💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 120 💙

• 23 977
  • 484
  •   2
Отговори
# 465
Привет, дружки!

Благодаря ви за споделеното Айре Heart Eyes, Пепи Kissing Heart
Фантастичен е ашкъма ни на тези снимки, да! Heart
Тези са ми любими! Heart

А нашето любимо Айле ще започне да се излъчва още другата седмица в Чехия, а също така скоро в Ангола и Мозамбик , наистина почти целия свят ще го гледа

Имайте хубав ден! Hug

# 466
Привет и от мен! Hug

Пепи, Фенче Kissing Heart

И на мен тая ми стана любима Heart Eyes

а тази не съм я виждала, от 2024

намерих и пълен доклад/от днес/ на инцидента с Халит, на който му се чете, на мен ми беше интересно.....за виновните...
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/26851137/is-insani-yuka … e-ilk-kez-goruldu

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:33 от Airra

# 467
Привет, момичета 🤗🤗🤗

От историята на Чарли Грей , фотографа в ИГ

Къванч и Робърт де Ниро ✨

Фени, ти беше споменала, че рускините са писали, че Къванч е бил в Лондон. Може би са били прави, е може и Чарли Грей да е бил в Истанбул 😛

Айре, прочетох го 👍 но не ми се коментира.

Хубав ден, момичета 🤗 🤗 🤗

# 468
Привет!!
Нищо ново не намирам....

Пепи, о и на мен не ми се коментира публикацията.....

тая снимка ми попадна
Къванч с каскадьорите от ДК

хубав ден!!

# 469
Привет, момичета 🤗 🤗 🤗

Вчера ми попадна ето тази снимка, която ме заинтригува

Оказва се, че има опера Ask -i memnu още преди сериала.🤔
Операта Aşk‑ı Memnu от Selman Ada има световна премиера през 2003 г., в града Mersin Devlet Opera ve Balesi (Мерсин, Турция).

В очакване сме, няма какво друго да правим. Ако се движат по график вече трябва да съм към края на снимките на ОР3. Може и да са в имението на Йелмаз Ердоган, нали там щяха да снимат накрая.

Хубав ден, момичета 🤗 🤗 🤗

# 470
имаме новаа Heart Eyes

# 471
Привет, Айре Heart Eyes, Пепи!
Благодаря ви за споделеното и днес, въпреки сушата все намирате какво да донесете. Kissing Heart
Хмм, точно опера по Забранена любов не очаквах да има, знаех само за 1 екранизация по романа, интересно е! Пепи, непрекъснато ни изненадваш, не зная къде се ровиш за инфо, но има защо Kissing Heart
Даа,  МАВИ тази година отбелязаха огромен успех, миналата година бяха на 8 място, а сега са с 6 позиции напред, браво!

Цитат
Колекция Blue Edition. Всеки детайл е семпъл и елегантен. Любимото за този сезон дуо от фина вълнена плетка и деним, сега в синьо.

Добре, че е МАВИ да ни разнообрази малко с красиви снимки.
Тези също са ми много любими!

Айре Heart Eyes донесла си хубава нова снимка, благодаря! Kissing Heart
Имайте приятна вечер, дружки!

# 472
Къванч ми се струва отслабнал, а в трейлъра на Организирани работи въобще не изглежда така. Дали тази снимка е от сета Pensive ?

Фен, радвам се, че те заинтригувах. Снимката ми излезе в ИГ и после питах "моя приятел" Stuck Out Tongue Winking Eye  Нямам време да се ровя , но му намерих вече цаката . JoyJoyJoy
Поне време пести, сега пак съм отворила печатницата в нас и пиша тук BlushGrinning
Ето още малко информация .

🎭 „Aşk-ı Memnu“ – Турска опера по класически роман
    Композитор: Селман Ада
    Либрето: Тарък Гюнерсел, по романа на Халит Зия Ушаклъгил
    Жанр: Опера в две действия
    Премиера: 23 януари 2003 г., Мерсин
    Последна постановка: Анталия, 2025 г., от Анталийската държавна опера и балет
    Тема: Забранена любов, морални конфликти, социално напрежение в османска аристокрация
    Прием: Въздействаща, емоционално наситена, с интерес от публиката и критиката

🌟 Значение на операта

Културен мост: Превръща литературна класика в музикално сценично изкуство, достъпно за нови поколения.
    Съвременна турска опера: Рядък пример за оригинално турско оперно творчество, извън западния репертоар.
    Емоционална дълбочина: Музиката на Селман Ада улавя вътрешните борби на героите с драматична сила.
    Сценична символика: Танцьорите-двойници на Бихтер и Бехлюл добавят визуален пласт към психологическата драма.
    Национална идентичност: Подчертава турската културна памет чрез модерна интерпретация на класически сюжет.

