Естетични процедури за лице и тяло – 64 тема

• 39 070
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас/Пз
На мен също ми препоръчват след ботокс поне 48ч без тренировки. Обикновено си запазвам час за петък и тренирам чак в понеделник вечерта. При мен обикновено започва да хаваща след 72 часа. Само веднъж се случи към 7мия ден, но пък тогава забелязах , че ми държа доста по-дълго време.
Запазих час за Pluryal Silk eye. Направо се чудя дали да го оставям, че последния път от бустера така посинях, че направо не знам.

Взех и аз аминокиселините пролин, глицин, лизин, левцин, аргинин и глутамин, ама като че натоварват черния дроб и направо се чудя дали да ги почвам. Преди пиех ВСАА и никога не съм имала проблеми, но дам дозите са доста ниски.

# 601
  • в 1001-та нощ
По такива и други съображения предпочитам комбинирани продукти, в които формулата вече е балансирана и съставките работят в синергия, без да се налага аз да влизам в ролята на „алхимик“. Така избягвам и риска различни съставки да влизат в нежелани реакции помежду си. Не малко фармацевти предупреждават, че не е добра идея да се приемат едновременно няколко отделни добавки, тъй като не само основните активни вещества могат да взаимодействат помежду си, но и помощните съставки (носители, стабилизатори, овкусители, подсладители). В индустриално формулиран продукт тези взаимодействия са изчислени и минимизирани, докато при произволно комбиниране на различни добавки рискът е по-голям.

# 602
По такива и други съображения предпочитам комбинирани продукти, в които формулата вече е балансирана и съставките работят в синергия, ...

Проблемът е, че за много малко "готови" продукти важи удебеленото. В повечето просто блъскат разни елементи на случаен принцип, колкото да е изпълнен маркетинговият трик, тъй като повечето потребители хал хабер си нямат кое с кое да комбинират. Нерядко, обаче, тези елементи са си антагонисти един на друг и полезността на готовия продукт, на практика, отива в кофата.

# 603
С две думи-нищо не казахте Wink
Странно как си позволявате да коментирате невежеството на останалите потребители, а самата Вие не блестите с особена компетентност в областта. Аминокиселините не са елементи (те са съединения изградени от химични елементи), а същевременно и структурни единици на протеините, не са си “антагонисти”  един на друг. И какво значи натоварват черния дроб, като дозата е съобразена с дневния белтъчен прием, има си едни експерти по контрол и качество на добавките и отлично си знаят работа. А противоуказанията са регулаторно изискване, в ЕС трябва да съдържат пълния спектър на докладвани реакции, независимо колко редки са. Просто казано, ако прекалявате с  пържолките, товарът върху черния дроб ще е същият Simple Smile
Нищо лично, само констатирам!

По такива и други съображения предпочитам комбинирани продукти, в които формулата вече е балансирана и съставките работят в синергия, ...

Проблемът е, че за много малко "готови" продукти важи удебеленото. В повечето просто блъскат разни елементи на случаен принцип, колкото да е изпълнен маркетинговият трик, тъй като повечето потребители хал хабер си нямат кое с кое да комбинират. Нерядко, обаче, тези елементи са си антагонисти един на друг и полезността на готовия продукт, на практика, отива в кофата.

# 604
Alfafa, коментирам пост на друг потребител. Ти къде се вреш с креслива арогантност? Simple Smile

Моята публикация не касаеше конкретно аминокиселините, нито пък постът преди моя визира само тях. "Елементи", "съставки", "вещества", "добавки" - все едно и също е в използвания от мен контекст.

А че средностатистическият човек, произволно спрян на улицата, не може да изброи повече от 2 хормона и 3 витамина, мисля, на всички ни е ясно, но това е съвсем различна тема. За този тип "потребители" говорех, а не форумните, но явно и това не си разбрала...

И последно: разбира се, че в определени ситуации някои аминокиселини играят ролята на антагонисти едни на други, и поради тази причина, не е удачно да бъдат приемани заедно, под формата на добавки.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 16:45 от Гърне без похлупак

# 605
Аз и майка ми пихме комбинацията от 3те АК 2 месеца и двете имахме завишени чернодробни стойности от последните изследвания, които пуснахме случайно в периода.

