Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 137
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Уф, дъщеря ми е Валерия, а пък ако бях взела по 3 букви, нямаше да е много различно от Сталин.
Много харесвам Валерия, звучи ми много елегантно (не е най-точното определение, но за мен има някакъв "шик").😀

# 661
И аз харесвам Валерия. Звучи съвременно и елегантно, а в същото време не е толкова срещано като Виктория.

# 662
Имам приятелка Валерия, кръстена на баба си Вълка.
Иначе по онези с първите букви от мама и последни три от тате да ви пиша някоя идея от нашата компания, като нищо някой да си кръсти детето така - Дилдър, Михтьо, Евемен, Нинлай

# 663
  • Пловдив
Михтьо ми хареса. Дилдър малко неудобно. Flushed

# 664
Приятелка, преди около 20 г. кръсти дъщеря си Вероника. Не беше толкова популярно тогава, нито пък странно. Не знаех, че е цвете или друго някакво растение. Харесва ми, макар че на галено не знам какво използва.

# 665
Сега като се замисля ,ако имах дъщеря щеше да е Вихра - моите първи две букви, двете първи на таткото и едно А  за разкош.

# 666
  • София
Аз и мъжът ми сме с едни и същи първи букви и на трите ни имена, Дагдаг Joy
Ана-Неда, от децата участници в Стани богат.

# 667
Да,Ана-Неда-прекрасна млада дама.По темата-Севастия,Сия и казват.

# 668
  • гр.Пловдив
Стоичка,Първолета,Кунка,Паунка
Момчо,Мано,Нешо

# 669
Едната ми прабаба се е казвала Севастия, повече не съм го срещала това име. Родена е 19 век и е живяла в района между Берковица  и Монтана. Прадядо ми се е казвал пък Трико.

# 670
Много харесвам Валерия, звучи ми много елегантно (не е най-точното определение, но за мен има някакъв "шик").😀

Означава "силна, здрава", мъжът ми много искаше някакво "силно" име да е, с"р" в него, и беше харесал Персефона, което във волен превод е нещо като "убийца на хора". Вчера четох за дъщерята на Иванчо Йотата, която е Андроникия и Хаджи Анастасия, радетел на българщината, я наричал винаги Мужепобедителка, и ми олекна, че мъжът ми тогава го е пропуснал това име.

# 671
  • Пловдив
И Севастинка съм чувала.

Персефона и от мен щеше да получи незабавно и категорично вето. Мани, че е непоносимо екстравагантно за мен, ами се и свързва с подземното царство на мъртвите.
Не знам дали самото име има някакво значение на (старо-)гръцки.

Валери ми харесва повече за мъж, но много хора харесват и Валерия за жена. На единия ми братовчед дъщерята се казва така, но е 3/4 рускиня и живее в Русия. И тук го има името, де.

# 672
  • Sofia
Едната ми прабаба се е казвала Севастия, повече не съм го срещала това име. Родена е 19 век …
И моята 😀

# 673
Ох. На площадка сме. Моят пита едно момиченце как се казва. То казва Солница, ама едно такова малко смотолевено. Викам си то и аз ще смотолеввам, ако се казвам така... Малкият обаче по детски възмутен- ама това не е име. Зорница се оказа детето, ама не може добре да казва З и Р...

# 674
Какво мислите за Далия (в личен контекст питам)?

Общи условия

Активация на акаунт