Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 17 016
  • 518
  •   3
Отговори
# 510
Simona За мен липсата на имплантация е заради фактор в матката, не качество на ембриона. Не претендирам, че съм права, но това е моето мислене и ще обясня защо. Биохимичната бременност е в следствие на лошо качество на ембрион или мутации несъвместими с живота! Има висок процент на имплантиране и последваща биохимична бременност и тук съм съгласна, че е ембриона, но при липса на имплантиране причината е средата. Имунологични причини, анатомични, истмоцеле както при мен, микроорганизми в матката с латентна инфекция и др. Пак ще повторя, лично мое мнение е, но аз бих направила биопсияна лигавица от матка( това щеше да е следващата стъпка при мен) и да търся там причината, преди да приема “некачествен ембрион”

# 511
  • Sofia
Rouina При мен само андроген е повишен и то с малко над горна граница, тестотерон (учудващо) в нормална граница. При мен вероятно се дължи на хиперфункция на надбъбречна жлеза, в тийнейджърските си години имах поликистозни яйчници, за които съм отнесла доволно количество противозачатъчни. Първата ми стимулация( при друг лекар) беше доста мъчна - гонал 300 мг и на пети ден естрадиола беше ниска стойност, започна се едно вдигане на дозите, включи се перговерис и криво ляво започнах да отговарям. От пет пунктирани фоликула, 3 Я и само една оплодена, върнат на ден 4. С втората стимулация и вече при включен кортикостероид естрадиола беше два-три пъти по-висок от първата стимулация, при същия брой фоликули.
Мисля, при теб е по-различна ситуацията. Това, което е повишено при теб, води до липса на тестостерон т.е реално се секретира тестостерон, но се свързва със SHGB и така не може да участва в хормоналната регулация. Чела съм, че повишени нива на SHGB е следствие на инсулинова резистентност. Повишената кръвна захар задйства каскада в яйчника и той продуцира повече SHGB. Изследвала ли си тестостерон, но свободен тестостерон?

Изследвала съм и двата вида тестостерон. Общият ми се вижда нормален, свободният е в долна граница (7.56 от 18.91 норма за лабораторията) . Аз пък съм чела точно обратното, че ниските нива на SHBG се свързват с риск за инсулинова резистентност. Като цяло преди година и половина съм изследвала хома индекс, който беше в норма 2.03 ,като се води, че е граничен от 2.5 нагоре. Обременяване с глюкоза не съм правила никога. Разбрахме се да го повторя следващият месец като ми дойде понеже беше доста над нормата (191 от норма до 128).

# 512
Възможно е и а да се бъркам, спомням си, че имаше зависимост, но дали при ниски или високи нива .. а може и с нещо друго да го бъркам. Не съм навлизала в подробности. Има ли начини да го регулираш? Може би трябва да вървите в тази посока преди следващия опит. Не съм сигурна, че кортикостероид тук ще помогне т.к не влияе пряко върху черния дроб, а SHBG мисля там се секретираше.
Rouina При мен само андроген е повишен и то с малко над горна граница, тестотерон (учудващо) в нормална граница. При мен вероятно се дължи на хиперфункция на надбъбречна жлеза, в тийнейджърските си години имах поликистозни яйчници, за които съм отнесла доволно количество противозачатъчни. Първата ми стимулация( при друг лекар) беше доста мъчна - гонал 300 мг и на пети ден естрадиола беше ниска стойност, започна се едно вдигане на дозите, включи се перговерис и криво ляво започнах да отговарям. От пет пунктирани фоликула, 3 Я и само една оплодена, върнат на ден 4. С втората стимулация и вече при включен кортикостероид естрадиола беше два-три пъти по-висок от първата стимулация, при същия брой фоликули.
Мисля, при теб е по-различна ситуацията. Това, което е повишено при теб, води до липса на тестостерон т.е реално се секретира тестостерон, но се свързва със SHGB и така не може да участва в хормоналната регулация. Чела съм, че повишени нива на SHGB е следствие на инсулинова резистентност. Повишената кръвна захар задйства каскада в яйчника и той продуцира повече SHGB. Изследвала ли си тестостерон, но свободен тестостерон?

