е подредил на това парти, че сега ще го гледам как е през нощта. Дано да му е за урок.
Abs, всички изпробват границите си все някога. И моят се прибра два пъти пил до повръщане, но вече знае че кривата на настроението от алкохола рязко тръгва надолу ако прекалиш и се спира навреме.

Нашият хазяин е кюрд и една година беше облепил пътеките към къщата с жълти ленти, за да не могат да идват деца на Хелоуин. Но те от ковида времената насам така или иначе не идват. Виждам ги от терасата на групички по улицата, но вероятно обикалят само роднини.

Пекарните също ли не работят днес и утре?

Общи условия

Активация на акаунт