Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 25 271
  • 736
  •   2
Отговори
# 60
Записвам се и аз с лоши новини. Трети провал, дори не е имало опит за имплантация и не разбирам защо никой не взе под внимание изследванията които имам. Имам предразположености към тромбофилии и някои от тях като ги имаш заедно пречат на имплантацията и задържането на ембриона, имам и хашимото , от стимулацията стойностите на тсх скочиха много , но пак никой не отрази. Имам пролактинемия и ме накараха да спра лекарството за нея по рано от пункцията. Най-важното е , че след двата неуспешни опита и на третия не ми назначиха лекарства помагащи задържането и като чета какви неща изписват на други мисля че с 1 инжекция 25 ml прогестерон и 2*1 естрофем ( който е противопоказен за хашимото) някак си не е сериозно. Аз правя някакви яйцеклетки, оплождат се , развиват се очевидно проблема е в имплантирането и евентуално задържането. Но никой не направи някаква проверка защо така става. Разочарована съм в България не могат да правят инвитро и маса пари да дадеш правят безмислени изследвания ,а смислените не ги правят. Насочиха ни към турция.

# 61
Звучи сякаш с всичките тези придружаващи неща имате нужда от по-бутиково решение. Някой, който ще действа с много индивидуален подход, а не по класически протокол.
Въпреки че аз самата съм много доволна от опита ми в Турция, ми се струва, че и там доста по протокол карат и на някои дисциплини като имунологията например хич не обръщат внимание.
Но на пролактин и на тромбофилия по-скоро обръщат.
Има варианти в Турция на частни кабинети, може би нещо такова трябва да потърсите ако сте се насочили натам.
Но там наблягат най-вече на качество на ембрионите, добра стимулация и ПИД.

# 62
Тук ембриона беше супер и пак нищо не стана. Не търся виновни, а причината за неуспех, но все пак лекарите трябва да обърнат внимание на тези неща. Първо бяхме в голяма клиника, много изследвания безмислени и скъпоструващи с надменни лекари с лошо отношение, после отидохме в клиника в която получаваме нормално отношение, съпричастни но и там нищо. Надявам се поне в Турция да открият причината. Вярвам, че поне ще вземат под внимание здравословното ми състояние вместо да ми кажат ‘ това не е от значение’

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 20:47 от Луси-Лиу

# 63
Луси-Лиу, пожелавам ти да намериш своя лекар и да сбъднете своето чудо!
За съжаление обаче Турция не е панацея и както и другите момичета, минали вече оттам пишат, пак трябва да се внимава и подбира. Дано да намерите вашия Човек!

Колкото до почивките между опитите - не знам за каква почивка и щастие говорите. Аз съм под стриктен график с всички медикаменти, витамини и добавки, които приемам и дори всяко отлагане на ЗЕТ или нова стимулация ме натоварва допълнително и изобщо не мога дъх да си поема докато не започне нещо да се случва.
Много бях нетърпелива, много преценявах и планувах  всичко, абсолютен фрийк контрол. Много от високо се приземих и много ми се промени философията откакто тръгнахме по този път.
И все пак, паузите между опитите ме съсипват психически и все още не успявам да се справя с това.

# 64
Луси-Лиу, съжалявам, мило момиче!
Не се отчайвай, знам, че е трудно! Всички момичета тук знаят и всички сме съпричастни ❤
Отдъхни си, опитай поне месец да си изчистиш съзнанието от мисли за инвитрото. Дай си това време, защото имаш нужда. После седнете двамата и поговорете.
 Ти беше писала по-рано за зацапване, може ли неуспехът да има общо с лигавицата? Може ли да говориш с лекаря или с акушерка след неуспеха и да обсъдите случая?
Дори не знам какво точно да те посъветвам. На нас също ни препоръчват Турция, аз обаче имам една операция от миналата година в чужбина и спомените ми за тегавата комуникация и цялата документация са ми твърде пресни. Затова не мога да потегля с пълна газ натам и да прегърна идеята.
Може да направите консултация с някой от лекарите, които идват в България. Може да прочетеш темите за инвитро и клиники в Турция.
Може в България да проучите някоя марка клиника, в която да получите по-индивидуално отношение. Знам, че е трудно и изморително, но може да се срещнете с няколко различни лекари и да видите как ще протече разговорът, те какви виждания имат. Ще ги попиташ как биха третирали твоите мутации, свързани с тромбофилията, както и високо тсх и пролактина. И тогава да изберете.
Ако нямаш, направете консултация с хематолог. Не всеки гинеколог избира добра доза на терапията за тромбофилия, те не са специалисти по това. Може да се консултирате с д-р Тончев или д-р Иванова, и двамата са много отзивчиви и обясняват подробно. Изписват и терапия, която понякога започва даже още по време на стимулацията.
Имате ли замразени ембриончета сега?

# 65
Луси-Лиу, пожелавам ти да намериш своя лекар и да сбъднете своето чудо!
За съжаление обаче Турция не е панацея и както и другите момичета, минали вече оттам пишат, пак трябва да се внимава и подбира. Дано да намерите вашия Човек!

