Къде в София има битови неща втора ръка?

• 791
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Понеже прерових всички сайтове, обиколих квартала и дори питах изкуствения интелект…. Та накрая се обръщам и към вас!
Има ли в София магазин за битови неща за дома втора ръка. Става въпрос примерно за съдове (чинии и чаши), сезонна украса и различни малки неща за дома. Видях много антикварни магазини, но те нямат общо с това което търся. Не ми трябва нещо рядко и ценно, а неща които всеки ползва в бита си.

# 1
За мен ОЛХ и базар.бг на практика изпълняват функцията на подобни магазини. Преди много години се сещам, че сме ходили и на Битака, мисля, че още съществува, там също предлагаха употребявана посуда и пр.

Malashevtsi Flea Market https://www.google.com/search?kgmid=%2Fg%2F11c1rgdnn5&hl=en-BG&q … =5e4a64105b1312ae

Битака е в Малашевци, работи само в събота, най-добре по-рано да се ходи.

# 2
  • София
Във Фейсбук има групи - free your stuff, домовете на мацките и подобни.

# 3
  • София
На Пиротска- спирката на трамвай 22 при пазара Димитър Петков има три магазина за дрехи втора употеба. Един до друг. В последния магазин мисля ,че беше има посуда какво търсите Simple Smile Стига локацията да Ви устройва.

# 4
В София няма такива магазини. В провинцията да, и то много хубави и на нормални цени. В София само антиквариати.....В този на Дим. Петков е пълна трагедия - само счупени боклуци, които за нищо не стават.

# 5
А какви са нормалните цени за такъв магазин? Дайте пример.
Аз не виждам логика да съществува подобен магазин, понеже има "Левчета" във всеки български град и китайската посуда си е евтина по принцип.

# 6
Виждам, че изобщо не сте влизала в такъв магазин. Говоря за баварски порцелан, неща, произведени преди 40-50-80 г. Ако имате късмет, може и по лев да си купите. Или 20-30 лв за цял сервиз. Не за китайско или турско производство. В провинцията такъв магазин например е Скандинавия - но не само.

# 7
Само на битака може да намерите такива 'находки' Simple Smile Из социалните мрежи има акаунти, които зареждат от битака и после продават на по- виоски цени. Намират се хубави неща и при двата варианта, единият ти спестява ранното ставане, пазаренето за цена и пътуването до Малашевци, но има доставка и завишена цена на самите артикули.

# 8
И паркинг ! Паркинг има на битака, да не забравяме. Единственият битак, където ти взимат пари, преди още да си слязъл от колата.

# 9
Във фб има групи за продаване на такива порцелани от соца. Пълно е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт