Къде в Пловдив??? - 110

• 27 493
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Предварително се извинявам, но искам да използвам темата като трибуна.
Моето лично усещане по проблема е, че положението вече става апокалиптично, а имено ситуацията с боклука в "Западен".

Разликата е един кмет!
От началото на мандата на текущия започнаха промените. Всеки ден излизаха новини с промените в общинските предприятия - нови директори, екипи.

Първо изчезнаха контейнерите за рестителен отпадък, които имат съществена роля в Прослав.
Февруари писах до кмета на района. Последваха още няколко сигнала.
В подследстие се забеляза концентиране на боклук около контейнерите, който остава неизвозен със седмици.

Оказа се, че ОП "Чистота" вече няма график за извозване на едрогабаритен отпадък!
Той беше публично оповестен по дни и точки, в които се сметоизвозва.

В резултат - абсолютна кочина около всеки контейнер в Прослав, по продължението на ул. "Парк Ордих и Култура", по бул. Бещерско шосе, ул. Рая и на много места в Западен.

Имам над десет сигнала до ОП "Чистота", ОП "Градини и Паркове", Кметството на Западен и РИОСВ.

Резултат нула!
Първата сника е от 2022 година, от камера на Google. Останалите към днешна дата.

Питам се, кой има интерес от създаването на тази ситуация?

# 166
  • Пловдив
За съжаление явно проблемът е по-голям, а не е в кмета на района. Положението е същото и в другите квартали /при нас в Южен е апокалиптично също/. Доколкото схващам на общинско ниво сключеният договор за почистване е с поредния юридически странен субект, на който не може да се търси отговорност. Иначе такса смет расте.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 10:47 от jul

# 167
  • Майничка
https://www.plovdiv.bg/20250507-5/
От август миналата година спряха графика на камионите, сега става с предварително обаждане, изпробвано. Явно си правят маршрута според заявката. От мазетата при нас изхвърляха едни вехтории, камионът дойде полупълен, натовари и половин час по-късно го видях пълен догоре около Централни гробища.

# 168
  • Пловдив
Значи и видимо да е замърсено (меко казано) няма да се извози без заявка?
И защо нещо, което до вчера работеше, днес вече е неефективно?
И при привидно доказателство на това, не се взимат мерки.

А за растителния отпадък някъде новини?! Струва ми се, че ОП Градини и паркове съществува само като име.

До преди година не знаех кой е кмет на района и никога не съм имала челен сблъсък с Общинските предприятия.

Към днешна дата мога да заключа, че за мен този град никога не е бил по-мизерен.

# 169
  • Майничка
А, вероятно ще извозят в някакъв момент, предполагам. Не зная кое е по-ефективно, но преди, когато обявяваха месечен график, при нас пак изхвърляха когато им е кеф и ги вдигаха в деня по график.
За контейнери за растителни отпадъци сефте чувам, никога не сме имали такива екстри. Те вероятно пак са към "Чистота", "Градини и паркове" не се занимават с отпадъци, освен при планувана сеч или подкастряне на дървета.

# 170
  • Пловдив
Контейнерите за растителен отпадък са ангажимент на "Градини и паркове".

Да, и докато настъпи момента мястото се превръща в микросметище.

# 171
  • Майничка
...
Не, не са. Техен ангажимент е само събиране и изхвърлянето на растителен отпадък от паркове и градини, за които се грижат те. Всички боклуци на гражданите са към "Чистота".
Въпросът е дали общината им е възложила с договор тази година услугата или е решила да си я спести, предвид че доста хора с къщи компостират.

А явно мундарите, които са изхвърлили останките от климатици, също не са проверили графика за изхвърляне, а са метнали ей така, който иска - да ги мисли.

# 172
Някой има ли впечатления от магазин за месо Боре Боре? До четвъртък пазара видях, че са отворили наскоро. Дали им е качествено и прясно месото?

# 173
  • Пловдив
...
Не, не са. Техен ангажимент е само събиране и изхвърлянето на растителен отпадък от паркове и градини, за които се грижат те. Всички боклуци на гражданите са към "Чистота".
Въпросът е дали общината им е възложила с договор тази година услугата или е решила да си я спести, предвид че доста хора с къщи компостират.

А явно мундарите, които са изхвърлили останките от климатици, също не са проверили графика за изхвърляне, а са метнали ей така, който иска - да ги мисли.

Как се проверява несъществуващ график?

Кмета на Западен ме информира, че контейнерите за растителен отпадък са ангажимент на "Градини и паркове".

Тази сутрин на Мария Луиза в частта от света Петка до ул. Родопи кошчетата в пешеходната зона гнусно преливаха. А гражданин на Централен удобно си заряза торбите с битов отпадък до кошчето на площадката пред блока на Капитан Райчо 79.

Проблема очевидно не е локален!

Пестенето е майка на мизерията.
Докато се опитвате да ме убедите, колко оптимизирано работи Община Пловдив и подопечните и общински предприятия, Ви уверявам, че тази участ ще застигне и Вас.

