Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 15 010
  • 462
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia

Според вас дали има шанс да се развие бременност след 48ч ще го повторя,теста е направен на 10 ден на 1 пет дневен ембрион?

За жалост, аз няма да съм от хората, които ще ти дават надежди. Имам лош опит с ниско чхг, та от там ще бъда и откровена. Март месец имахме биохимична с ЧХГ от 23, на 12 ден след инсеминация, на 14 се беше покачило с малко, но не се беше удвоило (31 беше), обадих се в болницата и ми казаха, че изначално стойност от 23 за 12 ден е ниска и няма да го бъде, да спирам лекарствата. При теб 10 дена след трансфер на 5 дневен ембрион се равнява на 15 дена след овулация. Стойността е изключително ниска, но показва, че е имало имплантация. Силно стискам палци да станат нещата, защото понякога се случват чудеса, но си имайте едно наум, че може и да не е успешен.

Допълвам, че се сетих за нещо, което много ме издразни в репродуктивната тогава:
Като й казах, че е имало бременност и съответно нивата са паднали и й показах стойността на чхг-то от двата теста буквално ми се изсмя и каза, че това нищо не било, да не съм го брояла въобще.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 20:14 от Rouina91

# 451
В една от репродуктивните клиники в която бях, не си чистеха апарата и стойности като тези директно се считаха за негативни. Моят беше към 6.37, категорично казаха че е - . В друга лаборатория на съшия ден стойността бе < 0.1

# 452
Това, че има имплантация е добро начало. Прескочили сте много важни етапи и имате шанс за следващия път! Успех!

# 453
Според вас може ли да се разчита на ЧХГ от периферна кръв? Да, правилно четете - в Рамус не успяха да ми намеря вена и ми взеха кръв от пръста.
Съответно резултатът е 0,10 на ден 6, което направо ме разби на парчета, защото и при миналия трансфер стойността беше същата (тогава от венозна кръв). Ако това е истината, значи просто го броя за втори неуспешен трансфер, м@мка му 😞💔 Съсипана съм! 😞😞😞

# 454
Пусни в друга лаборатория, не в Рамус, там има много истории с некоректно ЧХГ. Аз предпочитам да се подготвя психически и да приема резултата за отрицателен, за съжаление по-вероятно е такъв, но все пак нека има още един тест, венозен, в друга лаборатория. Докторите и без това едва ли ще ти приемат резултат от ден 6 за спиране на лекарства. Успех!

# 455
Пусни в друга лаборатория, не в Рамус, там има много истории с некоректно ЧХГ. Аз предпочитам да се подготвя психически и да приема резултата за отрицателен, за съжаление по-вероятно е такъв, но все пак нека има още един тест, венозен, в друга лаборатория. Докторите и без това едва ли ще ти приемат резултат от ден 6 за спиране на лекарства. Успех!
Да, изревах го вече. Ясно е, но ще пусна и утре, за да мога да го изпратя на доктора и да спирам всичко. По принцип е хубаво да е след два дни, но нямам работеща лаборатория в града в събота, та ще бъде утре. То 0 си е 0, няма как да стане + 😓

# 456
На практика лабораториите не работят с капилярна кръв за ЧХГ, дори ако пробата ще се тества с ELISA. Изисква се венозна, за да има достатъчно серум и гаранция за надеждност.
Теоретично е възможно, но в действителност е доста глупава идея на клиничния лаборант. 

Според вас може ли да се разчита на ЧХГ от периферна кръв? Да, правилно четете - в Рамус не успяха да ми намеря вена и ми взеха кръв от пръста.
Съответно резултатът е 0,10 на ден 6, което направо ме разби на парчета, защото и при миналия трансфер стойността беше същата (тогава от венозна кръв). Ако това е истината, значи просто го броя за втори неуспешен трансфер, м@мка му 😞💔 Съсипана съм! 😞😞😞

# 457
На практика лабораториите не работят с капилярна кръв за ЧХГ, дори ако пробата ще се тества с ELISA. Изисква се венозна, за да има достатъчно серум и гаранция за надеждност.
Теоретично е възможно, но в действителност е доста глупава идея на клиничния лаборант.  

Alfafa, не знам.. Напълни почти до горе шишенцето от пръста. Иначе на метод пише CMIA. Изобщо не трябваше да се съгласявам, но уж провериха някъде дали може - могло. Толкова ме е яд..

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 13:26 от Si_mo_na

# 458
Симона, не губете надежда, следващия път настоявайте да е от вената.

Ники, няма да се покачи, възможно е да е било по-високо и сега да пада. Вижте и след 48 часа, какъв ще е резултатът. По-добре се подгответе психически.

# 459
Симона, не е нужно да е след 48ч. при нула, нужно е ако се гледа покачване. В твоя случай тествай утре, да Simple Smile

# 460
CMIA изисква серум или плазма. Капилярна кръв от пръст не се приема, защото апаратът не работи с пълна кръв. Още по-ненадежден от ELISA с кръв взета от пръста.
Изчакай до утре, все още нищо не е загубено. ❤

Alfafa, не знам какъв метод са използвали - напълни почти до горе шишенцето от пръста. Иначе на метод пише CMIA. Изобщо не трябваше да се съгласявам, но уж провериха някъде дали може - могло. Толкова ме е яд..

# 461
Ако е по-голям град вероятно има и поне няколко болници, не само частни лаборатории. В болниците също ли нямат клинична лаборатория, която да работи събота и неделя?

# 462
Ако е по-голям град вероятно има и поне няколко болници, не само частни лаборатории. В болниците също ли нямат клинична лаборатория, която да работи събота и неделя?
Има. Ще го мисля. Благодаря Ви за информацията и подкрепата.

Пуснах венозна кръв днес в друга лаборатория. Отрицателен е резултата.
За втори пореден път никаква имплантация..
Не знам какво да правя сега. Имам още един ембрион, който замразиха на ден 6, че нещо се бавеше. Този уж беше много добър. Обмислям да искам ПИД, ама дали на такъв ембрион изобщо си заслужава да се прави..

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 18:38 от Si_mo_na

Общи условия

Активация на акаунт