Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 132
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Това се нарича правилна родителска стратегия по внушение. Хем няма общо, хем дядото доволен.
Мой близък е кръстен на дядо си Хубин - Любомир.
Защото на дядо му казвали Хубчо, на детето му казват Любчо и ето, че е кръстен на дядо си.

# 721
Рачо Рибаров (архитект)

# 722
Или човекът е имал добро чувство за хумор. Лилия ми харесва, майка така се казваше, как са го избрали баба и дядо, не знам, миналия век е било.

Севда и Севдалина, в миналото са се срещали.

# 723
  • Варна
Аз познавам Севдалин, на 40+, не си харесва името. За мен не е лошо.

# 724
Аз познавам Евдалин, писала съм тук името, защото не съм го срещала друг път.

# 725
Единственото общо между Илия и Лилия е четирите букви. Но понеже цялото име Илия се съдържа в Лилия, човекът явно е доволен и поласкан, а какво по-хубаво от това дядото да е щастлив, а името на детето да е хубаво?

# 726
.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 21:42 от sigma

# 727
  • София
На една дама Савета попаднах преди малко - някой дядо Сава сигурно е бил уважен или пък баба Елисавета.

Дописвам си мнението, че е последното в темата за момента - току що във фейсбук прочетох за бебенце Сердар (с българска фамилия). Тъй като името не го бях срещала, проверих в гугъл значението - сердар означава главатар, войвода.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:09 от *Lorena*

# 728
Мислех да не се обаждам, но дъщеря ми е Лия. Баща ми е Илия,  а другата и баба е Лидия. Та някакъв микс между имената стана.
Много харесвам Лидия. Не знам защо е толкова рядко у нас.

# 729
sigma аз съм като теб. Обичам да комбинирам имена.
Десияна бях наумила като комбинация от Димо  и Стоянка.
Геомила от Ганка и Марин.
Абе по изкълчените имена съм, както казва брат ми.

Лия и Ния ми харесват.

# 730
  • София
Десияна и Геомила звучат доста странно. Преди години колежка, доста по-възрастна от нас, се похвали, че синът и чакал бебе и трескаво мислеше имена, които да комбинират имената на всички баби и дядовци, за да няма сърдити. Имената бяха следните: Костадинка, Никола, Стефан и Димитрина. Предложихме и Сандокан, но тя се разсърди, че не сме я взимали насериозно с нейните вълнения Grinning Накрая се роди един обикновен Стефан.

# 731
  • Някъде там
Савка, момиченце на 2-3 години.

# 732
Имаше една известна Гентиана Халити, пишеха я Гениталия по жълтата преса.

# 733
Никола + Димитрина = Никодим. Дори от Костадинка има сричка, ама Стефан не може се върза там.

# 734
  • Пловдив
Планемир - получих фактура, изготвена от Планемир (забравих фамилията).

Преди време имах съседка Хуба, наричаха я Любка.

Общи условия

Активация на акаунт