Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 25 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Как се прави пробен трансфер? За първи път чувам.
Пробният трансфер с хистерометрия е процедура, която обикновено се прави преди ин витро трансфер на ембриони, за да се подготви и улесни самият истински трансфер.

👉 Какво включва:

Пробен трансфер – лекарят вкарва тънък, мек катетър през шийката на матката до маточната кухина, но без да поставя ембриони. Това е своеобразна "репетиция" за реалния трансфер.

Хистерометрия – по време на процедурата се измерва дължината и посоката на маточната кухина, за да се знае точната дълбочина и оптимален път за бъдещото поставяне на ембрионите.

👉 Целта е:

Да се провери дали катетърът може лесно да премине през шийката.

Да се избегнат затруднения в деня на реалния трансфер.

Да се избере най-подходящият катетър и техника за конкретната пациентка.

Да се намали рискът от травмиране на матката или ембрионите.

Процедурата е безболезнена или с лек дискомфорт, прави се без упойка, трае само няколко минути и след това може веднага да се върнете към обичайните си дейности.

# 91
Симона, много благодаря за отговора. Мисля да го включа в началната страница, въпреки, че е тема за  след трансфера. Мисля, че досега не ми е правен пробен трансфер. А това наистина ми звучи важно. Колко грешки само могат да се предотвратят.

# 92
Пробния пак ли е на пълен мехур?

# 93
Пробен трансфер се прави непосредствено преди реалния. На мен винаги ми правят пробен. Така че - да, на пълен мехур. Прави се нещо като репетиция, за да изберат най-правилния инструментариум.

# 94
Здравейте. Как бихте коментирали резултатите? 9ти ти ден след ЗЕТ, на едно 5дневно.

# 95
Здравейте. Как бихте коментирали резултатите? 9ти ти ден след ЗЕТ, на едно 5дневно.

В неопределената зона сте. Има имплантация, сега трябва да пуснете след 48 часа, да видите развитието.

# 96

В неопределената зона сте. Има имплантация, сега трябва да пуснете след 48 часа, да видите развитието.

Благодаря.

# 97
Имахте ли някакви симптоми, и аз съм след ЗЕТ, но 2ри ден и нямам никакви болки, преди съм имала само свежи и имах болки, благодаря 🫶

# 98
Аз сега съм 5 дни след ЗЕТ. Имам леки придърпвания ниско долу в корема, от днес чувствителни зърна и леко сковаване в кръста от време на време. Температура от порядъка 36,9°-37,1°. Очаквам вторник с нетърпение за кръвен.
Имахте ли някакви симптоми, и аз съм след ЗЕТ, но 2ри ден и нямам никакви болки, преди съм имала само свежи и имах болки, благодаря 🫶

# 99

До 4ти-5ти ден си имах типичните пмс, които си усещам по това време. От ден 5 започнаха леки усещания като боцкания. Много странни. Мислех че са някакви крампи, защото преминаваха дори в краката. После преминаха в придърпвания и на моменти усещане като мускулна треска, стегнатост ниско в корема. В гърдите леки усещания на чувствителност. Нищо фрапантно. Предния път и аз бях със СЕТ, тогава гърдите ми бяха мнооого по-чувствителни и боляха. Нямаше никаква имплантация.
Но всички тези симптоми са супер индивидуални. Имам приятелки, които ми разказват за различни усещания, зацапвания (аз нямам) или дори никакви симптоми. Така, че до теста винаги има шанс. Стискам много палци да видите положителен резултат и щастлив финал. 🍀🍀🍀

# 100
Вашето звучи чудесно, можете да направите уринарен, на мен при двата ми свежи още на 6ти ден ми отчете, бяха положителни (в последствие единия биохимична, другия мисед), но мисълта ми е, че според мен ще покаже.. успех ❤️

Аз сега съм 5 дни след ЗЕТ. Имам леки придърпвания ниско долу в корема, от днес чувствителни зърна и леко сковаване в кръста от време на време. Температура от порядъка 36,9°-37,1°. Очаквам вторник с нетърпение за кръвен.

# 101
Като знам как има отклонения при уринарните мисля да си изчакам до кръвния. Не искам да се навивам предварително преди крайния резултат.

# 102
Момичета внимавайте с писалките,  които дават за стимулация следете си какво са ви дали , защото на мен ми се случи сестрите да ми объркат дозата дадоха ми по малко , от колкото ми е назначен и ако не бях обърнала внимание щях да си мисля че слагам необходимото количество,  а то беше по - малко

# 103
И не само! Моите щяха да ми ги объркат с на друга жена която чакаше. Пък ми беше и първата и самата аз бях неориентирана. На следващите си идвах със схемата и ги карах пред мен да ми правят разтвора

Момичета внимавайте с писалките,  които дават за стимулация следете си какво са ви дали , защото на мен ми се случи сестрите да ми объркат дозата дадоха ми по малко , от колкото ми е назначен и ако не бях обърнала внимание щях да си мисля че слагам необходимото количество,  а то беше по - малко

# 104
Момичета, на мен също ми се е случвало по погрешка да ми дадат по-малко от необходимото количество инжекции до следващ преглед. Като се качихме в колата на тръгване реших да преброя ампулките (имах протокол с Мен0пур 150) и броят беше по-малък от необходимото. Акушерката ми се извини милион пъти и беше видно, че се чувства доста неудобно от пропуска, но случва се, всички сме хора ❤
Клиниката не е в града, в който живеем и щеше да се наложи да пътуваме обратно. А тези медикаменти не могат да се купят без рецепта. Така че, да, и от мен съвет: проверявайте това, което ви дават.

Общи условия

Активация на акаунт