Как тренирам - 31

• 27 013
  • 752
  •   3
Отговори
# 690
Коя е тази зала или верига?. Не съм  виждал на живо машини от тази италианска   марка, а е много известна.

Варна- 100 тона
Има няколко марки уреди, включително Panama, Technogym, Matrix, Precor, Titan и др.

Макадамия, моята е 72, ханш 96, тегло 52-53 кг, на 160 см ръст Grinning

# 691
Здравейте, машинки!
Тази седмица я броя успешна - нямам пропуснат ден. Понеделник долна част, вторник - горна, сряда - кардио, четвъртък - долна и днес - горна част. Утре ще е пак някакво кардио и в неделя почивка. След всяка силова правя по едни 20-30 минути кардио.

Вече не смея да си правя планове за залата - карам го ден за ден на база дали детето е на градина или болно вкъщи.

Покрай вас извадих и аз метъра - бедро 48см. Но и аз съм джуджанка 158см, та е окей.

Исках да питам дамите - тренирате ли пекторалиса целенасочено? Или пропускате тази мускулна група.

# 692
  • sofia
Макадамия, мисля, че си супер откъм мерки. То си е до структура. Преди години шиех дрехи по поръчка и взимам мерки на една клиентка - ханш и талия колкото моите, обаче обиколката на бедрото малка....и панталонът скроен за нея, аз не мога да го обуя, щото бедъра ми дебел(винаги си е бил). Друга....обиколката на гърдите й колкото моята, ама моите цици големи, нейните-не...просто беше с широк гръден кош и малки цици, а при мен обратното.
На мен всички конфекционни панталони, които са ми ок в бедрата са ми широки в талията(освен, ако не са с ластик)....и като слаба, и като дебела.

Смоук, чак проверих кой е този мускул, толкова ги знам 🤣
Като го гледам къде се намира, той си се тренира с повечето базови упражнения, с които се повдига или тялото, или щанга(дъмбел). Уточнявам, че съм привърженик на комплексни упражнения, а не на изолирани движения и не мисля много-много кой точно мускул тренирам. Деля ги на крака, ръце, корем и торса отпред и отзад.
Вчера правих ренегатско гребане с извъртане (ръката отива нагоре) и сега имам лека мускулна точна в тази област (на малкия гръден мускул). Явно от усукването. Това ми е ново упражнение и го правя с малка тежест(2,5кг), защото още изчиствам техниката. Дори само с дръжки ми беше ужасно уморително.
За сравнение, обикновеното ренегатско го правя с 10-11 кг. дъмбели.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 14:15 от vesi1

# 693
Лайкче твоето бедро си е направо манекенско Simple Smile
Гърди не правя вече, ако се сетя на два, три месеца правя по едно упражнение. Иначе преди години си имах ден гърди, рамо и трицепс.
Моята горна част на гърдите си е достатъчно развита, но и същевременно там ми се виждат кокалите, но такава ми е структурата.

# 694
Колко е тихо тук - явно всеки се е отдал на черно-петъчно пазаруване .....
Провокирана през седмицата  относно дискусията за обиколките - конкретно ставаше въпрос за бедро , реших и аз да се измеря, не го бях правила от много време ...та обиколката на бедрото ми е 55, сравнявайки се с вас - добре е мисля, но ме изненада талията - 70 см. Вижда ми се много, а в същото време нямам никакво замазняване там-където и да се пипна само мускул и жили се напипват и тънка кожа... Колко сантиметра са вашите талии? Искам да сравня и да видя има ли място за притеснение и трябва ли да взимам някакви мерки .....
Моята талия е 70-71см. Самата талия освен колко слаба си зависи и от това колко си висока. На едно миньонче 70см може да са в повече, на 170см са си ок.
Сега си мерих бедрото, ама понеже не знам къде си мерите вашите, аз тук някъде и е 55. Стартирала съм на 53 преди да започна тренировките.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 15:10 от Nevermoresleep

# 695
ХС и С, в много от случаите са ми широки в талия. Така, че за мен дори и на моя ръст тези см са добре. И когато тялото е рекомпозирано правилно, то е красиво 🙂
Невър бедрото меря в най- широката част, пада се малко под ханша.

