Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 126
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Това чели ли сте го?
https://archive.org/stream/20210429_20210429_2251/%D0%A0%D0%B5%D … 82%D0%B5_djvu.txt

Видях българско име Гучо, в съседна тема една търси италианско име, подходящо и за България - идеално излиза, нали в Италия си имат Гучо Гучи.

# 646
Боголина, Юна, Живосвет.

# 647
  • гр.Пловдив
Тодомир и Живодар -деца 4 и 5 клас

# 648
  • София
Златели - женско име
Елеонор - от списък деца в градинска възраст - първоначално реших, че сигурно е момче, кръстено дословно на баба си, впоследствие се оказа момиче

# 649
Елинор и Елора набират популярност. Поне такива са наблюденията ми.
Живодар познавам, към 50 годишен е.

# 650
Щом има Китодар (китове ли трябва да дарява?), защо да няма Живодар.

# 651
Познавам Живодар - дете, приемам го нормално, въпреки, че в началото ми беше малко странно/ необичайно.

# 652
Мая Пепелянкова

Не,не моа... LaughingJoy

# 653
Щом има Китодар (китове ли трябва да дарява?), защо да няма Живодар.
Китодар Тодоров и според семейна версия, е кръстен така от първите срички на името на дядо си - КИрил ТОДоров АРнаудов.
Има и други иновативни методи за създаване на нови имена - първите 3 букви от едно име и последните 3 от друго,
например ИВАн и маРИЯ = Ивария

# 654
  • Пловдив
И аз за Китодар винаги съм се чудела какво трябва да значи. Може би китки дарява, а не китове.

В някои региони Тодор се е изговаряло преди като ТОдар, ама ударението и това "Ки-" отпред... няма да е това.

Послепис.
Цитат
Китодар Тодоров и според семейна версия, е кръстен така от първите срички на името на дядо си - КИрил ТОДоров АРнаудов.
Яко, то и псевдоними има такива, като Лалю Маринов - Ламар. Ама много като за китове навява мисли.
И трябваше и фамилното да е Арнаудов, така не ме кефи с името на дядото. Съсипаха всички фамилни имена тез ора. Wink

Наскоро във ФБ имаше едно "Как би се казвало детето Ви, ако името беше съставено от първите три букви на Вашето име и последните три на партньора". Имаше доста смислено или имеподобно звучащи комбинации, включително и няколко "Сталин". Wink Една пък беше писала, че синът и наистина се казва Мартин, тя е Мария, а таткото - Валентин. Не беше уточнила дали по тоя тертип съставено. Естествено, бяха и написали, че трябва да има и дъщеря Валерия, но не, дъщеря и била с име от тия модерните, тип Никол и Джесика.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:04 от Магдена

# 655
Уф, дъщеря ми е Валерия, а пък ако бях взела по 3 букви, нямаше да е много различно от Сталин.

# 656
  • Пловдив
При нас не става трибуквеното. В единия случай е непроизносимо, в другия е като комбинация от две имена от типа на Ая, Вия и Рея.

# 657
При нас с трибуквеното в единия случай става почти псувня, в дригия - обида. Та така.

# 658
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На една позната дъщеря ѝ се казва Мирела - Ми от бащата, Ре от майката и Ла от детето. Хубаво се е получило. Blush

Имам пазнати:
Петрония
Възкресия
Вангелия

Странни са ми били винаги.
Макар, че последните 2 са стари имена, а не измислици.

# 659
По този трибуквен метод се получава някое корейско или японско име. Може и виетнамско да е. Тц

Общи условия

Активация на акаунт