Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 784
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 675
Ние като малки се катерехме всеки ден по преобърнати стълбове за високо напрежение на поляната в Младост 2. Бяха стари и ги подменяха, ние редовно на тях отгоре си стояхме. Не са били по 200 метра, но доста високо бяха в едната си част. Родителите ни бяха по цял ден на работа. Отделно над разни пропасти край строежите минаваха едни тръби с фи около 30 см. По тях се минаваше задължително, иначе си обявен за страхливец...цялата треперех, ама ги минавах, много ясно.

Лияна ми е връстничка мисля, или малко  по-голяма, едва ли не е вършила нещо такова. Да, децата за много неща нямат акъл! Те ако имаха, всичко щеше да е наред. Но често родителите говорят, на децата от едното ухо им влиза, от другото им излиза, без да схванат нищо.

# 676
Да де, ама по мое време след такова катерене по крана за всички хлапета щеше да има як пердах, та да им се запамети хубаво в главите какво не бива да правят.

# 677
  • Варна
Е, не може сега така. Само да чуят, че мислиш да му плеснеш един и се оврещява целия свят за насилие над детето.

# 678
Да, родителите бяха доста по-строги, ако разберат. Нашите съм убедена, че и до днес не знаят много неща. И по-добре. Simple Smile

# 679
Затова не се качваш на нещо, което не познаваш, с умения от два месеца, в гъстонаселен район и с пешеходци, и с ППС-та.
Има толкова места извън града, на пусти пътища, или не толкова натоварени - иди и се забавлявай там, примерно.

Така де. Ама не трябва да се разчита на преценка на всеки индивид, защото не всички имат такава. И открито стрелбище да отворят на някои площад, пак ще има желаещи да пострелят.

Аз пък не я подкрепям Панделиева. В България нищо не се обезопасява като хората. Защо деца имат достъп до кранове, влакове и т.н.? Хората в развитите държави заключват дори парковете вечер, където е възможно. При нас е разграден двор и всичко е сведено да се търси лична отговорност. Виновни са децата и родителите им за крановете, виновен е само водачът на атв-то, персоналът на парасейлинга или пък майката, че е разрешила екстремно изживяване и т.н.

# 680
Първо ошамарих от вратата в края на седми клас, после звъннах в полицията да кажа, че се е прибрала жива и здрава - бяха я измъкнали от последен час и извели през задния вход, след което изключен телефон и три часа неизвестност. Вярно, на някои са им слаби ангелите, ама има граници, които не се прекрачват. В краен случай, но държи влага. Разбира се не е панацея и не бива да е основен възпитателен метод.

# 681
На 10 г и аз направих глупостта да мина през тясна дъска над трап на строеж. Друго 12-годишно, такава лекция ми дръпна после колко глупава съм била, че никога не ми мина и през ума да повторя.

# 682
Вината е и на  обществото, защото се оказва, че и други са си возили децата и са видели разръфаните колани. Ми да бяха сигнализирали тогава, а не сега да вадят снимки и да коментират. И пак питам - вие като възрастен/ родител ще се качите ли/ ще качите ли детето си, ако оборудването ви се вижда не наред? Детето искало, дете е, нормално е да иска. Сега майката до края на живота си ще се кори, че е искала да го зарадва и го е качила, но това няма да върне детето.
В историята с крана - ясно е, че никой родител не би одобрил, сигурно е говорено да не се катерят, но все пак не можем да обвиняваме и само строителната фирма. Охрана има, но тя не е до всеки инструмент, изкоп, стърчаща арматура... И да ги види охраната не може да се качи на ги сваля седем деца. Ще вика, ще звъни на шефа, на полицията и ще се кръсти някое да не се изпусне. Практически как фирмата ще окаже ефективна превенция срещу детската глупост на строителен обект? Вход има, но децата решат ли няма да минат през входа.

# 683
  • Пловдив
Да де, ама по мое време след такова катерене по крана за всички хлапета щеше да има як пердах, та да им се запамети хубаво в главите какво не бива да правят.
Щеше да има, ама ако разберат.

За Панделиева, без да съм чела конкретния текст, мисля, че в статусите си показва повече здрав разум от голяма част от възмутения кокошарник из уеб-пространството. Ясно, че само с писане не става.

# 684
Ако видиш, че нещо не изглежда много стабилно/добре ще се качиш ли?
Защото сега да се качват истории и снимки на компрометираните колани, уж точно на този парашут, но от миналата година е подир дъжд качулка. Трябва ли като общество да си мълчим и да си плюем в пазвата, ако видим нещо опасно? Ясно е, че основната вина е на фирмата, която предоставя атракцията, наема персонала, закупува оборудването и т.н. Но тези, които сега твърдят, че са видели още миналата година състоянието на сбруята защо са мълчали?
Защо така възпитаваме и децата си да не се месят, ако видят нещо нередно? "Не е твоя работа, не се намесвай/ не казвай". Знаеш ли какъв е резултатът от "Не знам, не чух, не видях"?

# 685
О, Боже. Току що прочетох, че Христина - 35 годишната жена, прегазена от АТВ-то е починала. Каква мъка за това семейство!

# 686
  • Пловдив
За съжаление още преди това бяха казали, че на практика няма надежда.
Дано детето се оправи. То вече било извън опасност за живота.

# 687
Бог да я прости.
Дано детенцето се оправи и да няма тежки последствия.

# 688
  • София
За съжаление още преди това бяха казали, че на практика няма надежда.
Дано детето се оправи. То вече било извън опасност за живота.

Всъщност лекарите не дават надежда, но това не е публична информация.
В доста тежко състояние е.
Можем само да се молим да се оправи.
Hands PrayHands PrayHands Pray

# 689
Някой чу ли някъде по медиите да кажат нещо допълнително за починалата 21 г родилка. Заметоха под килима причините май.

Не е по темата, но тук преплитаме трагичните случаи.

Общи условия

Активация на акаунт