# 696
Щом мерите в най-широката част - и аз съм 55см там, в средата - 48. Далеч ми е от манекенско, а за дупе и ханш да не говорим - бая глутеус съм отпрала плюс мазнинки Simple Smile

# 697
То манекенско значи тапициран скелет - не, мерси.

# 698
  • София
Разписвам се и аз с една (почти) приключена седмица.

Общо взето протече така:
Понеделник - глутеус и прасец
Вторник - рамо, ръце, корем
Сряда - почивка
Четвъртък - крака и прасец
Петък - гръб, задно рамо и корем
Събота - глутеус и прасец
Неделя - кардио вкъщи или ще почивам

Това ми е и текущия сплит.

Смоук, в момента не, защото времето не ми позволява - тренирам рано сутрин 6:30ч до 8:30ч, но в 100% от случаите приключвам силовата към 8ч и след това правя 30 или 40мин кардио. А пък с долна част такова време не остава. Аз съм ЗА тренировките за гърди при жените, защото има базови упражнения, които са важни и за развитието на други мускулни групи като рамо и трицепс например. Общо взето нямам търпение да се върна към старата си рутина и сплит и да си ги наместя отново в програмата. Правех ги в деня за рамо.

Споделям една тренировка за гръб от днес. Май него рядко съм го писала:

1. Придърпване на горен скрипец 4х12-15
2. Гребане с щанга 4х10-12
3. Мечка 3х10
4. Набиране на уред суперсерия с пуловър на портален скрипец 4х12-15
5. Придърпване на пулдаун машина 4х12
6. Хоризонтален скрипец 4х10
7. Задно рамо с дъмбели в суперсерия със задно рамо с въже на скрипец 4х15
8. Повдигане за долна част корем с тежест в суперсерия с молитва в суперсерия с коремни преси на топка с тежест 4х15-20

Това с топката за корем не знам как да го обясня, ама виждали ли сте на някой клип как правят корем на смит машината като са легнали по гръб и се изправят заедно с лоста нагоре? С топката е същото, само че е с... топка Laughing Добро е. Правя го с един диск от 5кг и повече от 12 не мога.

Забравих за талията... моята също е 66-67, но честно казано ми се вижда широка. Когато правех вакума всяка сутрин, беше паднала на 62-63. Нооо отново поради причината, че нямам време, отдавна не правя и него Frowning1 Не е задължително да е сутрин, номерът е да е на празен стомах и все се навивам да го правя като се прибера на обяд преди да ям и уви, винаги забравям.

# 699
Колко време ти отнема това с вакуума?
То са серия от няколко упражнения за стягане на вътрешния корсет и органите, но ми е интересно, въпреки че е индивидуално това, по колко време хората отделят за тази "забравена" част от тялото Simple Smile
Повечето дори не се сещат...
Аз го правя, не редовно, но когато вечер малко разтягане и йога... се сещам и това... но не повече от 5-6 минути, че ще заспя Simple Smile в движение...

# 700
  • София
Честно казано са 10 минути, които нямам сутрин. Ставам в 5 и 20 и за 30 мин. се мобилизирам и съм вече в колата. А иначе си прав, по мое наблюдение малко жени го правят, а тези, които отделят повече време за него, обикновено са бременни или сега родили и затварят диастаза Simple Smile

# 701
Аз отдавна се каня да го пробвам този вакум, благодаря за напомнянето Пете. Да ми мине и изпита утре ще пробвам сутрин като ставам. Ще изнамеря някое клипче как точно се изпълнява.

Иначе аз си продължавам с водената медитация, не са много клиповете и сега ги започнах отначало Simple Smile

# 702
  • София
Ааа, пиши ми на лично като се решиш и ще ти обясня как се прави правилно, че клиповете в интернет са меко казано много зле. Обясняват как можело да се диша докато си глътнал корема, което абсолютно не е вярно.

# 703
Може ли тук да споделите за този “вакуум “
Признавам си за първи път чувам или го знам под друго название…..

# 704
Аз не го знам като "вакуум", просто се досетих Simple Smile

Знам го от известно време като "светата троица", вътрешният коресет на човек.
Това са Трансверсус абдоминис, мултифидус и диафрагмата с тазовото дъно, последните две работят като едно цяло.

Има си определени упражнения, които тренират тези мускули. Едно от тях е например лежиш по гръб, издишаш максимално, но така, че все едно пъпа искаш да залепиш за пода зад гръбнака Simple Smile и леко нагоре... задържаш 15-20 сек, разпускаш и така 6-8 серии...
Рекомпозира органи, тонус, прибира корема като цяло Simple Smile

Ама е много тегаво... не е като мъртва тяга за трицепс с 15 кила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт