Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 805
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
И на мен не ми мирише желатина  newsm78

# 151
По принцип не миришат приятно, но аз използвам на Др. Йоткер - почти не се усеща - трябва да си навра носа вътре в пакетчето, за да усетя миризмата.
На мен, докато беше сух,не ми миришеше,но като го накиснах във вода щях да Sick бльокна. Сега мъжът ми едецата ядът компота,а аз ги гледам.

# 152
  • София/Сливен
Смени марката тогава

# 153
В това на Три Уши има и течна и на прах.
Уличката е много малка и няма начин да не намериш магазинчето.
Като тръгнеш от трамвайната линия (№5) посока Христо Ботев, отляво, минаваш химическото чистене, музикален мазагин, златарски и след това има един за милки и др. такива - е това е магазинчето. След него има двор и магазин за рамки.

# 154
Ох,момичета готова съм с торта"Басейн"!Благодаря ви много за идеите!  bouquetТортата стана и с ваша помощ,отне ми доста време,но като за първа торта басейн съм доволна понеже имаше малки непредвидени препятствя. newsm78

# 155
Swetleto доста си си поиграла, но резултата е страхотен   bouquet Hug
Какви са трудностите които срещна?

# 156
1. Трамплина беше един от трудностите които срещнах понеже първо беше от дъвка а тя се размекна в хладилника и набързо сложих бисквита и я зелепих с шоколад.
2.Басейна е от фондан ама аз като нямах търпение да го направя излях желатина топъл в басейна да направя бистра водата и фондана малко се размекна.
3.Стълбата е от дъвка а стъпалата са от фондан и малко омекна.
Но за следващия път си взех поука. Peace

# 157
Днес моята дъщеря става на 3 годинки. Това е тортата за детското парти, което беше тази сутрин :

След малко се залавям и със втората, която ще е за утрешното тържество с роднините, ако стане ще показвам пак  Laughing.

Swetleto , чудесно, идеално, страхотно си се справила!!! Браво, тортата е супер просто и ще изненадаш много човека, за когото е предназначена.

# 158
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 Зори пак си се справила страхотно

# 159
 Swetleto, браво  newsm10 много добре си се справила   Simple Smile

Зори, страхотна както винаги  smile3501  Да ти е жива и здрава малката кукла, усмихната и много щастлива. Весел празник  bdbaloni

# 160
  • София/Сливен
Зори, да ти е жива и здрава малката. Тортата е страхотна, най- ти завиждам на червения цвят.

# 161
3ори , да ти е жива и здрава принцеската! Тортата, както винаги, е уникална!! Heart Eyes Какъв материал използва за фигурките? А украшенията на клечка твое дело ли са или са купени?

М_е_г_и , доволна ли си от цветовете на боите на Ремко? На каква цена са? Гледах тези на Wilton. Цветовете са страхотни, но не знам дали си заслужава тази инвестиция.. , дали са икономични. и прочие. А пък видях, че на Ремко и те са английски.. Thinking

Swetleto , твоята торта е най- хубавата от всички идеи с басейни, които ти бяха дадени. Peace Въпреки, че говориш за някакви несгоди с басейна Laughing, първото, което ме порази, е впечатляващата прилика с вода и басейн. Идеше ми да се топна вътре..  bouquet

# 162
  • София/Сливен
Едното шишенце е 25 мл - 1,80 лв (предполагам +-10 ст не те бърка, че не помня точно. А на Wilton и аз съм си ги харесала. Но може би ще си поръчам черно, телесен цвят и бяло. Не мога толкова много цветове (колкото ми се иска) - ако съм там според тортата ще си купувам, ама като ангажирам някой да ми ги носи, трябва да се огранича. И може би някакво златисто или сребристо. За другите цветове ще се оправям с българските.

На Ремко боите са хубави, само нямат разнообразие от цветове - червеното не е съвсем червено (виж на Зори - веднага направих разликата), но и то си пише Оцветител Ягода. Също и зеленото е само светлозелено - то е Липа. Жълтото и оранжевото дават страхотни ярки цветове. Ще ми се да мога да попадна и на синьо - ама нямаше. Моите цветове ги виж на последната ми торта.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3731402#msg3731402
И в галерия Торти

Сега видях, че питаш и за икономичност. Пише че 1 мл оцветява от 1 до 5 кг тесто в зависимост от интензитета (напр. дали розово или наситено червено искаш да правиш) - пресметни 25 мл за колко години напред ще ти стигнат. Лично аз прибавям на капки и меся докато ми хареса цвета.

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 15:12 от М_е_г_и

# 163
Здравейте майсторки на кулинарни изкушения,
страхотни неща майсторите, направо не мога да повярвам и така се запалих от вашите творения, че и аз искам да опитам нещо. Вече съм се снабдила с бои, сметана, пръчици, перли.
Искам да попитам за трансфера - разгледах линка, който е даден в началото на темата, но много-много не разбрах. По-точно искам да питам за това бялото, с което е намазан Мечо най-накрая: какво представлява и трябва ли да се оставя в хладилника да стегне?
Моля, отговорете на некомпетентните т.е. на мен.
Предварително благодаря!

# 164
  • София/Сливен
Не съм правила трансфер, но понеже съм тук (още не съм станала от компютъра), да ти кажа. Според мен това си е крема с който правиш трансфера - неоцветен, или съответно бял шоколад, ако работиш с шоколад. Прави се като цяла плочка, за да не се разпаднат отделните елементи после при обръщането, колкото и да ги застъпваш те все пак са си засъхвали отделно и могат да се разделят. Надявам се да съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт