Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 19 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
То реално, когато някой си кръщава бебето, не знае предварително като порасне дали ще стане хубав или грозен човек. Харесва им дадено име, кръщават го, и толкоз. И на мен ми е странно жена кръстена с хубаво и женствено име, а пък в същото време примерно е мъжкарана Grinning , ама...

# 16
Раяна. Дочуто на детска площадка.

# 17
Жени на име Венера познавам много, повечето възрастни, явно е било модерно по някое време.

Атом ме изуми, признавам. Но ако се абстрахираме от значението, чисто като звучене ми харесва Smiley

Да не е запис - разбрах за две сестри, които са си кръстили децата Рая, Мая, Ная и Кая - имената сами по себе си не са странни, но така в комбинация, мисля, че ще се получават доста обърквания. Децата са родени в рамките на 5 години, и са и на сходна възраст Smiley Научих го от тяхна много близка родственица, която трудно се оправя кое дете на кого е и как се казва.

# 18
Матея - новороденото бебче на Мария Оряшкова. Много хубаво звучи. Досега не съм го срещала в женски вариант.
В мъжки вариант ми харесва Матео. Матей - не.

# 19
  • Най-красивата страна
Венера беше едно от имената,които обмислях за дъщеря ми.Имам една приятелка от Видин,която се казва така.
В нашия край е много рядко срещано.Но за мен е много красиво име.
Мъжът ми не го хареса и предложи да я кръстим Венеция,защото там я направихме....Обаче аз не се съгласих.

Новият ми фаворит-Кокона Катърова

# 20
Сребра, момиче на 7г.

# 21
  • Пловдив
Юлия-Ана - малко момиче

# 22
  • София
Сребра и аз познавам, но е жена на около 45-50. Сребрина - имах такава преподавателка, вече сигурно е пенсионерка.
На една стара работа имах колежка Светлина, която държеше да и казваме с пълното и име и с ударение на а.

# 23
Ох, къде ми се появи тази тема- няма случайни неща Laughing
Тъкмо преди няколко дни, се бях спукала от смях, заради един  дългогодишен познат и имената в семейството му.
Той е Аполон / с тукашния вариант Apolo /, и го приемахме нормално, а и си отговаря на името Wink
Но, че сестра му е Артемида / Artemis /, а баща му Зевс / Zeus / , нямахме никаква представа Laughing
Единствен, с походящи данни за името си , е Аполон Rolling Eyes

# 24
Кораб и Сокол - косовари;
Кадруца - румънка;
Радон - косовар;
Гълъб - българче;
 Иначе за мен най-хубавото име е Мария за момиче и Сава за момче

# 25
Кънчо Хвърчилков- интересна фамилия.
Ленин Сталин Христов.Бсй Ленчо му казвахме.

# 26
Димона.
Бяхме съседи. Замина за Австралия. Там не знам как ѝ казват тия робинзоновци.

# 27
Близначки - Ана Рая и Яна Ния. 😀
Стефан Леон, на галено Лео. На 6г.

# 28
  • София, Лагера
Много харесвам Тимеа, така се казваше моя приятелка в деството ми (в Унгария)
И вече не толокова необичано име - моето Laughing - Ноеми. Все още като се запознавам или го казвам по институции го кълчат като Неоми, Наоми, че и до Наюми се е стигало.
Имах колежка Жъдруне.. не, не ми харесва името, само го споменавам. Има и мъжки вариант - Жъдрунас. Литовски имена. Пак литовски колеги: Аисте, Ваива, Рута, Витенис, Витутас.

# 29
ДенисА
СветлЕна
Ален (с ударение на А - така си се представя човекът)
Пролетка
Кеани и Кера
Керанка
Молена
(Последното би могло да се интерпретира и като това, че за детето много са се молили родителите му. Но на мен ми звучи като Молец, и това е.)

Общи условия

Активация на акаунт