Как тренирам - 31

• 27 085
  • 756
  •   4
Отговори
# 675
Пете и аз отдавна не бях се мерила, но нали се оплаках, че са ми се опнали дрехите на бедрата.
Надявам се да е задържана вода, все пак аз съм ниска 1.60.

Карах 40 мин. колелото и отивам да разходя кучето, да направим крачки. Че днес изплисках легена на обяд с яденето 😐

# 676
  • Бургас
МамаЛина, ти на умен кантар ли виждаиш % мазнини или по друг начин ги мери?

# 677

моят сега е на супер промоция Simple Smile

https://www.amazon.de/-/en/Clinically-Validated-Composition-high … p/B0033AGBVQ?th=1

# 678
  • на брега на морето

https://www.amazon.de/-/en/Clinically-Validated-Composition-high … p/B0033AGBVQ?th=1

В амазон.ес няма промоция, 100 евро е... Sweat Smile

# 679
  • Бургас
Благодаря, Navy. Аз имам 2 Xiaomi - единия е от 2021, другия от тази година. Някакъв ориентир са, но и двата работят с различни приложение и показват различно.  Преди 2 седмици правих DexaFit - body composition и изследване за костна плътност отделно. Та там пък резултата е между показанията на двата ми кантара. Като цяло по всички показатели съм по-добре от хора в моята група, но пък индувидуално погледнато мускулната ми маса е под минимума и е желателно да я увелича.

# 680
С пожелания за успех Simple Smile Аз също целя покачване, защото га съм бил млад, съм би несъобразителен и съм я карал тънко "по-живота"...
Е, разбира се не съм оставял спорта, но той е бил по скоро супер аматьорски и без никаква академична основа и поне малка връзка с начина на живот и хранене... затова сега, на тези години наваксвам, но хормоните не са тези, каквито бяха и става трудно... Ма нека ми Simple Smile Поне е интересно... само дето постоянно отбивам намеци и тем подобни на хората около мен, дето са ми на възрастта, но не и на акъла ... в смисъл, много по "улегнали са" и... who cares Simple Smile

За ОМРОН везната има информация, че е сравнителни близо до Декса, с около 3% грешка спрямо генералния процент.... Ако ми покаже 12-13% мазнина си знам, че са максимум 15-16%

Но за костна плътност си струва да се направи измерване, защото е много важно и свързано с това как организма ти усвоява минералите... и не само Simple Smile

# 681
Къде точно си ги мерите тия бедра?

Аз днес си направих тренировката за цяло тяло - набирания, степъпи, преса за гърди и рамене. Определено има значение в кой ден я правя - първа тренировка за седмицата или някъде по средата.

# 682
  • Бургас
Ами Navy, 3% не е малка разлика, макар че според мен важното е да се правят измерванията на един и същи кантар, за да се отчете промяната, а не точно колко е цифрата. Просто се замислих кое колко е вярно. От едно страна на Дексата излезе, че имам повече мазнини и мускулна маса под нормалното и в същото време съм с body score 89/100 . По отношение на мускулите съм съгласна, че има какво да се желае, но определено не съм някакво желе или тресящи се сланини. Мога да направя примерно 20 лицеви опори, да бягам за време /покривам нормативи покрай работа/..., Най-впечатляващото след изследването беше нивото на висцеларните ми мазнини - 60 грама, на фона на 500г средно за жени на моята възраст /47/.
Направих набързо една табличка, на който му  е интересно да види
Скрит текст:

# 683
Всички кантари са силно ненадежди. Дори за проследяване, са силно под въпрос. Стават за фън, но не и човек да се уповава или да се паникьосва от това което покажат. Дори дексата не е идеална. Моят домашния например не мърда, въпреки, че определено не съм това което бях като "съдържание" от преди година. Декса не съм правила, но ще ми е интересно. Може би лятото.

# 684

Да, на "умния" на XIAOMI, който бяхме коментирали тук. /производство 2024 - не знам кое от таблицата на Съни е Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 10:53 от mamaLina

# 685
Колко е тихо тук - явно всеки се е отдал на черно-петъчно пазаруване .....
Провокирана през седмицата  относно дискусията за обиколките - конкретно ставаше въпрос за бедро , реших и аз да се измеря, не го бях правила от много време ...та обиколката на бедрото ми е 55, сравнявайки се с вас - добре е мисля, но ме изненада талията - 70 см. Вижда ми се много, а в същото време нямам никакво замазняване там-където и да се пипна само мускул и жили се напипват и тънка кожа... Колко сантиметра са вашите талии? Искам да сравня и да видя има ли място за притеснение и трябва ли да взимам някакви мерки .....

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:47 от macadamia

# 686
Здравейте, как сте?
Отчитам се с:
Понеделник крака
Вторник карах колелото вкъщи- в последно време преяждам и затова вкарах допълнително кардио
Сряда преди обед карах колелото, следобед горна част
Вчера малко йога следобед и крачки

Днес глутеус:
1.Най- накрая се разбрахме с тази машина, успях да се наместя и вече ми е удобно и правя 4*15-20 повторения с 18 кг. Много добре усещам задното бедро
Скрит текст:
2.Клек на машина с колан за глутеус
3.Румънска тяга едностранно, другия крак е на пейка
4.Хип тръст на машина
5.Разтваряне на крака на абдуктор машина
6.Повдигане на крак странично за дупе. Едната страна на тялото е подпряно странично на пейка
7.Екстензии за глутеус

Да се върна на бедрата, май при мен съм предобрила вътрешното бедро, доста така се е уголемило...

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:48 от Nona M.

# 687
Коя е тази зала или верига?. Не съм  виждал на живо машини от тази италианска   марка, а е много известна.

# 688
  • sofia
Това с мерките е "трики". Зависи колко са ти ханша и бюста, ръста също, за да се "прецени" ок ли ти е талията.
Според мен е ок.
А и цялата работа при "красотата" са пропорциите и съотношенията между отделните елементи. Човек може да е "грозен" само защото разстоянието между очите му е по-голямо или по-малко...или някаква друга диспропорция, която се забелязва.
В понеделник и вчера тренирах. Мисля утре да направя още една тренировка.
Записвам си всяка тренировка и така лесно превъртам и се досещам за видове упражнения, кг и поредност.
Вчера имаше бая хора в кварталния фитнес (него го ползвам само уикенда към 9ч.  и тогава е празен), та бях много доволна, че свободностоящата щанга почти не се ползва. Направих си и нападите със стъпенка, и мъртвата тяга.

# 689
ръст 175
ханш 94
гръдна обиколка 84
бедро 55
талия 70 ?!?!?
И аз правя задно бедро със същата машина и доста се помъчих докато си я нагодя по мярка/ 4*15 или 6*15 с 20 кг/

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:49 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт