Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 25 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Моят въпрос е малко страничен от вашия. В коя клиника сте ако може да споделите и какво ви казаха като възможна причина за неуспеха?
Здравейте момичета, след неуспешния ми опит говорих с лекарите, направихме преглед и потвърдиха, че мога да направя следващия опит още на този цикъл. Този път правят промяна в протокола ми като включват 3 вливки Интралипид. Клиниката, в която правя инвитрото не е в България, трябва да направя първата вливка преди трансфера. Може ли някоя от вас, която са й правили вливки интралипид да ме посъветва как се процедира. Кой / в коя клиника могат да ми я направят? Ако не съм пациент на клиниката ще ми направят ли? Какво ми е необходимо да си закупя? Мога ли сама да си я правя? Извинявам се за глупавите въпроси, но ми е съвсем непознато и се притесних как ще го организирам?

Здравейте, правя инвитрото в Чехия. Причина за неуспеха не казват, но сменят протокола като този път добавят Интралипид за да не изхвърли
тялото  ембриона. Аз имам много, много лека форма на тромбофилия.

# 46
Здравейте, момичета!
Съжалявам мили момичета, Dream fairy, Scar12346! Прегръщам ви! ❤
Поплачете си, отдъхнете си, починете известно време! Знам колко е тежко.
Ние имаме вече 2 неуспешни опита, като нямаме замразени ембриончета, не сме и имали при нито един от опитите. За мен всеки опит е със стимулация. Сега предстои нова стимулация. Между стимулациите отново приемам хормони за потискане на тежка ендометриоза, но въпреки това имам ново срастване между матката и червата... За моето тяло почивка няма. След втория неуспешен опит с кратка имплантация, лекарят каза, че сме за донорска яйцеклетка. Нещо, на което още не сме готови и ще продължаваме да се борим. Още имам вяра в единственото си яйчниче!
Единствено мога да ви вдъхна кураж с това, че щом сте стигнали до трансфер, пак ще стигнете. Дано вече с по-добри резултати! Аз даже след последния опит, юни месец, по препоръка на новия ни лекар спрях купищата добавки, оставям само пробиотика и метилираната фолиева (заради тромбофилия). Иначе, с добавките също е живот по график, което е психически натоварващо.
Около нас има 4 близки двойки с репродуктивни проблеми, с които сме по този път години наред, 3 от тях чакат бебче. Разбира се, радвам се за тях, но и си задавам въпроса "а при нас кога ще дойде мъниче" 😔

Също, искам да уточня нещичко по отношение на разрешения брой трансферирани ембриони. Слагам цитат от Наредбата за асистирана репродукция:

5. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:
5.5. поставянето в маточната кухина на повече от:

5.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 38 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 38 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

Така че в случая на Ili20 с 3 ембриончета на трети ден нарушение на наредбата няма. 
Успех, момичета! 🍀

Здравейте момичета ❤️ 8 ден съм след трансфер на 3 ембриона на 3 ден , имам леки болки в кръста нормално ли е това , имали момичета със симптоми в тези дни 🙂 Благодаря предварително ❤️❤️
А защо толкова много ембриони са ви върнали? Това първи трансфер ли е? Стискам палци всичко да е наред!

# 47
Момичета с отрицателен уринарен на 6 ден на 5 дневни смятам, че пак е неуспех:(

# 48
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Ние имаме вече 2 неуспешни опита, като нямаме замразени ембриончета, не сме и имали при нито един от опитите. За мен всеки опит е със стимулация. Сега предстои нова стимулация. Между стимулациите отново приемам хормони за потискане на тежка ендометриоза, но въпреки това имам ново срастване между матката и червата... За моето тяло почивка няма. След втория неуспешен опит с кратка имплантация, лекарят каза, че сме за донорска яйцеклетка. Нещо, на което още не сме готови и ще продължаваме да се борим. Още имам вяра в единственото си яйчниче!
Единствено мога да ви вдъхна кураж с това, че щом сте стигнали до трансфер, пак ще стигнете. Дано вече с по-добри резултати! Аз даже след последния опит, юни месец, по препоръка на новия ни лекар спрях купищата добавки, оставям само пробиотика и метилираната фолиева (заради тромбофилия). Иначе, с добавките също е живот по график, което е психически натоварващо.
Около нас има 4 близки двойки с репродуктивни проблеми, с които сме по този път години наред, 3 от тях чакат бебче. Разбира се, радвам се за тях, но и си задавам въпроса "а при нас кога ще дойде мъниче" 😔

Също, искам да уточня нещичко по отношение на разрешения брой трансферирани ембриони. Слагам цитат от Наредбата за асистирана репродукция:

5.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 38 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 38 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

5.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 38 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

Така че в случая на Ili20 с 3 ембриончета на трети ден нарушение на наредбата няма.  
Успех, момичета! 🍀

Leda* До сега не са ли ви предлагали да пробвате на спонтанен цикъл? Ние направихме една стимулация, която не беше успешна. След това вадихме яйцеклетки на спонтанен цикъл, заради намален яйчников резерв. Имахме 2 два балансирани ембриона. Единият върнахме в началото на м. Април, но трансфера беше неуспешен. Другият все още чака.

# 49
Отрицателен уринарен на 6ти ден не значи нищо. Направете утре кръвен, ако нямате търпение. Успех!

Само нещо относно интралипида - хубаво е да е базиран все пак на някакви имунологични изследвания. Правили ли сте такава консултация? И в Турция го изписват без изследвания, но…

# 50
Благодаря за идеята, NaniG!
В моя случай обаче, няма как да се приложи. Имам много агресивна степен на ендометриоза, не мога да си позволя няколко месеца без медикаментите, които я потискат, защото ще срастнат още органи... Във времето, в които не съм в стимулация, съм в изкуствена менопауза. Отдавна не знам какво е нормален цикъл. За жалост, аз не само се боря за дете, а трябва да се боря и със заболяването, на последната операция лекарите едва се съгласиха да не премахнат матката.
Иначе, да, естественият цикъл е много по-лек за жената от стимулирания.
Стискам палци на чакащото ембрионче ❤
Скрит текст:
Здравейте, момичета!

Успех, момичета! 🍀

Leda* До сега не са ли ви предлагали да пробвате на спонтанен цикъл? Ние направихме една стимулация, която не беше успешна. След това вадихме яйцеклетки на спонтанен цикъл, заради намален яйчников резерв. Имахме 2 два балансирани ембриона. Единият върнахме в началото на м. Април, но трансфера беше неуспешен. Другият все още чака.

# 51
  • София
Благодаря за идеята, NaniG!
В моя случай обаче, няма как да се приложи. Имам много агресивна степен на ендометриоза, не мога да си позволя няколко месеца без медикаментите, които я потискат, защото ще срастнат още органи... Във времето, в които не съм в стимулация, съм в изкуствена менопауза. Отдавна не знам какво е нормален цикъл. За жалост, аз не само се боря за дете, а трябва да се боря и със заболяването, на последната операция лекарите едва се съгласиха да не премахнат матката.
Иначе, да, естественият цикъл е много по-лек за жената от стимулирания.
Стискам палци на чакащото ембрионче ❤

Благодаря! Стискам палци и на вас! Simple Smile

# 52
Леда, желая ти успех на тази стимулация. Вярата, изисква действия, а вие правите всичко, което можете. На въпроса ти: Кога ще дойде и вашия ред! Отговора е: Следващия път аз ще съм бременна! Това беше моята мисъл, когато виждах как приятели, роднини имат деца, забременяват и всичко, което искам им се случва, аз само го мечтаех. Казвах си: Следващата ще съм аз! Веднага ми ставаше по-леко!
Напълно те разбирам как се чувстваш, защото и аз се чувствах така, неизбежно е да не си зададеш този въпрос!

Относно хапчетата, всички ми повтаряха не го мисли и ще стане. Да, ама няма как, като всеки ден пиеш лекарства, да не забравиш нещо, да не изпуснеш нещо, да чакаш за следващия преглед, инжекции, процедури, операции. Няма как да не го мислиш! Така, че за мен това е най-безполезния съвет. Единственото, което може да направиш е да се разсееш с някакво хоби, с работа или с някоя екскурзия. Тогава само забравях за малко. Пиех хапчетата и не мислех много тогава.
За, да не го мислиш, също трябва да имаш голямо доверие на лекаря си и, че си в най-добрите ръце. Аз само да спазвам предписанието. А не следиш дали нещо няма лекаря да изпусне или да обърка.

Ами трудно е да не го мислиш!

Дивна, рано е да се каже. Не всички уринарни тестове са точни. Някои дават и фалшиви резултати.

# 53
Леда, съжалявам за всичко, което си преживяла и продължаваш да преживяваш … Пожелавам ти в най-скоро време да се случи чудото! ❤🍀

# 54
Мики, точно вчера си мислих как всички ми повтарят да не го мисля. Да бе то хубаво, ама ако не го мисля кой ще ми пие хапчетата. Кой ще ми помни датите за всички изследвания прегледи и тн. Синините по корема като ги видя на сляпа ли да се правя (синините са ми още от стимулацията през май). Много е лесно да каже човек "не го мисли". Колко гинеколога в Бургас ме прегледаха и след установяване на поликистоза и липса на овулация ми викаха "абе ти си млада то ще стане" и така 5 години докато не се разбра че сме и с тежък мъжки фактор. То ще стане ако му е реда да стане. Направо съжалихче не си ходих на работа докато чаках, следващия трансфер ще си го изкарам на крак след 7те дни болничен. Че повечето жени разбират че са бременни 5 дни като не им е дошло и ходят да си пият и по морета и си работят аз като яйце без черупка седях на дивана да не се счупа.

Леда, успех мила. Не мога да ди представя колко силен човек си станала, и ти и мъжа ти.

# 55
Момичета,всички вие сте разкошни жени,героини,мъжки мадами!Сигурна съм че за всяка една от нас щастието ще дойде!🤍В най-правилния момент!Защото вярвам,че освен медицината има някой горе,който вижда нашите усилия и ще ни възнагради най-неочаквано!Не спирайте да вярвате , запазете себе си,психиката си и най-вече бъдете си опора с човека до вас!
Всички ние сме спечелили битката защото първо сме открили щастието в човека до нас! И това не е малко! В днешно време това е по-трудната задача-сърцето ти да си намери дом в сърцето на някой друг!
За мен беше също шок ужасната стимулация и трагичния резултат при който от 4 ембриона уж отлични на 5-я ден всички бяха спрели развитието си и не стигнахме дори до трансфер!Този сценарий точно не си го бях представяла.С моя един яйчник и с тежкия мъжки фактор който имаме, се надявам следващия път поне стигна до трансфер и някое мъниче успее….надявям се ! 🤍
И да - трудно е , но правете нещата както сърцето ви ви подсказва,за да не се обвинявате един ден че нещо не сте направили… Успех героини! 🍀

# 56
Аз доста често си давах дълги почивки от стимулации и други, съвсем умишлено. За да се получат нещата, жената трябва да е щастлива. Това беше една от моите философии за успех. По едно време бях постигнала такъв баланс и хармония в себе си, че хората забелязваха. Идваха и ми казваха: изглеждаш в хармония със себе си. Спокойна и щастлива. Да ви кажа и така се чувствах. Други, толкова им бъркаше в здравето, че идваха и започваха да ми дават съвети, как да не се отказвам, какво да направя, за да забременея. Повечето от тях, режех с изречението: Повече на тази тема няма да говорим! Други изслушвах и пак някак оставах в хармония, за известно време. Но на всички тези хора, думите пареха в душата ми. Аз не бях се отказала, бях в почивка, за да се възстановя психически. Тези хора не знаеха, и всеки път ми напомняха, че нямам деца. И как така нищо не правя. Правих, но не виждаха. И най-гадното ми беше, че идваха да говорят с мен, разпитваха ме, въвличаха ме отново в дупката, отваряха рани, понякога сълзите текваха веднага. И накрая ми казваха: Не го мисли! Как,  като ти си взел нужната ти информация, за да имаш какво да клюкариш и после замиташ с едно изречение: Не го мисли! И сменяш темата, все едно сме си говорили за маникюра или дрехите, или прическата ми! Бягайте от такива хора!
А имаше и такива, дето ми казваха: Ти само се оплакваш! Пишеше се за  голяма приятелка, една такава! Питаш, казвам ти, какво съм  правила, какво следва. Без да казвам колко съм плакала или колко съм зле. И това било оплакване. Искат да чуят как си забременяла и да кажат, благодарение на мен забременя, бях ти подкрепа, бях до теб. Но когато минават години, и нещата не се случваха, такива като тази приятелка не издържат и те зарязват все едно си боклук. Изморяват се, времето ги отсява такива. И знаете ли, когато ме видя бременна, точно същата дойде, и ми каза: Нали ти казах, че ще стане! Добре, че бях аз! Бяхме спрели контакт от около 4-5 години. Как по-точно ми помогна ?!
Бягайте от хора, които искат само да разберат какво става и накрая сменят темата с: Не го мисли! Това го казват хора, на които реално не им пука за нас, за вас, на които им е дотегнало да ни слушат!

