Къде в Пловдив??? - 110

• 27 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Оо, това ли? Еми, Бдж в България си е скандално какъвто и влак да хванеш поне за мен.
Тоалетна не ползвам, стискам, не ми е приятно в техните.
А пиенето във влака, мисля че си е някаква традиция на хората.

# 151
Това за влаковете изобщо не е вярно. Преди половин месец пътувах до София, има вода и сапун в тоалетната.
Влаковете не са това, което бяха. Поне в Южна България да в добро състояние. За Северна е според зависи. Има и много трагични.

# 152
Е, как да не е вярно по-голямата част от влаковете са стари и вечно са в новините с оплаквания за тях или че някъде са закъсали. Лятото бяха от новите пластмасови влакове както им казвам аз, но  не винаги пускат от тях.
В повечето пъти когато съм пътувала с влак все са били стари.
Та даже веднъж бях с международен, човека от гарата като каза, че идва не помня от къде, си го представих супер новичък и чистичък, а като се качих в него направо щях да падна. Издрани, лекьосани седалки и беше супер прашен.
Има и прилични влакове, но има и много стари, с какъв ще пътуваш преди пътуването не може да знаеш.

# 153
Влаковете от София до Пловдив най-редовно имат закъснения по 50 Мин и повече заради ремонтите по линията. Изобщо към момента, в 21 век, няма нормален транспорт между двата най-големи града в България. А те все пак са само на около 150 км един от друг. Абсурдна ситуация!

# 154
  • под тепетата
Morkovelka99, можеш да разбереш. На сайта на БДЖ си пише - тези, които са с "новите" вагони , са само 2 класа. От старият тип са с 1 и 2 класа, международните си пише МБВ.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 21:27 от bilqna_69

# 155
Така ли? Аз не ги разбирам. Рядко ги ползвам,  предпочитам автобусите. Като съм с влак по 100 пъти питам някой около мен и като се кача за този ли съм 🤣.
Юни или Юли и аз пътувах от София към Пловдив с влак и беше стар. А такова нещо като сапун в тяхна тоалетна никога не съм виждала. На местата около тоалетните винаги смърди. Най-хубави, мисля че са тоалетните в моите така наречени "пластмасови влакове 😀", но пак са ми миризливи и отблъскващи.
За закъснението им дума няма да отварям, че и двата пъти лятото закъсняше с близо 50 мин.

# 156
Какви са тези пластмасови влакове? За пръв път чувам такова нещо.

# 157
  • под тепетата
Има предвид "новите" вагони, без купета и на ,които не се отварят прозорците. Като консервни кутии са, вътре се върти един въздух с миризма на дълго носени чорапи Disappointed Relieved

# 158
Да, същите. Аз съм си ги кръстила така пластмасови.

Само при тях вътре е чисто и са все още запазени, мисля че и техните тоалетни са най-хубавите, но също смърди около тях. Обаче за дълъг път не са удобни, целият се схващаш.

# 159
Във влака може да се разтъпчеш, в автобуса не. По-зле е за дълъг път.

# 160
  • под тепетата
Понеже често пътувам на дълги разстояния с БДЖ, по-добрият вариант за мен беше с автобус. Климатикът работеше нормално, прави почивки на определени автогари, достатъчни за разтъпкване, кафе, тоалетна.

# 161
A с автобус възможно ли е чак 50 минути закъснение да има?! Това е другото, което не ми харесва във влаковете - на сайта на БДЖ стои надпис, че са възможни забавяния и може да не се спазва разписанието или да има промени...Важно ми е разписанието да се спазва максимално (разбирам в часове с голям трафик да има забавяне, но още преди да съм купила билета да чета, че може да има закъснения...).
С автобус ми е по-приятно пътуването и на мен.
Пълен абсурд е транспортът между двата града, съгласна съм!

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 23:14 от dolce miele

# 162
За закъсненията е така. С поне 30 минути до Пловдив. Два пъти пътувах това лято, и двата пъти така беше. В посока София няма проблеми.

# 163
Е, чак абсурд не е. Даже бих казала, че е добре спрямо други градове. През деня имаш почти през час автобуси на разположение,  влаковете също са почти в часовете на автобусите. Аз не си запазвам места, като е нямало свободни за автобус директно отивам на влака. Та затова знам, че са в сходни часове.
Закъснението при влаковете не знам от къде идва, но моя влак и към София закъсня с 30+ минути. На Казичене си отвисяхме 15 и повече минути и още някъде видяхме или на Септември или в Костенец повече от 10 мин. Та мисилта ми е, че и това не може да се генерализира и всяко пътуване си е индивидуално, но тенденцията при БДЖ от време оно са закъсненията.

# 164
На мен в случая ми е важно за колко време ще пристигне автобусът и за колко влакът. В часовете, които ми трябват, особено пък в едната посока хич не са през час автобусите, а влак не ме устройва, защото се пътува повечко...За разходка Пловдив-София е едно, ама за ходене до летището и съобразяване а полети е друго.
А абсурда...визирам закъсненията с БДЖ, това че линията се обслужва от няколко фирми, билети трудно се запазват и т.н. Сравнявам с преди години, това е.

Общи условия

Активация на акаунт