Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 29 310
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря Simple Smile Аз съм намерила, ама ми се струва нереална цената, все пак селото няма канализация. Отделно и аз наистина нямам наблюдения за парцелите.

# 76
За почивката в чужбина, на мен ми излиза по-евтино седмица почивка в чужбина, отколкото на нашето море. Отделно ще ям качествена храна, ще се къпя в чисто море. Не въпрос на богатство е това, а на достъпност.

# 77
  • София
Здравейте,
Не можах да намеря информация назад и пристигам с казус с брокер. Пуснала съм обява за продажба на имот, собственик съм и днес видях че агенция е копирала обявата ми, под моята цена и без съгласието ми. Та въпросът ми е как да се отърва от тези малоумници.
Благодаря!

# 78
Добре, устойчива икономика нямаме. Пари има. Засега. А много от тия хора с лайфстайла са вечните длъжници. Тъй че не знам. Само преди месец се спореше в една тема колко е нормално да взимаш заеми за пътувания.
Аз не съм икономист и не знам коя е устойчива икономика. Разсъждавам от позицията на невеж. Тежката ни индустрия и водещи позиции в отрасли заминаха. Явно сегашната промишленост е по-доходоносна. Сега ясно ми е,  че нещата се променят. Ама и продукт all inclusive и воден парк не е като бунгала в Шкорпиловци или Ахтопол. Населението очевидно се замогна последните години. Не знам какво се визира с лайфстайла, предполагам рязните там инфлуенсърини тиктокъри. Те са отделен проблем. Средната класа съвсем спокойно си сяда на ресторант, ходи си на почивки, купува си нови автомобили. Иначе всички обясняват как икономиката ни е изчезнала. Явно не е.

# 79
Дайте пак да говорим за индустрия и производство в България. Жалко, че няма за 60г назад, за да ни стане ясна деградацията. Но ето ви последните 10г. Оградил съм нуличката и линията, за да ви стане ясно, че внасяме повече отколкото произвеждаме. Да ви покажа ли Германия, за да видим какво е индустрия и производство? Айде намерете си я сами. Нашето производство се е смалили в пъти спрямо 30-40г назад. Естествено, че не е изчезнало, но е в пъти по-малко. Хората се преориентираха към услуги. Фризьорки и маникюристки. Нали това се котира тук. Символ на забогатяване на една държава.

Екскурзиите и пътуванията в чужбина са по-евтини вече. Да не говоря, че там стреса е по-малък. У нас, отиваш на почивка и се ядосваш за гаден хотел, гадна храна, проблеми с паркиране, недай си боже някой те сгазил с атв или ти се скъса парашута. Богати сме на хартийки и кредити, но качеството го няма. Въпрос на време е да се преориентират хората към други дестинации и държави.

# 80
Почивка all inclusive, ресторант или нов автомобил към настоящият момент, вече не са кой знае какъв символ на замогване. Има хора, които не могат да си ги позволят разбира се, но млад, прав и здрав човек може. Което не променя фактът, че може и да нямаш течаща вода, имайки всичко изброено по-горе.

# 81
Дани, ние сме много социална държава. При нас роми, етноси, държавни служители, феодали и мутри са на хранилка ма останалите 3м души.
Де да бяха 3 милиона!
Ето числата от НСИ: https://www.nsi.bg/statistical-data/168/543
Има 1.95м наети в частни фирми, 200к работодатели и 200к самонаети, това е. Останалите до 6.5-7м или колкото сме, защото никой не знае точно - но над половината значи - са държавни служители, пенсионери, деца, социално слаби и т.н.

А с колегата 0001 съм съгласен. Ако нещо се качва, то привлича нови инвеститори само защото се качва, независимо оправдано ли било, фундаментално ли било, имало ли обективни причини или не. Докато се качва, нови инвеститори влагат там. Като спре да се качва - насочват се другаде и то пада. Като почне да пада, не само че не идват нови, а и старите бягат. И така докато пак се обърне цикъла. Който може да предскаже инфлексните точки, става милионер.

