Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 809
  • 308
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мила, страхотна е, още повече, че ти е първа торта - супер е!

# 136
Bambinkamalinka, браво, доста си си поиграла. Как ги направи тези мъничките шарени яйчица?
Ще си позволя да отговоря вместо Ванбинкамалинка: шарените яйца се продават на килограм в магазините за насипни бонбони и ядки. Откъде конкретно са купени в София, не зная, в Стара Загора ги има и аз също съм купувала от тях за Великден.

# 137
  • София/Сливен
Mila84, ако се направи с олио става малко по-бял, но не съвсем. На чужди сайтове съм виждала че продават избелител за марципан (може и бяла боя да е). Ако някой види подобно чудо в България, да свирка. И на мен розовото не ми става много розово, но това е положението.

# 138
Аз за розово сложих малко лилаво и червено. Малко лилавее розовото, но бива  Peace

# 139
  • София/Сливен
Моето розово го направих с червената боя - по-малко количество. Ето тук и розовото и червеното са с една и съща боя:

Жълтото и оранжевото стават много добре, обаче имах проблеми с лилавото - стана много тъмно (на синия подарък лентата е с това лилаво), наложи се да го размеся с малко неоцветен марципан и с капка червено, но исках да е още по-светло. Всички бои са течни, само синьото е на прах от великденските. Бялото не е от марципанВарна, а от желатин с пудра захар.
А за лилавото - ако ви е готова боя, а не си я смесвате вие (червено и синьо), е голяма вероятността да е Е123, което е канцерогенно и забранено почти навсякъде, но не и в България - четох някъде из форума и сега аз си правя лилаво.

# 140
# 141
  • София
Моля ви, кажете ми от къде (в София) купувате сладкарски бои? Praynig

# 142
  • София
Моля ви, кажете ми от къде (в София) купувате сладкарски бои? Praynig
Ето къде ме насочи Стрйпърчето, но още не съм стигнала до там. Боите са марка Редко. А става въпрос за Женския пазар и по-точно:
Когато тръгнеш от Цум към Лъвов мост - от дясната страна. Едно малко магазинче - продават мая, бои, пръчици. Не е в началото, по-скоро е по средата на пазара. Мисля, че е близко до улицата, която пресича пазара посредата. По-нагоре е от църквата. Дано да се ориентираш.

# 143
  • София/Сливен
Мисля, че 42 или 45 пише отгоре на павилиона. Ако те ориентира, до него има голям магазин за кафе, а павилиончето трудно се забелязва (ако е същото за което става въпрос по- нагоре). Моя мъж ме заведе там по ето тези описания:

"Аз си купих сладкарски бой от женският пазар има едно малко магазинче за здравословни храни почти към края на пазара.Имаха само течни. -Можеш ли да ми кажеш в кой край на пазара се намира този магазин-от към Пиротска или от другата страна? -Почти към края на пазара от другата страна(не от пиротска), преди закритата част за зелен. и плодове , едно малко магазинче тип будка ,има много изложени подправки и диетични храни по витрината.Преди него имаше магазин за кафе по голям. Надявам се да съм те ориентирала, ако не го намериш влез в някой магазин и питай къде е , аз така го открих.

Кирковския пазар, след Симеон има магазин за сладкарски материяли и кафе, май. -лед Симеон (по посока сливница) от дясно, магазина е за кафе и подправки като влезеш в него веднага в дясно до вратата има една малка витринка и там са изложени марципана и ковертюра, а точно след него е павильончето за бои (мисля че над него пишеше щанд 45), но и днес не бяха заредили със бои, ще проверя другата седмица, или ако някой ме изпревари да се похвали. Цената на ковертюра е 13 лева, а на марципана 5 лева за килограм, но може да си купиш и по малко, а на боите е 0,80 лв за шишенце от 25 мгр.

Тъй като дълго и упорито търсех такива бои, но в София явно дефицитът е голям реших да ви споделя двете места, на които намерих:
- едното е едно павилионче за подправки на Женския Пазар - Намира се на Стефан Стамболов между преките Цар симеон и Лозенград ориентировъчно. Боите са течни и са 5 цвята.
- и другото място е Магазин за природосъобразен начин на живот ЕТ Жанин, в което продават - чай, билки, подправки, диетични храни, етерични масла, хранителни есенции и бои, хранителни добавки
То пък се намира на улица Три уши № 5 и работи до 18.30 часа."

Моля да ме извинят авторките, но си ги бях копирала само за собствена употреба (без имена)

# 144
  • София
Уф, аз го търсих веднъж това магазинче, но нищо не намерих.

А, сега виждам, че и Меги е писала.

# 145
  • София
Днес като взимам малкия от градината ще се огледам пак. Мерси много!  bouquet

# 146
  • София/Сливен
Ние все заедно пишем. Laughing Упорствай, ние минахме 2-3 пъти край него докато го намерим, макар, че бяхме с децата и те се бяха разкиснали. Но нали ходя дотам само 2 пъти годишно, реших че не трябва да пропускам възможността. Като го намерих, я нямаше продавачката, почакахме около половин час докато се върне, но успях.
Ето това представляват:

На етикета пише "Ремко- България". Имаше жълто, червено, зелено и оранжево. Казаха ми, че синьо отдавна не са получавали.

# 147
Имам въпрос,към тези,които използват желатин.Вчера желирах един компот и като разтворих желатина ,миришеше ужасно.Беше на фирма"биосет"
Всички желатини ли миришат толкова гадно  и има ли друг заместител на животинския?

# 148
  • София/Сливен
По принцип не миришат приятно, но аз използвам на Др. Йоткер - почти не се усеща - трябва да си навра носа вътре в пакетчето, за да усетя миризмата.

# 149
  • София
Ще видя днес за боите и ще пиша дали съм успяла.

На мен пък желатинът на нищо не ми мирише  newsm78, а по принцип носът ми е доста чувствителен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт