Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 19 682
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сребрен Аргиров, към 90 годишен. Ако не се лъжа и фамилията има "сребърен" произход. Интересна комбинация.

# 121
  • Sofia
Севилия

# 122
Ама как Исра, то дори да е мюсюлманско името, родителите едва ли няма да знаят какво точно е значението на български език.
Не знам, не знам....аз бих си сменила името ако съм на това дете на мястото. Представям си как й подвикват: Исраа Исрааа...

# 123
Ама как Исра, то дори да е мюсюлманско името, родителите едва ли няма да знаят какво точно е значението на български език.
Не знам, не знам....аз бих си сменила името ако съм на това дете на мястото. Представям си как й подвикват: Исраа Исрааа...
Кое Ви е толкова странно? При положение че вече се уточни, че дори не става въпрос за България!? Това са си нормални за тях имена. Както и някои наши имена за тях навярно са странни. Без значение дали говорим за мюсюлмани, латиноамериканци, индийци, и прочие. Китайците, корейците и други от далечния изток пък имат имена, напълно класически за тях, които за нас, на нашите ширини звучат нецензурно. Вече се споменаха такива в предишната тема.

# 124
Уточни се в последствие, че не става въпрос за България, а това е важно уточнение, защото там, където е може да е най-прекрасното име, но тук е меко казано неуместно.
Брат ми имаше съученик Идрис. В България. Вярно турчин, но роден тук. Еми...същото като  Исра

# 125
Агнесия

# 126
Необичайно, но хубаво и благозвучно. Както и подобните: Аризона, Невада, Савана. Любимо ми е и Джинджър, не знам защо.

# 127
Какви неща сме чували - Дария, имаш ли диария? Това се крещи из училищни коридори, дори няма да коментирам останалите производни подигравки, свързани с диария, оосле защо момичето не идва на училище и все някой я взима. Редно е, като си слагаш име на детето да се съобразяваш освен с религия, традиции ... И мястото на което живееш. Някъде по света Дария може да значи нещо много хубаво, но в България признавам си дори аз ... Като чуя Дария веднага мисълта отива на Диария, направо не знам как все още има родители дето така си кръщават детето.

# 128
  • Пловдив
Никога не съм чувала да казват така на някоя Дария, а името е много разпространено, в училище имаме поне 10 Дарии.

# 129
И аз не съм чувала.Съвсем нормално име си е Дария и изобщо не правя асоциации като вас.Между другото може и да е ДариА.

# 130
  • Пловдив
Две от десетте Дарии бяха в класа на моята дъщеря, и аз не съм чувала.
Сега името е на мода, може в моето  поколение и около него, в което Дариите са по-редки (но има), наистина името като по-нетипично да е било повод за такива подвиквания.

# 131
Дария е в топ 10, но и според мен е ужасно и като го чуя, точно за диария се сещам

# 132
Чак пък ужасно и да се възмущавате така?! На някоя майка от форума сигурно момиченцето и се казва така и няма да и е никак приятно да чете това. Човек трябва да е малко по-деликатен в изказванията си...

# 133
Както и в предната тема се коментираше, винаги могат да измислят неприятен прякор.

# 134
Цветисиана

Общи условия

Активация на акаунт