Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Харесва ми 👍🏻

# 676
И аз съм с положителен отзив за Далия.
Както казва една братовчедка "како, искам нещо различно от галено Диди - просто името се обезличава с това обръщение"

# 677
Не е лошо. Среща се, но без да е банално.

# 678
  • София
Започна да набира скорост Далия. На мен ми харесва. А и цветето е красиво.

# 679
Милозинка

# 680
Много харесвам Далия. Даже това име обсъждахме, преди да разберем пола на бебето сега.

Пеюлина.

П.С. Добавям и една Анамария. Само такъв вариант на изписване май не бях виждала.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 16:11 от Enter Sandman

# 681
Да, за име на чакано бебоче става въпрос. Интересно, че синът ми го е избрал, но, разбира се не знаеше че е цвете, или поне как изглежда. Аз също много го харесвам като име, цветето също, харесвам Цветница като имен ден. Името съм срещала в книги и все героините бяха някакви лейдита, 😀. Но, жена му клони към Карина, което също не е лошо, не знам дали не е много популярно. Но има и вероятност, бебе да си дойде с името - я на 6-ти или 7-ми януари и те да имат готовност - Дария (не знам дали се свързва с Богоявление, но пък ми харесва), или Йоана - знам че те са много вече, но пък то отговаря донякъде на БГ транскрипцията на името на 2-рия ми съпруг, който изигра и играе голяма роля както в живота на сина ми, така и сега в съвместния им живот. Но, аз приех само за сведение имената, а те да си решават.

# 682
Далия е хиляда пъти по-хубаво от Дария. Кой каквото ще да казва, но Дария си звучи като диария.

# 683
Далия е много хубаво.
Дария изобщо не харесвам. Ами искате да е подобно, по-добре да е Дарина. А и не е задължително да идва с името, ще има 2 празника, а не един, имам познати, на които не има харесва това, че имат 1 празник.

# 684
Благодаря за мненията относно Далия, но сигурно ще бъде Карина. Но, аз все пак ще им кажа какво е форумното мнение😂.
По темата за странни имена - Малена (състудентка) и Желяз (май имаше някаква публична личност).

# 685
Карина значи мила, отзивчива Heart Eyes

# 686
Дария има отделен имен ден - 19 март: св. Хрисант и Дария. Ако искате да празнува на Богоявление, може Теофана - „явена от Бога". На английски е Тифани. Празнуват още: Йорданка, Богдана, Бистра...

# 687
  • гр.Пловдив
Карина значи мила, отзивчива Heart Eyes

Мхм,на мен единствено ми навява заглавието на пловдивския хляб през комунизма "Карина" ,който по между другото беше адски вкусен ,,,
Иначе за разлика от КаРина,КаЛина ми звучи няколко идеи по-нежно и благозвучно

# 688
И аз харесвам Калина, даже преди много години, когато бях бременна и пола на бебето се виждаше чак при раждането, си мислех за това име, ако е момиче. Мислех си и за Лиана/Лияна, но се появи юнак. Винаги съм смятала, че децата трябва да имат нормални имена, да можеш да им казваш на галено и да звучи добре, момичетата да са с по-интересни имена, особено на цветя или храсти, билки, 😀 и че само в много редки случаи да са на името на роднини.

# 689
Открих си книжката на випуска от училище, а пък имахме странни деца във випуска. Говорим за основно училище в добър квартал в Пловдив.

Геордисий
Теди (и момче и момиче имахме. Пълно има Теди)
Теодосина
Иванина
Дарииана (да с двойно и, предполгам от Дари и Ана)
Надалия
Арнуд (може би от чужбина някъде, не съм си говорила с момчето)
Ивиан

Другите са или турски или сравнително нормални.

Общи условия

Активация на акаунт