Ако някой има интерес мога да кача и линк към видео на представлението .

Аз тайно се надявам , че ще ти се сбъдне желанието да видим  видео от Мави .

Айре, може би е време да приложиш твоите методи Kissing Heart

Лека HugHugHug

# 473
Фенче Kissing Heart
Пепи, снимката е от един от работниците на сета, споделена вчера.
Може да работят в много забързано темпо и Киво да е свалил някой кг. Все пак ЙЕ го чака и сериала му по тв.
Цитат
Ако някой има интерес мога да кача и линк към видео на представлението .
може!
За мен видео от Мави няма да има. Този сезон беше посветен на Серенай.
Предпочитам инфо за следващия сериал и някоя поява на Ефенце. Flowers Four Leaf Clover

лека!

# 474
Айре, ето Hug

Но това мисля, че е по- интересно
Скрит текст:
Какво е “попкорн кризата” („patlamış mısır krizi”)

Причината за кризата

Проблемът започва от схема, в която киносалоните (включително Mars Cinema Group) продават билети „в пакет“ с попкорн, напитки и други продукти (“kampanyalı bilet” / промоционален билет) — т.е. билетът не е просто билет, а част от промоционален пакет.
Според продуцентите като Ердоган, този модел скрива истинските приходи от билетите: част от приходите идват от попкорна и другите допълнителни продукти, а не от самите билети.
Продуцентите твърдят, че не са били питани дали позволяват техните филми да се продават „в пакет“ с попкорн, а това променя структурата на приходите им, защото те получават процент от билетите, а не задължително от допълнителните продукти.

Как се е развил конфликтът

Ердоган и BKM (продуцентската му компания) заявяват, че няма да пуснат „Organize İşler 2“ при тези условия и дори отлагат премиерата, за да упражнят натиск.
Към тях се присъединяват и други големи продуценти и комедианти — например, Cem Yılmaz и Şahan Gökbakar публично се обявяват против модела на „промоционални билети + попкорн“.

Възмущенията на продуцентите
Основните жалби са две:
Няма достатъчна прозрачност какво се отчита като „приходи от билет“, защото част от клиентите официално „купуват попкорн“, а не чист билет.
Промоционалните пакети се правят „без съгласие на продуцентите“ — според тях, когато техните филми се използват като част от пакет с попкорн, това нарушава тяхното право на приход от билети.

Решението и последствията
В крайна сметка, кризата води до законодателна реакция: в Турция се правят промени в закона за киното, свързани с промоционалните билети и начина, по който се отчитат приходите от киносалоните.

Според анализ, новият закон („Sinema Yasası“) забранява или регулира практиката на „промоционални билети + попкорн“, което дава повече защита на продуцентите.

След кризата, „Organize İşler 2“ все пак излиза в киносалоните и отбелязва много висок зрителски интерес — над 900 хиляди души го гледат през първите дни.

Част от продукциите, включително този филм, се преговарят да имат отражение на стрийминг платформи (Netflix) — и това представя нов модел на разпространение, който може да напомня на продуцентска сила над традиционните киносалони.
Какво означава това за Ердоган и киноиндустрията

За Ердоган: това е голяма победа — той не само защитава приходите на продукцията си, но и успява да прокара регулаторни промени, което засилва позицията му като не просто творец, а институция в киното.
За индустрията: кризата и промените показват, че продуцентите вече не трябва да приемат „статуквото“ на приходите от традиционните модели — има шанс за повече справедливост и прозрачност.
За зрителите: може да има дългосрочно отражение — по-премерени промоции, по-малко „примамващи пакети“, по-ясна линия между билет и допълнителни продукти (като попкорн).

# 475
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Завършили са снимките на  "Тайната вечеря", продуцирани от Prime Video.

# 476
Добро утро и Честит Ден на християнското семейство! Любов, мир и благоденствие за всяко българско семейство!
Пепи, Айре Heart Eyes, благодаря ви за споделеното, дружки! Kissing Heart
Пепи, благодаря ти за видеото, беше ми и странно и интересно да гледам опера на турски.Е, изгледах я на бързи обороти, но гласовете определено ми харесаха, музиката също, само флейтистите ми звучаха фалшиво в някои моменти, но може и така да трябва, а аз да не разбирам Stuck Out Tongue Winking Eye
Йълмаз Ердоан е голяма работа
Айре Heart Eyes и аз престанах да чакам реклама от МАВИ. И предпочитам наистина да получим някакво инфо за новия сериал, поне да знаем дали да чакаме нещо Thinking Много искам да видя и аз Ефенцето, дано да ни зарадват! Къванч за мене си е същия, не намирам да е отслабнал, а в сериала го гримират много сполучливо да изглежда по-дебел дори и в лицето Smile
Гости Hug
Имайте хубав ден, дружки!

