Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 16 872
  • 513
  •   3
Отговори
# 510
Simona За мен липсата на имплантация е заради фактор в матката, не качество на ембриона. Не претендирам, че съм права, но това е моето мислене и ще обясня защо. Биохимичната бременност е в следствие на лошо качество на ембрион или мутации несъвместими с живота! Има висок процент на имплантиране и последваща биохимична бременност и тук съм съгласна, че е ембриона, но при липса на имплантиране причината е средата. Имунологични причини, анатомични, истмоцеле както при мен, микроорганизми в матката с латентна инфекция и др. Пак ще повторя, лично мое мнение е, но аз бих направила биопсияна лигавица от матка( това щеше да е следващата стъпка при мен) и да търся там причината, преди да приема “некачествен ембрион”

# 511
  • Sofia
Rouina При мен само андроген е повишен и то с малко над горна граница, тестотерон (учудващо) в нормална граница. При мен вероятно се дължи на хиперфункция на надбъбречна жлеза, в тийнейджърските си години имах поликистозни яйчници, за които съм отнесла доволно количество противозачатъчни. Първата ми стимулация( при друг лекар) беше доста мъчна - гонал 300 мг и на пети ден естрадиола беше ниска стойност, започна се едно вдигане на дозите, включи се перговерис и криво ляво започнах да отговарям. От пет пунктирани фоликула, 3 Я и само една оплодена, върнат на ден 4. С втората стимулация и вече при включен кортикостероид естрадиола беше два-три пъти по-висок от първата стимулация, при същия брой фоликули.
Мисля, при теб е по-различна ситуацията. Това, което е повишено при теб, води до липса на тестостерон т.е реално се секретира тестостерон, но се свързва със SHGB и така не може да участва в хормоналната регулация. Чела съм, че повишени нива на SHGB е следствие на инсулинова резистентност. Повишената кръвна захар задйства каскада в яйчника и той продуцира повече SHGB. Изследвала ли си тестостерон, но свободен тестостерон?

Изследвала съм и двата вида тестостерон. Общият ми се вижда нормален, свободният е в долна граница (7.56 от 18.91 норма за лабораторията) . Аз пък съм чела точно обратното, че ниските нива на SHBG се свързват с риск за инсулинова резистентност. Като цяло преди година и половина съм изследвала хома индекс, който беше в норма 2.03 ,като се води, че е граничен от 2.5 нагоре. Обременяване с глюкоза не съм правила никога. Разбрахме се да го повторя следващият месец като ми дойде понеже беше доста над нормата (191 от норма до 128).

# 512
Възможно е и а да се бъркам, спомням си, че имаше зависимост, но дали при ниски или високи нива .. а може и с нещо друго да го бъркам. Не съм навлизала в подробности. Има ли начини да го регулираш? Може би трябва да вървите в тази посока преди следващия опит. Не съм сигурна, че кортикостероид тук ще помогне т.к не влияе пряко върху черния дроб, а SHBG мисля там се секретираше.
Rouina При мен само андроген е повишен и то с малко над горна граница, тестотерон (учудващо) в нормална граница. При мен вероятно се дължи на хиперфункция на надбъбречна жлеза, в тийнейджърските си години имах поликистозни яйчници, за които съм отнесла доволно количество противозачатъчни. Първата ми стимулация( при друг лекар) беше доста мъчна - гонал 300 мг и на пети ден естрадиола беше ниска стойност, започна се едно вдигане на дозите, включи се перговерис и криво ляво започнах да отговарям. От пет пунктирани фоликула, 3 Я и само една оплодена, върнат на ден 4. С втората стимулация и вече при включен кортикостероид естрадиола беше два-три пъти по-висок от първата стимулация, при същия брой фоликули.
Мисля, при теб е по-различна ситуацията. Това, което е повишено при теб, води до липса на тестостерон т.е реално се секретира тестостерон, но се свързва със SHGB и така не може да участва в хормоналната регулация. Чела съм, че повишени нива на SHGB е следствие на инсулинова резистентност. Повишената кръвна захар задйства каскада в яйчника и той продуцира повече SHGB. Изследвала ли си тестостерон, но свободен тестостерон?

Изследвала съм и двата вида тестостерон. Общият ми се вижда нормален, свободният е в долна граница (7.56 от 18.91 норма за лабораторията) . Аз пък съм чела точно обратното, че ниските нива на SHBG се свързват с риск за инсулинова резистентност. Като цяло преди година и половина съм изследвала хома индекс, който беше в норма 2.03 ,като се води, че е граничен от 2.5 нагоре. Обременяване с глюкоза не съм правила никога. Разбрахме се да го повторя следващият месец като ми дойде понеже беше доста над нормата (191 от норма до 128).

# 513
  • Sofia
Bubolina, вероятно има. Точно с тази цел иска да го проверим отново месец преди да започне следващата стимулация и да назначи терапия. Не каза с какво, може би някакви андрогени под някаква форма. Скоро ще запазя час да се видим, че имаме да обсъждаме резултати от хистероскопия, но още не е излезнал резултатът от хистологията. Ще я разпитам и затова. Взела го е в предвид, че трябва да го регулираме, но вероятно иска да е по-скоро около момента на следващата стимулация, за да не се вдигне междувременно отново, а чакаме и сме зависими и от други неща (на имуномодулаторна терапия съм и чакаме да видим дали ще подейства).

Общи условия

Активация на акаунт