Благодаря, Tinkiela! Вярвам, че и при вас ще се случат нещата. Аз лично бих помислила, дали следващия път да не дам шанс на 2 ембриончета на 3-ти ден. А другите да ги изчакате и да замразите. При мен точно така направиха.

# 57
Момичета, всички тук сте прекрасни! ❤
Благодаря ви за подкрепата!
Да, трудно е. Но знаете ли, давам си сметка, че ако не беше този път, нямаше да сме толкова търпеливи, силни, борбени и упорити! Така че: всяко зло за добро!
Нямаше да се запозная с момичетата по моя път, нямаше да си дам сметка колко безстрашни жени има! Колко съм горда с всички вас! Освен това, убудена съм, нашите възгледи спрямо децата ни са различни. Едва ли някоя от нас би си позволила да бие детето си, да го изостави, едва ли би си позволила да пуши или пие, докато е бременна, едва ли би се оплакала, че е бременна и има коремче, че тялото ù "се разваля" от бебето. Не че всички естествено забременели го правят, но определено по-трудния път обогатява възгледите и ще ценим повече това мъниче.
Като минала и през диагноза рак, също мога да кажа, че дотогава не ценях всеки ден. Изобщо. Сега ценя всеки един ден, дори и да е пълен с трудности и ядове. Защото имам този ден, защото мога да изпитвам всичко това!
Ще се справим, но ни трябва време, спокойствие и повече вяра в доброто ❤

# 58
Leda, благодаря за топлите думи! ❤ Стискам ти много палци за следващия опит! 🍀Въпреки, че пишем, се усеща кога е от сърце даден коментар. Благодаря на всички, които бяха достатъчно деликатни в коментарите си ( хормоните и в интернет пространството не ми прощават) и стискаха палци на мен и всяка от нас, която преживяваше за пореден път кошмара на инфертилитета.
Scar12346, съжалявам❤ Надявам се скоро да имаш своя прекрасен завършек на това пътешествие.
Аз смятам да направя тест утре на 9ти ден и да преустановя чак тогава лекарствата, защото поне едно зная със сигурност, че съм изпълнителна и съм сигурна, че и този път направих всичко, на което бях способна, че и повече! Сигурна съм и че при Вас е било и ще бъде така! Смятам да си дам почивка от бгмама, от четенето, от статиите и проучванията, от свръхконтрола, от добавките, от инжекциите, да дам почивка на мъжа и семейството ми, и на тялото си и скоро отново да се въоръжа с търпение и вяра и най-накрая молбите ми да бъдат чути!
Пожелавам Ви успех и много добър късмет, прекрасни момичета! Ние сме supergirls! 🤍

# 59
Отрицателен уринарен на 6ти ден не значи нищо. Направете утре кръвен, ако нямате търпение. Успех!

Само нещо относно интралипида - хубаво е да е базиран все пак на някакви имунологични изследвания. Правили ли сте такава консултация? И в Турция го изписват без изследвания, но…

Да, правени са. На предния опит бях със Зарзио, сега го сменят с Интралипид.

Общи условия

Активация на акаунт