Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 17 992
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Не намирам за редно да критикувам хората за избор на име на дете. Всеки влага нещо в този избор.

Ми то цялата тема е кажи речи това

# 706
Сега видях в един пост Даяна и се сетих, че 3-то име освен Далия и Карина е това. Харесва ми донякъде, но поради Принцесата ми се струва някак си много задължаващо като очаквания към него. А и мисля, че е доста популярно . И от Даяна, на галено Дани, може и Данче 😀.

По темата- Свилен, не е толкова често, Боримир, Борил, и имах познат пак със някакво ханско име, артист беше, но не мога да си го спомня, нещо със С беше (ако е жив, трябва да е около 70+). Май Севар? Ама дали сме имали такъв Хан в момента не си спомням.

# 707
  • Някъде там
Иванина познавам, тийнейджърка. Ивиан някъде съм го чувала.. Бива сякаш.
Може би инемата на децата на Ася Капчикова си чувала, Mama Ru.
Ивиан, Ианик и Ириан се казват.

# 708
  • Пловдив
Севар е хан, да.
Идеята на темата не е ли да се споделят/предложат редки и странни имена ? А не да анализираве кой с какъв акъл си нарекъл детето с някое име и кое име е селско и кое градско.

# 709
Севар е хан, да.
Идеята на темата не е ли да се споделят/предложат редки и странни имена ? А не да анализираве кой с какъв акъл си нарекъл детето с някое име и кое име е селско и кое градско.

Идеята може да е това, но на практика си е точно осмиване на имената, които са чули

# 710
Не винаги  осмивам имената, за които пиша. Някои от странните имена са хубави.
Понякога пиша дали ми харесва или не.
И по темата интересни имена и не толкова често срещани са Смилен и Смилена. В мъжки вариант не ми допада особено.
Но Смилена е хубаво име. Срещала съм и Смиляна.
Означава безсмъртен. От растението смил, безсмъртниче.

# 711
  • Телиш/Плевен
Пея

Скрит текст:

# 712
Борил и Боримир са рядко срещани имена. На мен ми харесват, макар че Благовест ми е фаворит с "Б". Покрай Борил се сетих, че колежка мечтаеше за Добрил.
Смилена ми харесва.

# 713
Имах познат Смилен, не съм се замисляла за произхода. Смилена звучи интересно.

# 714
Сещам се за две забравени имена, а всъщност са си хубави български - Добри и Добрин. Добрин имах съученик в детската градина. Има и женски вариант - Добринка.

# 715
  • София
Боеил и Боримир около мен не са рядко срещани- познавам и от моята възрастова група, и от тези на децата ми. При тях дори по няколко.
Сетих се покрай Смилена за Свидна- една жена познавам с това име, за друга не съм чувала.

# 716

Познавам две жени с това име - едната е над 40, кръстена на баба Пейка. Сега като се замисля, и Пейка е особено,  но като дете изобщо не ми се е струвало странно.
Другата е жена е по-млада, около 30, кръстена на дядо Пейчо. Там имената и фамилиите се повтарят при момчетата през поколение - Пейчо Пейчев, но в това разклонение на семейството няма момчета, та е трябвало момичето да продължи традицията.

# 717
Калияна, за пръв път го чувам.
Коприна Памукова (най-вероятно първото име е избрано заради фамилията, за да се съчетават в синхрон).

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 11:47 от Borqna Sto 771419

# 718
  • София
Пея и аз познавам - едно от децата и се казва Ян.
Ян и Хан - близнаци
Като прочетох за Лилия, кръстена на Илия, се сетих за семеен приятел на баба ми и дядо ми, който се хвалил, че има внучка, кръстена на него. Човекът се казвал Христо, а внучката - Камелия (къде Христо, къде Камелия, но човекът си твърдеше, че е на него).

# 719
Това се нарича правилна родителска стратегия по внушение. Хем няма общо, хем дядото доволен.

Общи условия

Активация на акаунт