Интернет+ТВ за отдалечени места

• 454
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да прекарам интернет в една къща  намира се в село Близнаци и въпроса ми е. Заслужава ли си да подпиша договор с някои от мобилните оператори. Всички предлагат опцията с рутер(WIFI), но ако може някой, който е бил или все още е да сподели каква е връзката, имали прекъсвания и като цяло дали има смисъл. Благодаря.

# 1
  • Телиш/Плевен
Имам договор към A1 за телевизия и интернет в къщата ми на село и съм доволна. Прекъсвания не знам дали е имало, защото не живея постоянно там, но когато ходя, всичко си е наред. От малко над две години ми е договорът.
Съветът ми е да погледнеш всички възможни оферти за това населено място и така да избереш подходящата за теб. Ако все пак държиш на мнения, по-добре разпитай в самото село кой каква услуга ползва. Но имай предвид, че не съществува нещо, от което да са доволни абсолютно всички.

# 2
За всяко село, даже и за всяка местност от него нещата може да са различни. Другата особеност е че през годините се променяха и аз съм променял начините за телефон и интернет. За второто не само от големите оператори но и други фирми ( чрез техни антени, рутери, кабел, според зависи).

# 3
  • София
Най-добре е ако имаш стационарен интернет в друг обект и си вземеш само рутер за отдалечен безжичен достъп. С него имаш неограничен интернет и всички те канали като на стационарния адрес. Устройството може да се ползва в цялата страна, защото е преносимо и е достатъчно да имаш контакт з ел.захранване. Няма жици, кабели и се плаща само месечен наем за самия рутер към основната сметка. Качеството е много добро.

# 4
Най-добре е ако имаш стационарен интернет в друг обект и си вземеш само рутер за отдалечен безжичен достъп. С него имаш неограничен интернет и всички те канали като на стационарния адрес. Устройството може да се ползва в цялата страна, защото е преносимо и е достатъчно да имаш контакт з ел.захранване. Няма жици, кабели и се плаща само месечен наем за самия рутер към основната сметка. Качеството е много добро.

За кой оператор става на въпрос

# 5
За тези възможности се гледат и разстоянията, покритието. В една силно пресечена местност е сложно. Може да се наложи усилвател, по-дълги кабели донякъде, някакви други комбинации. Например в селото в което живея са най-различни вариантите, защото се оказа  ( когато сме пробвали да слагаме на желаещите интернет), че работят съвсем различни.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 09:34 от kirasirrav

# 6
  • София
А1
Ползваме го и в планината, и на морето.
Няма значение какъв е теренът. Само ток е важно да има.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 10:10 от Fever Ray

# 7
При мен най-добър е Виваком. На А1 е служебния тел. след една промяна на близка антена в съседния град се изгуби покритието в центъра, съответно и в офиса ту има ту няма трябваше да излизам и да се качвам по височини наоколо. Но и Вивакома си влоши сигнала след един Четвъртък в който пробваха БГ алерт, но пак си остана най-добрия за моя район.

Общи условия

Активация на акаунт