# 477
Честит Празник!!

Фенче Kissing Heart, Гости Hug
Пепи мерси! Hug
доста интересно в спойлера Hands Plus1

Актуално за Adam Fawer, който е в Турция от няколко дена.
https://www.instagram.com/p/DRT_ujjDOmS/?img_index=1

Вчера посетих гимназия в Измир. Двама ученици ме представиха (на английски и френски), след което модерираха дискусия с учениците за първия ми роман. Огромни благодарности на Разгур и Ада за страхотната работа. След това подписах няколкостотин книги за учениците в двора и се възхитих на шантавите корици на „Невероятно“, които учениците бяха нарисували. Завърших вечерта си с две вечери - едната с моята невероятна преподавателка по турски, @zesuu, и нейното прекрасно семейство , а другата с някои от вдъхновяващите учители от „Сейнт Джоузефс“. Страхотен ден в Измир.

Хубав ден!!

# 478
Привет, момичета HugHugHug

Гости, благодаря Heart Eyes
Фени, Айре Kissing Heart и аз с нетърпение чакам информация за новия проект . Вярвам, че ще го бъде . Айре, благодаря , че сподели за Адам Фауер. Той и пролетта е бил в Турция. По спомен книгата Невероятно е станала най- голям хит точно там. Потърсих информация за това посещение и ето какво открих.
 https://www.sondakika.com/haber/haber-adam-fawer-brand-week-ista … ource=chatgpt.com

Тайно се надявах, че ще изскочи нещо за среща с продуцента на Невероятно OGM , но пък ми излезе интервю с Онур  Гювенатам.

Ето частта, която нас ни интересува :

"OGM Pictures отдава истинско значение на адаптирането на романи и книги. Адаптирали сте творбите на Гюлзерен Будайъчъглу, а също и Кюбра на Афшин Кум и Ашъклар Байрамъ от Кемал Варол. Наскоро придобихте права на Improbable от Адам Фауер. Как се разви този процес и какви са вашите очаквания?

Адаптирането на Improbable е наистина вълнуващо за OGM Pictures, не само защото за първи път от много години турски продуцент си осигурява права върху световно известен чужд роман, но и защото представлява нов етап в нашето пътуване за разказване на истории.

Това, което ме привлече най-много към Невероятно, беше неговият всеобщ резонанс. Романът изследва теми за вероятността, съдбата и избора, понятия, които са едновременно дълбоко философски и драматично завладяващи. Тези теми надхвърлят географията и културата и вярвам, че те ще резонират силно с публиката в Турция и в международен план. Нашето очакване е не само да създадем висококачествена адаптация, но и да изградим проект, който да разширява границите на турската серийна продукция. Това е възможност да се демонстрира, че турските продуценти могат да изведат световната литература на екрана на международен стандарт, като същевременно й придадат местна душа. Виждам Невероятно като мост между културите, между жанровете и между турското творчество и глобалната публика."

И линк към цялото интервю https://episodemag.com/onur-guvenatam-founder-of-ogm-pictures-in … ource=chatgpt.com

# 479
Пепи Hug Hands Plus1
Адам Фауър май доста си харесва Турция....и турските читатели.
Брех как сме го пропуснали това интервю на Онур Г.?
Много ми хареса частта, дано имаме късмет !! Flowers Four Leaf Clover

И това, което е споделил ми хареса....
Нашата краткосрочна цел е ясна: да продължим да укрепваме международното присъствие на OGM Pictures, като същевременно разнообразяваме видовете истории, които разказваме. Що се отнася до сериалите, искаме да задълбочим сътрудничеството си с глобални телевизионни оператори и платформи. Следователно изграждането на копродукции с международни партньори е естествена следваща стъпка. Тези партньорства ни позволяват да съчетаем различни традиции в разказването на истории, да достигнем до по-широка аудитория и да споделяме рисковете във все по-предизвикателна икономическа среда. В същото време киното винаги е било моя лична страст и го виждам като съществена част от бъдещето на OGM Pictures. Филмът носи различна тежест в сравнение с телевизията. Той позволява по-концентрирано, артистично разказване на истории и може да остави траен културен отпечатък.
Важно е да се отбележи, че киното е не само начин да се говори с местната публика, но и начин да се представи Турция в световен мащаб. То засилва международното ни присъствие и дава на турските продукции по-голяма видимост на световните фестивали и награди.

Онур Г. може да прави много качествени проекти, ама по време на Рибарчето доста го плюеха. има и други сериали, които не се харесват особено.

лека!

Общи условия

Активация на акаунт