Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 16 590
  • 498
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, има ли успех с висок прогрестерон преди трансфер?
Аз чета че много висок не е хубаво и до сега всъщност винаги преди трансфер е над 60ng/mL, но докторите не реагират, казват добре, но резултата е чиста 0 накрая за ЧХГ-то.
Мисля че е от високият прогрестерон, вие как мислите?

# 496
Аз на първия ми трансфер бях на пролутекс 2х1 и на 3 ден от пункцията ми беше над 140ng/ml 😀 Имах БХ , но не мисля, че прогестеронът е бил проблема. ЧХГ на 9ти ден на 5 дневни беше 207, така че на въпроса ти отговорът е по-скоро не според мен.

# 497
Съжалявам за случилото се Sad
Не се хващай на думите -не е много добър, това не е адекватна оценка на ембрион. Има си скала за оценяване и въпреки това съдят “по красота” без ПИД си е бластоцит, което не малко щом е стигнал дотам.
Не знам какво се прави в такъв случай, но за мен лекарят трябва да има някакво обяснение, а в случай че липсва, поне да се постарае да открие проблема преди следващ опит. Има си процедури, за изследване на матката като биопсия, хистероскопия и др. лекарите които се стремят към успех си знаят.
Ние след всеки неуспех, най-много от всичко се страхувахме от комерсиализма на някои репродуктивни специалисти, затова сменихме и клиниката, и лекаря.

Момичета, имам позната в инвитро клиниката в Плевен и от нея знам, че там имат бебе, родено с ЧХГ 30 на ден 14 от трансфера. Знам, че това са по-скоро единични случаи с някаква мега късна имплантация, но чудеса се случват!

За мен чудото приключи де, по нейно настояване си продължих лекарствата и въпреки, че имах отрицателно ЧХГ на ден 6 и ден 7, пуснах и на ден 10. Пак 0.

Имам един замразен ембрион на ден 6 с не много добро качество. Чудя се изобщо да го връщаме ли ... Изобщо не знам като го размразят дали ще става нещо от него.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 13:19 от Alfafa

# 498
Здравейте! Бях писала по-нагоре, но ще се повторя. ЧХГ на 10 ден след трансфер на 5 дневен ембрион 245 Miu/ml, ЧХГ 14 ден след трансфер 819 Miu/ml. Тези резултати са от лаборатория Рамус и не са пускани през 48 часа, заради почивните дни. За мое успокоение реших да пусна още един тест вчера на 20 дни след трансфер, но в друга лаборатория Цибалаб. Резултатите от там са: 8741 iU/L.  Знам, че е хубаво да се проследяват в една лаборатория. Но резултатите, които излязоха са в други мерни единици. Четох, но така и не успях да се ориентирам. Та моля за помощ какво трябва да означават. Отделно днес бях на първия си преглед след положителния резултат, видя се жълтично мехурче  и ембрион със сърдечни пулсации. На 9-ти съм на преглед да чуем сърчицето. Благодаря на всички включили се!
Щом расте и то нормално,значи всичко е наред.Стойностите при всеки са различни.Аз 11ти ден след трансфер 1982 Чхг,на 13ти ден 4215 Чхг.Всички бяха убедени,че са близнаци,дори се съмняваха и в повече бебета.Е бебето е едно,така че,спокойно и честито.

Общи условия

Активация на акаунт