Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 14 747
  • 462
  •   3
Отговори
# 450
  • Sofia

Според вас дали има шанс да се развие бременност след 48ч ще го повторя,теста е направен на 10 ден на 1 пет дневен ембрион?

За жалост, аз няма да съм от хората, които ще ти дават надежди. Имам лош опит с ниско чхг, та от там ще бъда и откровена. Март месец имахме биохимична с ЧХГ от 23, на 12 ден след инсеминация, на 14 се беше покачило с малко, но не се беше удвоило (31 беше), обадих се в болницата и ми казаха, че изначално стойност от 23 за 12 ден е ниска и няма да го бъде, да спирам лекарствата. При теб 10 дена след трансфер на 5 дневен ембрион се равнява на 15 дена след овулация. Стойността е изключително ниска, но показва, че е имало имплантация. Силно стискам палци да станат нещата, защото понякога се случват чудеса, но си имайте едно наум, че може и да не е успешен.

Допълвам, че се сетих за нещо, което много ме издразни в репродуктивната тогава:
Като й казах, че е имало бременност и съответно нивата са паднали и й показах стойността на чхг-то от двата теста буквално ми се изсмя и каза, че това нищо не било, да не съм го брояла въобще.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 20:14 от Rouina91

# 451
В една от репродуктивните клиники в която бях, не си чистеха апарата и стойности като тези директно се считаха за негативни. Моят беше към 6.37, категорично казаха че е - . В друга лаборатория на съшия ден стойността бе < 0.1

# 452
Това, че има имплантация е добро начало. Прескочили сте много важни етапи и имате шанс за следващия път! Успех!

# 453
Според вас може ли да се разчита на ЧХГ от периферна кръв? Да, правилно четете - в Рамус не успяха да ми намеря вена и ми взеха кръв от пръста.
Съответно резултатът е 0,10 на ден 6, което направо ме разби на парчета, защото и при миналия трансфер стойността беше същата (тогава от венозна кръв). Ако това е истината, значи просто го броя за втори неуспешен трансфер, м@мка му 😞💔 Съсипана съм! 😞😞😞

# 454
Пусни в друга лаборатория, не в Рамус, там има много истории с некоректно ЧХГ. Аз предпочитам да се подготвя психически и да приема резултата за отрицателен, за съжаление по-вероятно е такъв, но все пак нека има още един тест, венозен, в друга лаборатория. Докторите и без това едва ли ще ти приемат резултат от ден 6 за спиране на лекарства. Успех!

# 455
Пусни в друга лаборатория, не в Рамус, там има много истории с некоректно ЧХГ. Аз предпочитам да се подготвя психически и да приема резултата за отрицателен, за съжаление по-вероятно е такъв, но все пак нека има още един тест, венозен, в друга лаборатория. Докторите и без това едва ли ще ти приемат резултат от ден 6 за спиране на лекарства. Успех!
Да, изревах го вече. Ясно е, но ще пусна и утре, за да мога да го изпратя на доктора и да спирам всичко. По принцип е хубаво да е след два дни, но нямам работеща лаборатория в града в събота, та ще бъде утре. То 0 си е 0, няма как да стане + 😓

# 456
На практика лабораториите не работят с капилярна кръв за ЧХГ, дори ако пробата ще се тества с ELISA. Изисква се венозна, за да има достатъчно серум и гаранция за надеждност.
Теоретично е възможно, но в действителност е доста глупава идея на клиничния лаборант. 

Според вас може ли да се разчита на ЧХГ от периферна кръв? Да, правилно четете - в Рамус не успяха да ми намеря вена и ми взеха кръв от пръста.
Съответно резултатът е 0,10 на ден 6, което направо ме разби на парчета, защото и при миналия трансфер стойността беше същата (тогава от венозна кръв). Ако това е истината, значи просто го броя за втори неуспешен трансфер, м@мка му 😞💔 Съсипана съм! 😞😞😞

# 457
На практика лабораториите не работят с капилярна кръв за ЧХГ, дори ако пробата ще се тества с ELISA. Изисква се венозна, за да има достатъчно серум и гаранция за надеждност.
Теоретично е възможно, но в действителност е доста глупава идея на клиничния лаборант. 

Alfafa, не знам какъв метод са използвали - напълни почти до горе шишенцето от пръста. Иначе на метод пише CMIA. Изобщо не трябваше да се съгласявам, но уж провериха някъде дали може - могло. Толкова ме е яд..

# 458
Симона, не губете надежда, следващия път настоявайте да е от вената.

Ники, няма да се покачи, възможно е да е било по-високо и сега да пада. Вижте и след 48 часа, какъв ще е резултатът. По-добре се подгответе психически.

# 459
Симона, не е нужно да е след 48ч. при нула, нужно е ако се гледа покачване. В твоя случай тествай утре, да Simple Smile

# 460
CMIA изисква серум или плазма. Капилярна кръв от пръст не се приема, защото апаратът не работи с пълна кръв. Още по-ненадежден от ELISA с кръв взета от пръста.
Изчакай до утре, все още нищо не е загубено. ❤

Alfafa, не знам какъв метод са използвали - напълни почти до горе шишенцето от пръста. Иначе на метод пише CMIA. Изобщо не трябваше да се съгласявам, но уж провериха някъде дали може - могло. Толкова ме е яд..

# 461
Ако е по-голям град вероятно има и поне няколко болници, не само частни лаборатории. В болниците също ли нямат клинична лаборатория, която да работи събота и неделя?

# 462
Ако е по-голям град вероятно има и поне няколко болници, не само частни лаборатории. В болниците също ли нямат клинична лаборатория, която да работи събота и неделя?
Има. Ще го мисля. Благодаря Ви за информацията и подкрепата.

Общи условия

Активация на акаунт