Колкото до почивките между опитите - не знам за каква почивка и щастие говорите. Аз съм под стриктен график с всички медикаменти, витамини и добавки, които приемам и дори всяко отлагане на ЗЕТ или нова стимулация ме натоварва допълнително и изобщо не мога дъх да си поема докато не започне нещо да се случва.
Много бях нетърпелива, много преценявах и планувах  всичко, абсолютен фрийк контрол. Много от високо се приземих и много ми се промени философията откакто тръгнахме по този път.
И все пак, паузите между опитите ме съсипват психически и все още не успявам да се справя с това.

След аборта си направих 2 години почивка, не исках да видя лекар, хапче и нищо. Минаха поне 7-8 месеца, за да се възстановя психически и 10 месеца, за да отида на гинеколог. Бях толкова разочарована от лекарите, които ми объркаха лекарствата и направиха аборта, че не исках да чуя или да видя лекар повече.
Говоря за щастие, да! Може да се постигне и така беше! Започнах да живея, на работа, по почивки. Бях свободна от лекарствата и лекарите. Чувствах свободата. Започнах да спазвам здравословен начин на живот и отслабнах с 30 кг. Един ден мъжа ми, който чакаше аз да поискам отново да тръгна по този път ми каза: Време е! Само, че този път ще сме в Турция. И аз казах: Добре, да опитаме, още веднъж. Но от веднъж, станаха 4 опита за 1 година. Там лекарите не те натоварват психически. Това мога да кажа и това е голям плюс. Да работят по протокол, за да знаят какво да променят следващия път. И следващия път сменят протокола, сменят инжекции, лекарства.

Другите ми почивки са били по 2-3 до 6 месеца.  И всеки път забравях за Инвитрото, просто се наслаждавах на живота, докато лекувам раните, болката от неуспеха. Намирах си какво да правя, излизах с приятелки, ходихме на екскурзии със семейството, понякога терапията беше да изгледам един сериал, да прочета книга. Всеки път е различно.

Пътят е труден, но докато се прави инвитрото, докато се чака за следваща стимулация и трансфер, трябва да живеете. Аз не исках да се обърна назад и да видя, че 10 години са ми заличени, от притеснения, от умората, от мъката, от лоши чувства. Исках да се обърна назад и да кажа, беше трудно, но не пропуснах живота си.
Работата ми носеше щастие, чаках с нетърпение следващата мини или голяма почивка. Междувременно си пиех лекарствата. И чаках за следващата стимулация, за следващия опит, който ще бъде последният.

Трудно е, ходих си с болката, но хората ме виждаха с усмивка. И да радвах се на всяка среща с приятелка, на техните успехи. И си казвах: Аз ще съм следващата.

Доста хора, не вярваха, че може да съм щастлива и все питаха, как успяваш. Понеже по стечение на обстоятелствата всички знаеха, че правим опити за бебе чрез инвитро. Работя в голям колектив и администрацията разбираше по болничния ми и след това всички знаеха. Почувствах се ужасно, но не можех да променя нещата, вдигнах глава, и в крайна сметка, нищо лошо не правя. Боря се за бебче. Не мога да ви опиша колко съжалявам, получих след първото инвитро. И колко приказки чух и се направих, че не чух. Колко въртене на очи видях, когато казвах заминавам, ще отсъствам. Но си казвах, тези хора просто не знаят за какво става дума и вдигах глава, усмихвах се и тръгвах с чувство, че нещо не е наред.
Всичко това остава само спомен, когато видиш бебчето в ръцете си. Казваш си: Заслужаваше си, всичко. И погледите, и приказките, и обидите, и раните, и мъките. Но аз живях, въпреки всичко. Обиколихме България, събирах се с хора, празнувахме, работихме, имахме общи хобита.
Да, щастието е напълно постижимо, ако намериш баланса. А баланса е да си дадеш време да страдаш, да си дадеш време и да бъдеш щастлива след сълзите.

И сега чакам и още едно бебче да дойде в дома ми. Надявам се и последното ми ембрионче да се хване. Мисля другата година да направя трансфер, лятото или есента.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:21 от miki8713

# 66
Много благодаря! А за ембрионите нямаме замразени, защото с нисък амх за пръв път имах 4 яйцеклетки годни и се оплодиха ,но само 1 беше идеално и 1 почти идеално. Та ми сложиха само тях. А нашият лекар не препоръча замразяване , явно не са били добри но не ги коментира. Явно са мислили ,че ако сложат идеален ембрион ще стане. А колкото до почивката между трансферите , аз правих 3 поредни понеже съм на естествен цикъл с лека стимулация и тялото реагира добре, но след неуспеха само това ,че веднага започвам нова стимулация ме държеше да не се срина. А сега като ще чакам да намеря лекар и да предприемем действия не се знае колко време ще мине и не знам дали няма да рухна през това време.

# 67
Няма идеални ембриони на картинка, важен е ПИД. Иначе аз имам препоръка за доктор с лично отношение в Турция, ако искате ми пишете. Но си е важно да направите консултация с 1-2-3 и да изберете.

# 68
Успех на всички прекрасни дами!🍀❤Да разчупим малко разговора и да ви питам -Какви витамини си избрахте за начало?Има толкова много..

# 69
Привет и от мен, мили борбени момичета!
Аз също съм след свеж трансфер на два тридневни ембриона. С ниско АМХ съм. На пункцията ми извадиха 7, оплодиха се 3. Третия спря развитие на втория ден. Останаха само тези двечки. Това е моят първи опит. Лекувах кисти, имам операции от миоми и съм с премахнати тръби. Нямам замразени и не знам какво би следвало после. Днес е 7 ден от трансфера. Постоянно в мислите ми е дали са там и дали са се хванали. Кога мога да направя уринарен тест? Пожелавам успех на всички борещи се да гушнат своите дечица.

# 70
След 2 дни можете да направите кръвен. То и уринарен може тогава, ако е положителен супер, но ако е отрицателен, не означава нищо - може да е рано, може да е отрицателен. Simple Smile Кръвният на 9ти ден от 3-дневни ще даде идея как започват нещата.

# 71
Успех на всички прекрасни дами!🍀❤Да разчупим малко разговора и да ви питам -Какви витамини си избрахте за начало?Има толкова много..
Аз пия В 12 комплекс,  Q10 коензим, метанеофолик, витамин Д - на пръскало и лактофлор био плюс. Отделно си пия гинко Билоба за оросяване, защото и там имам проблем. Засега са това, когато наближи трансфера, ще добавя и други витамини. Ще съгласувам с моето АГ тук в България.

# 72
Луси-Лиу съжалявам, че и този път не се е получило! Пожелавам ти в Турция да имате успех още от първия опит Flowers Four Leaf Clover  
Danisimma аз пия Opti Ova Female Wellnes Kit и отделно през определено време Natural Factors Women's Multi Probiotic. Не съм рекламно лице на Natural Factors Simple Smile Витамините Опти Ова ги избрах след дълго четене във форума - бяха сред най-препоръчваните като качество и състав. Пробиотикът го открих съвсем случайно.  След моя мисед аборт преди 2 г. заради спряло развитие на бебенцето, бях влязла в някаква дълга серия на наличие на гъбички и дискомфорт. Пих различни лекарства и слагах разнообразие от глобули ( всички предписвани от моята АГ), но без резултат. Отново започнах да чета форума и на база на състава на  препоръчвани пробиотици, с които други дами са имали успех избрах този и лично аз съм много доволна от него.
miki8713 пожелавам ти и последното ти ембрионче да се захване и да имате още поне едно щастие в дома си! Много ми хареса поста ти - трябва наистина да го живеем този живот!
Cherrylady кръвен тест на 10 ден ше покаже как се развиват нещата Simple Smile
Scar 123456, Leda* съжалявам много момичета, дано следващият път да е успешен Flowers Four Leaf Clover

И ние като Tinkiela нямаме замразени ембриончета и ще трябва наново да кандидатстваме по фонд, нова стимулация и дай боже нов трансфер! С мъжки фактор сме и  годините също не са ни в плюс - аз съм на 41 г., той на 42 г. От този опит имахме едно ембрионче на 5-ти ден което ми върнаха, но уви тестът беше отрицателен. Имах извадени 7 яйцеклетки, от които  6 годни, 4 се оплодиха, 1 спря развитие в началото, а други 2 на 4- ти ден имаха много фрагментации. Надеждата ни беше в тази 1, че ще ни е късметлийска, но не. Лично аз много се  надявах и вярвах, бях много положително настроена и затова ми беше трудно да приема резултата ( изчела съм безкрайно много информация по въпроса и съм наясно с шансовете, но въпреки това пуста надежда .... ). Аз имам 2 живи и здрави деца от първия ми брак. Сегашният ми мъж няма деца - имам 1 мисед аборт с него преди 2 г. и сега първи опит ин-витро неуспешен. Аз съм от щастливките, които имат деца, но това не направи загубата  или неуспеха по-малко мъчителни! Disappointed
Съжалявам за дългия пост момичета, но нямам много хора, с които мога да споделя. Пожелавам успешни процедури на всички ни Flowers Four Leaf Clover
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 73
Veselyshko, желая ти успех следващия опит. Вярвам, че ще имате общо детенце с твоя мъж.

Аз пиех едни витамини от Турция, но повечето комбинирани съдържат Селен, а не ми понася. Чувствам се зле и ми става лошо. Знам, че е от Селена, защото бях решила да разбера какво ме кара да се чувствам зле и бях накупила отделно всеки един витамин. И така разбрах, че е от Селена ми става зле. Ако имате някой подходящо комбинирано хапче без Селен ще се радвам да споделите. Това ще улесни, нещата. Защото вместо 10 неща, ще взимам 1 хапче.

# 74
Момичета, кафеникаво зацапване на 8 ден след трансфер обезпокоително ли е?

Общи условия

Активация на акаунт