Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 593
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Юриана

# 151
Паисия напоследък го срещам често, на поне две-три фейсбук приятелчета децата са им кръстени така.
Скоро писах фактура на един клиент с име Жевиян, той казва името си, аз чувам Желиян, пак питам той пак казва аз чувам Жевян, чудо беше, накрая просто го накарах да си го напише.....

# 152
Бях писала за един Маргал (около 30). Мислех, че е някаква измишльотина (примерно от Мария и Галин). Днес с изненада на паметника със загиналите във войните в Батак виждам един загинал в отечествената война - Маргал Мирчев - точно като младежа.

# 153
  • Пловдив
Житомир Пенаков - спортен журналист

# 154
Житомир е старо славянско име. Означава „живей в мир“. Има и град в Украйна с това име.

# 155
  • София
Фамилия Шамандурова.

# 156
Гьоньо. Няколко пъти се връщах и проверявах, дори пуснах Гугъл - имало такова име.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:00 от Mama Ru

# 157
  • някъде по морето
Гьоньо. Няколко пъти се връщат и проверявах, дори пуснах Гугъл - имало такова име.

Имах колега Гьоно

# 158
Винаги съм харесвала Хоуп-Надежда и Грейс-Благодат.
Първото име и в превод  на български има страхотна конотация, а второто-не познавам поне аз момиче или жена, която да се казва Благодат, но сега ми хрумва , че Благодатна е хубаво предложение.

# 159
  • Пловдив
Благородна има, Благодатна и аз не съм срещала.

# 160
  • София
Днес видях из фейса Пенислав, не знам дали е споменавано тук това име. Имаше снимка на лична карта, истинско име си е.

# 161
Срещала съм Милост - God’s grace. От религиозно семейство, българи.
Майката на колега се казва Богиня.
И последно - един Данте на предучилищна възраст с майка българка и баща италианец. Харесва ми, честно казано!

# 162
Не знам дали е обсъждано, сега ми попадна на друго място - Аделин - мъж, бг фамилия.
Срещала съм и момче Анет.
Звучат ми като любимите нови хитови имена сред момиченцата - Ивайла, Бориса, Калояна, Борила, Явора...
В тази връзка - момиче Николая.
Да са живи и здрави, ама не ми харесват.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 15:56 от Mama Ru

# 163
  • София
За мен и името Велика ми е странно както и Пелагия

# 164
Велика не е моето, но не ми е странно, може би, защото познавах Величка, но съм го чувала все на възрастни жени. Но пък от друга страна Велика май е по-добре от Величка, макар че Велислава е за предпочитане.
Пелагея е гръцко, ако не греша, разпространено е било и сред руснаците. За България и на мен ми е странно.

Общи условия

Активация на акаунт