Асат, алат и ггт тествам  2 на година и такива стойности не съм имала. Прочетох онлайн набързо дали  може да е това, и определено пишеше, че е възможно, т.к. нищо друго ново нямаше в ежедневието ми.  Съотношенията съм спазвала, то си има и мерител в шишенцата.

Аз го написах за тези, които може да имат проблеми. Радвам се , ако влияе добре на други, но си имайте  едно на ум. Това е моят опит поне.

# 606
  • при Arctic Monkeys
На мен също ми препоръчват след ботокс поне 48ч без тренировки.
Запазих час за Pluryal Silk eye. Направо се чудя дали да го оставям, че последния път от бустера така посинях, че направо не знам.

Аз не зная как издържате поставянето на тоя плуриал. Това е най бруталното нещо, което ми се е случвало. При положение, че има толкова продукти на пазара. Изключително доволна съм последно от ялупро, замених с него реденсити 1. И той си щипе заради пептидите като се нанася, но няма нищо общо с тая инквизиция. Все повече се убеждавам, че има продукти, които се рекламират ударно, навсякъде се предлагат, а всъщност са смотани. Имаше такава кампания за револакс по едно време, даже Скин лайн го пробутваха, а това е ужасен, некачествен, евтин боклук.

# 607
  • София
Здравейте, някоя правила ли е микронийдлинг и може ли да сподели какъв е ефекта?

Искам цялостно да подобря кожата си ( на места има леки дупчици от варицела, пъпчици, неравности като цяло) пък вече започнаха и леки бръчици...
И като цяло процедурата ми се стори хубава като описание и онзи ден записах час, без да го обмисля и без да се консултирам с дерматолог.

Но сега като чета за процедурата, виждам, че всъщност се правят леки дупчици в кожата за да се засили производството на колаген и това ми се стори притеснително.

Ще се радвам някоя от вас ако е правила процедурата да сподели повече

# 608
Здравейте. Интересувам се от поставяне на
Juvelook или някакьв препарат с полимлечна киселина за град Варна. Разбрах че има много добри резултати но има и усложнения, за това тьрся мнения за гр Варна.

# 609
Относно Радиес, странно ми звучи това за увисване в долната част, тъй като точно за лифтирането й често се поставя. Може би зависи от кожата, да. Иначе Радиес е за по-силен лифтинг и дефиниция. Хармоника е с по-мек и естествен ефект. Интересно е да кажат, ако има момичета, които са пробвали и двете.

# 610
  • в 1001-та нощ
Аз много харесвам Хармоника - именно заради добавената сочност, от която имам нужда, онова plump-ване, което добавя ХК в нея.

Относно Радиес, в моментите, в които съм го поставяла - не съм имала увиване, за да потвърдя, че се е лифтирало. Нуждаела съм се повече от уплътняване на кожата и е било постигнато.

# 611
Подобен колагенообразуващ се води и Елансе. Слагах преди години при Етугов. Някак разширява областта около брадичката, т.е. обира се увисването за сметка на формата на челюстта. Останах със смесено усещане  - уплътни кожата, подобри качеството и, но V образна форма на лицето  - не.

# 612
  • при Arctic Monkeys
Аз така и не мога да разбера желанието на хората да си набиват калций в лицата с риск от фибрози и липса на антидот, при цялото разнообразие от продукти и процедури.

# 613
  • в 1001-та нощ
Не е нужно да разбираш другите, достатъчно е да разбираш себе си, а другите просто да ги приемаш Wink

Доколкото ми е известно - в самото начало е имало случаи на образуване на калцификати, ако при прилагане на продукта е имало активна инфекция, възпаление или неправилна техника и във времето това е изчистено. Относно фибрози - бих казала, че в общия случай това е търсен ефект и води до лифтиране.

Не малко проблеми е имало и с полимлечната киселина и Скулптра, например. Имало е период дори, в който продуктът е бил забранен, като по-късно пускат ново 3-то поколение, което отново получава разрешение и се използва сега.

При повечето продукти има път на еволюция и усъвършенстване и за съжаление при автоложните терапии - ефектите не са толкова силно изразени и видими. Винаги искаме по-видим ефект и то бързо ...

# 614
  • при Arctic Monkeys
Всеки да прави това, което мисли, че ще е добре за него. В тази връзка е много полезно лекарите да се научат да обясняват на пациентите възможните рискове, защото последните понякога даже и не подозират за тях. От там нататък, всеки си има глава.

Общи условия

Активация на акаунт