Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 601
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
В тази връзка - момиче Николая.

Приятелка на дъщеря ми се казва Николайя.

# 166
Добавям - Невен и  Демира. Не се срещат често.

# 167
Покрай ВЕличка се сетих за една ВИличка. Тъй като в компанията не я харесвахме много, то общо взето се казваше лъжичка, паничка и всякакви други домашни потреби...

# 168
  • Пловдив
Помня като малка в другия клас имаше Миловидна.
Иначе имам колежка Николая.

# 169
И аз си спомням , в другия клас имаше Маливна.

# 170
Да, и ние в училище имахме една Пролетка, която отнасяше малко подигравки, главно от момчетата, викаха й Пролет цъфна, или Пролет къде е Лято....все такива някакви детински общо взето неща.
А в последствие като си разменихме фейсбуците, доооста години по-късно разбира се, видях, че се е омъжила за момче на име Еволин. Имат и две деца, но са си с нормални имена.

# 171
Темата е за необичайни имена, но то детето трява да може да си го каже и напише това име. Колкото е по-крато и ясно - пък било то и странно е по- добре.
Ана, Сава, Дана, Кара, Кира, Вера, Вяра, Мира, Баян, Зара, Жана,

Просто и ясно - като живота и смъртта

# 172
Сава е мъжко.
Всички изброени са си нормални имена.

# 173
Внучката на приятелка е кръстена Жара, май било старинно от Странджанския край.

# 174
Не знам колко е старинно, но нашумя покрай книгата “Глина”, вече за две Жари родени това лято чух.

Внучката на приятелка е кръстена Жара, май било старинно от Странджанския край.

# 175
Имах и учителка, която преподава по български език и се казваше Венче Терзийска.

# 176
Мама Ру, името е ПелагИя, руската му форма е ПелагЕя, но и в руския православен календар го изписват ПелагИя. Името е гръцко, да, и означава „морска".

# 177
Жара си е старо име. Мисля че със славянски произход. Идва от Жар, Жарава.

# 178
  • София
В последата година наши приятели кръстиха децата си със странни за нас имена - Арина, Амира, Алекса, Алиса, Аврора (сега даже забелязвам, че всички пък започват с А... Simple Smile ) Николая също ми беше странно, но пък май лесно свикнах с него.
Имаме в блока две семейства от Сърница и ми трябваше доста време за да запомня имената им - Аки и Айсел (деца Кайра и Сумейра) и Салих и Айлин (дете Алейна).

# 179
  • Sofia
Нормални турски имена.

Общи условия

Активация на акаунт