Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 19 713
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Цветианна 🤨

# 136
Извинете за лирическото отклонение,  прииска ми се да споделя Blush
Скрит текст:
тук попаднах случайно- видях темата във фийда. 
Живея в чужбина,  и тук има бял и черен списък с имена, и специфична постройка на имената,които се  дават. Аз, разбира се, като българка, си рекох- те ли ще ми кажат, заобиколих го чрез декларация от посолството.
Докато не я зачетох тази тема, бях убедена ,че трябва да има пълна свобода на избор..., че родителите знаят най- добре...
Трънки на глогинки!

# 137
  • София
Дария не знам от колко години е популярно, вероятно вече много, но и на мен ми звучи като диария.
Какво му е на старото - Дарина. Това име се загуби. Познавам няколко от детските години, но сега докато го изричам ми звучи вече странно.

# 138
  • Пловдив
Дария е име от християнския календар по принцип, макар че вероятно наистина стана популярно като модерен заместител на Дарина.
Имаше съдийка от ВКС Дария Проданова, която се пенсионира преди няколко години, тоест трябва да е към 70 в момента.

# 139
Чак пък ужасно и да се възмущавате така?! На някоя майка от форума сигурно момиченцето и се казва така и няма да и е никак приятно да чете това. Човек трябва да е малко по-деликатен в изказванията си...

Аз не се възмущавам, просто казвам какво мисля. Хората за всякакви имена казват, че са ужасни.
Както и в предната тема се коментираше, винаги могат да измислят неприятен прякор.

Така е, може да се измисли прякор от всяко име, но Дария специално просто звучи като диария. Няма нужда от много мислене

# 140
  • Пловдив
Синът ми е първокласник и (по темата) сега разбирам, че в класа ще имат дете на име Дариа Дингилев.
В съседния клас ще има Дарина, не е съвсем изчезнало.

# 141
Женева - много красиво, на галено Жени.
Даника
Велисия -звучи някак величествено Flushed

# 142
  • Най-красивата страна
Дария-беше едно от популярните имена в Русия.
У нас се срещаше рядко.
Но сега у нас е популярно,а там на мода са славянските имена.

На мен Дарина много ми харесва.
Не е изчезнало.Среща се при малки деца.

# 143
Синът ми е първокласник и (по темата) сега разбирам, че в класа ще имат дете на име Дариа Дингилев.
В съседния клас ще има Дарина, не е съвсем изчезнало.
Дингилев не е ли руска фамилия?

# 144
  • Пловдив
Българска е според мен.

# 145
  • Варна
Опитваме се да оформим родителската група и се чудя имена ли са или прякори Паисия и Юстиния?...Фамилиите им звучат както на бълг., така и на съседни езици.

# 146
Шехерезада Велеганов

# 147
# 148
  • Варна
Кристислава, от ФБ група прочетено.

# 149
  • някъде по морето
Дингил - турско наименование на висок човек.
Има известна руска фамилия Дягилев.

Общи условия

Активация на акаунт