Изследвала съм и двата вида тестостерон. Общият ми се вижда нормален, свободният е в долна граница (7.56 от 18.91 норма за лабораторията) . Аз пък съм чела точно обратното, че ниските нива на SHBG се свързват с риск за инсулинова резистентност. Като цяло преди година и половина съм изследвала хома индекс, който беше в норма 2.03 ,като се води, че е граничен от 2.5 нагоре. Обременяване с глюкоза не съм правила никога. Разбрахме се да го повторя следващият месец като ми дойде понеже беше доста над нормата (191 от норма до 128).

# 513
  • Sofia
Bubolina, вероятно има. Точно с тази цел иска да го проверим отново месец преди да започне следващата стимулация и да назначи терапия. Не каза с какво, може би някакви андрогени под някаква форма. Скоро ще запазя час да се видим, че имаме да обсъждаме резултати от хистероскопия, но още не е излезнал резултатът от хистологията. Ще я разпитам и затова. Взела го е в предвид, че трябва да го регулираме, но вероятно иска да е по-скоро около момента на следващата стимулация, за да не се вдигне междувременно отново, а чакаме и сме зависими и от други неща (на имуномодулаторна терапия съм и чакаме да видим дали ще подейства).

# 514
Да се ъпдейтна и аз, както си знаех, днес 10ти ден след трансфер на 1 пет дневен ембрион - 11.6. на 8ми ден беше 42.6.

Време е за трети опит другия месец. Много много тъпо. Ще си поплачем малко и като сме готови действаме трети дубъл.

# 515
Скар, много съжалявам! Мисля си, че е хубаво другия път да изследваш прогестерона! Аз слагам само вагинален и преди трансфер и след това си излиза добра стойност. Не знам какви са съображенията на док., но бременност може да се терминира и при ниски нива на прогестерон, след успешна имплантация. Не винаги проблема е в ембриона … Прегръщам те и ти пожелавам следващия път да е твоят!
Да се ъпдейтна и аз, както си знаех, днес 10ти ден след трансфер на 1 пет дневен ембрион - 11.6. на 8ми ден беше 42.6.

Време е за трети опит другия месец. Много много тъпо. Ще си поплачем малко и като сме готови действаме трети дубъл.

# 516
Съжалявам, Скар… Sad Някакви изследвания за маточната среда правила ли си? Че втора БХ … не е задължително ембрионът да не е добър ..

# 517
Ние сме с ПКЯ и много много тежък мъжки фактор. Още като бях на леглото след пункцията ми казаха "изкарахме 12 но са много много лошо качество." Същото беше за сперматозоидите. На следващия ден като се обадиха да ми кажат че 7 са се оплодили бяха абсолютно шокирани по телефона. На 5ти ден като се обадиха че 6 са оцелели нито ембриоложката нито лекарката вярваха че е така.
Всички бяха изумени как така е станало да оцелеят 6. След първата БХ докторката каза "С ПКЯ винаги изкарваме много, но за жалост трудно попадаме на качествени." Според нея сега като преминем на връщане на два имаме по високи шансове за успех. Ама то.. един ли ще са два ли ще са като не са качествени, файда няма. Яд ме е че не настоях да ги изследваме поне да не си хабим времето. Следващата стимулация ще настоявам за ПИД, сега ще изгърмим другите 4 на два пъти и ще видим какво ще стане. Може както много казват точно нискокачествените да се захванат.

# 518
Здравейте , на всички борбени хора. Дойде момента и аз да се впиша с моят трансфер на 2 три дневни ембриона , досега имам три неуспешни стимулации които приключваха или с незрели и неоплодени яйцеклетки , но този път въпреки малкият брой , само 3 , от които 2 две се развиха до 8 клетъчни на трети ден и ги върнаха. Сега започва великото чакаме , трансфера ми беше едва преди два дни , взех си болничен за още седмица с цел да си почина , но и седенето вкъщи не е работа сякаш ще ме побърка, а и мъжо не ми дава да върша никаква домакинска работа .

Общи условия

Активация на акаунт