# 82
  • София
Богати сме на хартийки и кредити, но качеството го няма.
Това. Hands Thumbsup

# 83
Другото което често се повтаря е как всичко поскъпва без изключение. Петрола преди 15 години беше над 100 долара за барел. Сега е 70. За олиото и тоалетната хартия от близките години да не повтаряме. Имаше търговци които изкупуваха на 5 лв с очаквания за 8 лв. В момента на 2 и нещо го има.
Бензина беше 3 и нещо, а сега е 2 и нещо.
Има една работа, че напоследък сме богати на кредити. Четох, че държавата е изтеглила рекордни кредити. Хората също теглят рекордни кредити. Поне така прочетох.
Забележката ми относно икономиката беше как сега нищо не се произвеждало. Не мисля, че е точно така. Да услугите вземат по-голям дял, но те са следствие на производството.

# 84
За съжаление в момента, всичко е набалончено заради еврозоната. Същото беше и 2007.
Моята прогноза е, че ако нещо ще се обръща, то ще тръгне от Щатите. Пазарът във Флорида е в срив. Ако се разпространи из другите щати, ще паднат и акциите. После ще се пренесе в Европа. Както всъщност винаги са се случвали нещата...

# 85
Дай ми ти ново строителство в топ центъра..., Александър Невски, Библиотеката ...
Дай ми такова с по 3 метра тавани ...
Сещам се за едно подобно между другото за 16К евро за квадрат и то фалшив квадрат и апартаменти по два, три милиона в евро ...
Това са цените в София и не може да растат до безкрай...

Чурек,
Каква статистика, като вашата статистика е фалшив квадрат полузавършен или пълен коптор за изриване до нула и още една торба с пари за да може да живееш в него...

# 86
Кат си говорим за цените на немските имоти:

Германската икономика се свива по-бързо от прогнозите
https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2025/08/22/4821342_burzi_nov … 2_avgust/#4821551
Цитат
Германия е единствената страна от развитите икономики от Г-7, която не успя да отбележи растеж през последните две години, а търговските напрежения биха могли да я поставят на път към трета година на рецесия за първи път в следвоенната й история.

Бтв, още чакаме и 1 аргумент защо всичко останало се качва, а точно цените на имотите ще паднат догодина.

# 87
  • Бургас
Здравейте,
Не можах да намеря информация назад и пристигам с казус с брокер. Пуснала съм обява за продажба на имот, собственик съм и днес видях че агенция е копирала обявата ми, под моята цена и без съгласието ми. Та въпросът ми е как да се отърва от тези малоумници.
Благодаря!

Звъниш им и вдигаш скандал, че нарушават авторските ти права върху снимките и закона за защита на личните данни, защото без разрешение ползват твоя лична информация.  Плашиш ги с НАП, прокуратура, Комисията за защита на личните данни. Обясняваш какви са глобите и даваш срок до час обявата да е изтрита.
Уведомяваш портала, в който те са я качили с искане да бъде изтрита, а агенцията - сложена в черен списък.
Вкарваш текст в обявата си, че забраняваш на брокерите да ти крадат информацията.

Оттам-нататък, всеки ден по няколко пъти следиш какво се случва, защото те няма да са единствените, които ще го направят.

# 88
  • София
Здравейте,
Благодаря!
Не става ли с докладване на обявата като фалшива?
Второ предложение - във вашата обява пишете, че е от собственик и не се предлага от агенции или ако се предлага, то тяхната е фалшива Blush

# 89
Я ни дай БВП на един германец и БВП при нас и знам , че не си по прогнозите, но кажи дали до края на този век ще ги настигнем, за да може да знаем , кога и нашата икономика ще изпадне в застой ...

https://3e-news.net/bg/a/view/31820/bylgarija-e-na-dynoto-na-es- … to-za-2021-godina

Общи условия

Активация на акаунт