Пловдив е кочина за "чудо и приказ".

# 174
  • Майничка
Изобщо никого в нищо не се опитвам да убедя, най-малко в добрата работа на общината. Чета в сайта на "Градини и паркове" какви услуги (не платените, при заявка) извършват, гледам в сайта на "Чистота" казаните за растителни отпадъци и гледам стари съобщения (от 2020-21, мисля) на Община Пловдив за контейнерите за растителни отпадъци в Коматево и Прослав https://www.plovdiv.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0% … 0%B5%D1%82%D0%BE/
Тезата ми е, че каквито и графици да има, ние сме мундари. На тези с климатиците какво им е пречило да се обадят, това не е растителен отпадък? Има обявен телефон на сайта на "Чистота", има съобщение на сайта на общината и в местната преса.
Що се отнася до конкретния район около "Капитан Райчо", аз живея точно там. Всяка сутрин към 5 - 5.30 минават камионите за общия боклук, буквално под терасата ми. Понякога имат и второ минаване през деня, не зная на какъв принцип. Контейнерите за разделно събиране ги празнят по-нарядко, но пак имат някакъв график.
Проблемът е, че майсторите за ремонти идват след 8 и мятат боклуците обикновено в обедната почивка и при приключване. Което влезе в контейнера - влезе, останалото (врати, прозорци, комарници, а често и строителни материали) се мята отвън и логично, не се изхвърля. Хайде, майсторите повечето са с коли и бусчета с номера от Пазарджик, Смолян и прочее, ама собствениците защо не го мислят това?
Повече от половината получатели на пратки от офиса на Спиди на "Гео Милев" си разпечатват кашоните и ги мятат в двата контейнера отсреща, без дори да ги сгънат, нищо че са за битови отпадъци. Затова вечер тези от блоковете мятат в кошчетата в пешеходната зона, които, логично, се чистят по-късно през деня. А този от 79 защо не си е метнал боклука в казаните на 77, срещу "Чили" или след игрището, на "Марин Дринов"?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:10 от gargamela

# 175
  • Пловдив
Скрит текст:
Изобщо никого в нищо не се опитвам да убедя, най-малко в добрата работа на общината. Чета в сайта на "Градини и паркове" какви услуги (не платените, при заявка) извършват, гледам в сайта на "Чистота" казаните за растителни отпадъци и гледам стари съобщения (от 2020-21, мисля) на Община Пловдив за контейнерите за растителни отпадъци в Коматево и Прослав (след малко ще сложа линк).
Тезата ми е, че каквито и графици да има, ние сме мундари. На тези с климатиците какво им е пречило да се обадят, това не е растителен отпадък? Има обявен телефон на сайта на "Чистота", има съобщение на сайта на общината и в местната преса.
Що се отнася до конкретния район около "Капитан Райчо", аз живея точно там. Всяка сутрин към 5 - 5.30 минават камионите за общия боклук, буквално под терасата ми. Понякога имат и второ минаване през деня, не зная на какъв принцип. Контейнерите за разделно събиране ги празнят по-нарядко, но пак имат някакъв график.
Проблемът е, че майсторите за ремонти идват след 8 и мятат боклуците обикновено в обедната почивка и при приключване. Което влезе в контейнера - влезе, останалото (врати, прозорци, комарници, а често и строителни материали) се мята отвън и логично, не се изхвърля. Хайде, майсторите повечето са с коли и бусчета с номера от Пазарджик, Смолян и прочее, ама собствениците защо не го мислят това?
Повече от половината получатели на пратки от офиса на Спиди на "Гео Милев" си разпечатват кашоните и ги мятат в двата контейнера отсреща, без дори да ги сгънат, нищо че са за битови отпадъци. Затова вечер тези от блоковете мятат в кошчетата в пешеходната зона. А този от 79 защо не си е метнал боклука в казаните на 77, срещу "Чили" или след игрището, на "Марин Дринов"?
Ами по халатче за бързо чиш на домашния любимец не му е било удобно да пресече кръстовището.

# 176
Някой дали може да ми каже актуално разписание на автобус от Пловдив до София следобяд?
От коя гара тръгва и горе долу цената?
Билети от автобусите ли се купуват, предварително да се купят може ли...
Благодаря ви!

# 177
  • Майничка
Влез в сайта на Карат С, те са следобед. Купуват се от външен офис на Централна гара (откъм подлеза), може и онлайн, но искат разпечатан билет и тръгват от гарата, пред офиса.
В офиса има принтер, ако билетът не е разпечатан. Цената е 16лв., мисля.
13 - 15.10 - 17 - 19ч.

# 178
Някой питаше за уред за вакуумиране - в Лидл на Виа север има много50 лв, ,също и фолио има 9 лв

# 179
  • Пловдив
Момичета, приличен китайски ресторант за събиране по повод да ми препоръчате? Аз харесвам храната на Шанхай - на колелото на панаира, вземам за вкъщи от там, но за събиране на място не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт