Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 392
  • 1 046
  •   2
Отговори
# 885
  • Deutschland/HE
Така е, но защо първо излязоха съвсем други версии?
Защо още в самото начало МВР и министърът не излязоха да обяснят? Това кара хората да се съмняват вече, че нещо не е наред. В началото, всички скочиха срещу момчетата и защитаваха полицията, но започнаха да изкачат различни версии, а днес и този запис.
Не знам нормален човек, който ще защитава насилие.

# 886
Абсолютно не разбирам от коли, но някой може ли да каже какво струва колата на Кирил Гочев - 19 годишен сирак, който работи като сервитьор, за да се издържа?

# 887
Не прави забележка. Утре ако ги погледнеш в очите ще скочат, или ако си на същия тротоар.  И как всичките скочиха като един на бой, че и паднал човек са ритнали. Така се почва с бандите, утре и ножове ще почнат да вадят.
Цитат на: Mama Ru
link=topic=1806551.msg50184073#msg50184073 date=1757431569
Абсолютно не разбирам от коли, но някой може ли да каже какво струва колата на Кирил Гочев - 19 годишен сирак, който работи като сервитьор, за да се издържа?
Резонен въпрос.

# 888
Имам предвид преди да се стигне до бой, а не постфактум.
Този Жулиен твърди, че са го ударили през прозореца на колата, затова той ударил с дясната ръка 🤔 нападателя си, след което отворил вратата внимателно да не го бутне, слезли и повече не помни как са се били. Хора, как от шофьорското място удряш с дясна ръка през отворен прозорец?
И що за бой ще прати бития в болница с опасност да загуби бъбрек? И какво прави петнайсет годишният след 22 часа навън? Между другото, този малкият бил самбист и той нанесъл фаталният удар.
Аз пък вярвам, че са дрифтили. Едва взели книжка и хукват по нощите да си правят гонки по определени булеварди. Виждала съм и през деня как някои едва вземат завоя, влизайки в него с несъобразена скорост и то на кръговото пред Полицията. Виждала съм и огънатите мантинели след поредния, неуспял да овладее колата млад-зелен шофьор-тежкар.

На видеото се видя малка квартална уличка, на която няма как да се дрифти. Затова предполагам, че дрифтът е поредната лъжа, понеже е масов сред младежите и хваща вяра.

# 889
Може да са ги видяли преди малката уличка, откъде знаеш? И може да се дрифти и на малка улица, в наше село го правят, и на тумби се събират, и с течение на времето все по-агресивни стават

# 890
Да, улицата е квартална, не натоварена дори през деня. Надолу обаче излиза на Придунавски булевард, където дрифтят. Има и денивелация в тази част на града точно.

# 891
Може от рева на автомобила възрастните да са помислили, че наближават с голяма скорост, т.е. да са се стреснали по някакъв начин. Може да са предположили, че предстои ускоряване. Много неща може. Не оправдавам шамара (ако е имало такъв). Но да риташ паднал човек...

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 23:07 от Мила Атова

# 892
Ето това е улицата и мястото на инцидента. Големият вход е Енергото.
https://maps.app.goo.gl/sRM6exp4e1P5Uo8J7

# 893
Явно има видеозапис на цялата случка, да си разследват разследващите. Но много лошо впечатление прави, голямото разминаване между първоначално обявеното и видяното на видеото.  Ако го нямаше това разминаване щях да съм твърдо на страната на полицая (както бях в началото). Сега има съмнения.
Онзи ден слушах по телевизията адвокат Рангелов. Та той каза две интересни неща:
- държат и четиримата в ареста за да не могат да се наговорят за защитна версия. Което не пречи на полицая да се наговаря с когото и да е.
- най-важното е било КОЙ е започнал. А на видеото се вижда, че започва спътникът на полицая.

Освен това се вижда, че младежите скачат да бият нападателя, а кога и как е ударен полицаят ми е малко мътно. Което свежда нещата до превишена самоотбрана, не до хулиганство.
А полицаят според мен е извадил малшанс. Намесил се е дали да бие, дали да усмирява, и ЕДИН от младежите го е ударил в гръб, като го е изненадал и е имал лошият шанс да уцели така, че да му счупи ребро, то да пробие дроб и т.н. Вероятно от сто удара в улични битки тази случайност няма да се повтори, но ей на, случило се е. Това обаче би трябвало да доведе до обвинение само на един младеж (който е ударил), не на четиримата. И обвинението да е за средна телесна повреда по непредпазливост.
Има и друг фактор - у нас някак се приема, че пострадалият става невинен, а победителят в схватката поема вината. Малко е тъпо за мен.

А изводите са, че човек не бива да се поддава на нервите и импулса, защото в една такава схватка рискуваш или да те осакатят или убият, или да да те влачат по съдилищата. И една проста кавга доведе нещастия на много семейства.  Да, може да е унизително да ти забият шамар в колата, ама ако се защитиш рискуваш каквото написах по-горе.
И още веднъж - оказва се, че съвсем не е вярна началната теза. Тя ако беше нямаше патрулките да си заминат без нищо.

# 894
  • София /Абсурдистан
Къде са се скрили родителите на момчетата? Едното няма такива, но другите имат.

# 895
Има интервю с родителите на Жулиен пред съда след изслушването.
https://youtu.be/UXdYSHq3AcQ?si=MbTTL2DMkT73QUuM
Кирил е сирак.
Родителите на непълнолетния Станислав май не се показаха, а той е единият от двамата обвинени по-тежко,  както и на четвъртото момче.

# 896
Не карат бързо на видеото, но колко бързо са карали по-рано не се знае. И на видеото се вижда, че излизат от колата и се нахвърлят да се бият. Не да спрат боя, не да умиротворят ситуацията, а да се бият.  Вчерашни келеши скачат веднага на бой, за една забележка.
Ама те били деца
Деца.. Невинни и много възпитани според родителите. Чудя се от къде обаче идва тази яростна защита на тези хулиганчета в социалните мрежи? За щастие тук не се наблюдава так изразено. Интересно ми е дали защитниците искат ли по един, двама такива в класа на детето си?

# 897
Естествено, отличници. Още малко борци за свобода ще ги изкарат.
Горките, били напсувани, направена им била забележка, посегнал му бил през стъклото, и трябвало моментално да скочат и да се бият, според бащата това е естествена реакция, скачаш веднага на пияния, щот те обидил и го риташ. Ма съвсем нормално, не мислите ли?
 Този баща по-добре да си беше мълчал. Да покаже записи, каквито има, да даде показания, но да си беше мълчал.
Добре, че повечето хора не скачат веднага на бой, че иначе досега да сме се избили, ама според бащата било нормално

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 19:55 от Априлски душ

# 898
Чудя се от къде обаче идва тази яростна защита на тези хулиганчета в социалните мрежи? За щастие тук не се наблюдава так изразено. Интересно ми е дали защитниците искат ли по един, двама такива в класа на детето си?

Идва от там, че полицаите винаги лъжат като стане нещо. Това им е условен рефлекс и навик и хората не им вярват. Когато се случи да пребият и убият арестант винаги първата версия е, че някак той сам се убил, а те само му чели приказки за лека нощ. Когато полицаи пребиваха младежи под колоните на ЦУМ пак първо нямаше нищо такова, докато не се появиха записи. Сега, каквато и да е вината на момчетата, пак първата реакция беше в стила "майка Тереза се молела кротко когато дошли един хулигани и я пребили понеже им пречела на личното пространство".

# 899
Едното няма общо с другото

Общи условия

Активация на акаунт