Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 17 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 690

Сега видях във фейсбук, новородено момченце.

# 691
Иванина познавам, тийнейджърка. Ивиан някъде съм го чувала.. Бива сякаш.

# 692
Иванина е вече доста срещано, просто на мен лично ми е много селско

Иванина познавам, тийнейджърка. Ивиан някъде съм го чувала.. Бива сякаш.

# 693
Иванина не го свързвам със селско лично аз, докато Иван(к)а, Йорданка са ми селски и остарели, но Ивана сякаш се радва на популярност, вероятно заради фолк певицата.
Иваничка, Димитричка не съм срещала отдавна.
Наскоро чух Стояна за малко момиченце, около 4-5 годишно.

# 694
  • София
Божке, Геордисий. Сигурно двама дядовци са останали щастливи.
Ивиян познавам аз, не ми харесва.

# 695
  • България
Имам приятелка Валерия, кръстена на баба си Вълка.
Иначе по онези с първите букви от мама и последни три от тате да ви пиша някоя идея от нашата компания, като нищо някой да си кръсти детето така - Дилдър, Михтьо, Евемен, Нинлай

При нас и близки двойки ще се получи Билдър, Наттър, Анждор и прочие безсмислици. Билдър ми е топ!

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 16:04 от ferencliszt

# 696
Иванина е често срещано, но.... все едно е определящо човека - иванината внучка. Нещо не мога да го възприема. За мен има по- изкълчени имена като Ивета, Иванела.
Аз щяла съм да съм третата Стояна, защото нали на свекървата да е кръстена внучката. Добре, че татко не е искал името да е дословно. Пак съм със "С" обаче. Харесвам си името.
Димитрина и Димитричка вече са баби и внучките им са Дария или Даяна.

# 697
  • България
Още една разновидност е Иванеса (реално име).

Ивана, Ивелина и останалите класически имена звучат по-добре. Ивет ми е по-селско от Ивана.

# 698
  • София
Ивет ми звучи кичозно- префъцунено, Ивета къде- къде по-нормално. Иванина- също като профанска изгъзица го приемам, опит за оригиналничене.

Иванела и Иванеса познавам от различни периоди на живота си и понеже ги харесвах, имената им също възприемам, макар и да не са "моите".

Ако трябваше да кръщавам момиче с производно на Иван име, щеше да е просто Ива, пък нека много хора го приемат за име с друг корен.

# 699
  • Пловдив
Иванеса ми звучи като нарицателно - стюардеса или жаргонните простакеса и мутреса. С Ванеса поне сме свикнали вече.

# 700
Ивет/а са си съвсем нормални имена, въобще не мога да ги включа в списъка тук, особено наред с другите.

По темата - Касия,новото бебе на певицата Камелия. Наред със сина й Баян са чудна комбинация. 😀

# 701
Аз първо го прочетох като кайсия

# 702
  • Някъде там
Тъкмо идвах да споделя че името на бебето на Камелия е Касия обаче аз го прочетох като Кайсия Grinning
Да им е здраво, радвам им се, обаче как пък ги измислят тези странни имена.

# 703
  • Пловдив
Гугъл казва, че Касия е храст, на картинките е с красиви жълти цветчета.
А Баян си е българско позабравено име.
Да са им здрави дечицата и да им се радват.
Не намирам за редно да критикувам хората за избор на име на дете. Всеки влага нещо в този избор.

# 704
  • Някъде там
Гугъл казва, че Касия е храст, на картинките е с красиви жълти цветчета.
А Баян си е българско позабравено име.
Да са им здрави дечицата и да им се радват.
Не намирам за редно да критикувам хората за избор на име на дете. Всеки влага нещо в този избор.
Лично аз никой не критикувам. Кой както иска така да ги кръщава.
Просто им се чудя как ги измислят странните имена.
Като например Старея, което преди време  споделих. Чудя се какво влагат в Старея например...

Общи условия

Активация на акаунт