Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
На мен без предишни изследвания на първи трансфер там бяха изписали Медрол. После на база изследвания програф, PBMC и Киовиг.
Нямаха ефект. Сега връщайки се назад без изследвания не бих влияла на имунологията, тя е много пипкава материя.

# 196
Да и при мен на втория трансфер имунолозите ми бяха назначили вливка ,,за всеки случай", както ти казваш, стрелят на посоки, общо взето. Аз обаче на своя глава не я направих тази вливка и репродуктивния не ме е натискал. Неуспешен беше опитът, но след консултация с Михайлова вече знам, че и с вливката пак щеше да е неуспешен. Така че съм си спестила едни излишно натоварване на организма.

На мен без предишни изследвания на първи трансфер там бяха изписали Медрол. После на база изследвания програф, PBMC и Киовиг.
Нямаха ефект. Сега връщайки се назад без изследвания не бих влияла на имунологията, тя е много пипкава материя.

# 197
  • София
Imblue - абсолютно съм съгласна с теб....Явно е нещо от хормоните....Ехххх❤️❤️❤️ Стискам ти всички възможни палчета не само да е с тлъсто ЧХГ, а най-вече всичко да е наред и успешно до финал!!! 🤞🤞🤞 Пиши, ако искаш, утре като знаеш резултата 🙏

Иначе за Надежда и Зарзиото съм съгласна, бях техен пациент преди години и също имах  предписано и това.....за съжаление нямаше полза при мен, дано сега при Вас е друг случаят 🤞🤞🤞 Все пак всеки организъм е различен...Успех! 🍀🍀🍀

# 198
Момичета, имате ли еротични сънища след трансфер? Малко ми е неудобен въпросът, но си спомням, че преди време (когато е имнало имплантация, а и в многото случаи, когато не е имало) съм сънувала някакви такива "палави" неща....след ЗЕТ съм и снощи чак се стреснах, защото имам чувството, че щях да получа оргазъм на сън направо, а ме е страх да не се получат някакви контракции на матката от такова нещо....в смисъл, нито нещо се докосвам, нито мъжът ми ме провокира, само в съня и е супер странно усещането....
Може би съвсем изкукуригвам....та някой да е имал подобни преживявания след ЗЕТ?

Да, и аз в съня си получих при първия ми ЗЕТ. Не знам дали вреди или не на имплантацията. Оттогава след трансфер пия магнезий за успокояване на мускулите на матката.

# 199
Момичета, за съжаление моят трети опит приключи неуспешно. Резултатът днес на десети ден е 0.87. Всеки път става все по-трудно за преглъщане, но явно това е моят път и трябва да го извървя.. Имаме още две ембриончета, така че продължаваме напред към следващия опит.
Пожелавам успех на всички чакащи!

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 13:50 от Imblue

# 200
Ех, Imblue , съжалявам , знам как се чувстваш 🙁 Дано следващия трансфер да е последен за вас . Ти при кой беще в Надежда ? Имаш ли биопсии правени ? Хистероскопия ?

# 201
Да, в Надежда съм. Имам и биопсии (по няколко пъти), хистероскопия, кариотип, тромбофилии, имунология, включително сега бях на терапия след трансфера и от проф. Михайлова.. Просто не знам какво да правим вече...

# 202
Imblue, съжалявам, мила ! Горе главата!

Нищо ли не откриха след всички изследвания? Докторите казват ли нещо или.  Някакви првдположения?

Аз се чудя следващия път дали да не пробвам с два ембриона, но ме е страх, да не ги загубя и двата..

# 203
Да, в Надежда съм. Имам и биопсии (по няколко пъти), хистероскопия, кариотип, тромбофилии, имунология, включително сега бях на терапия след трансфера и от проф. Михайлова.. Просто не знам какво да правим вече...
Имате ли ДНК фрагментация при мъжа? Ако нямате я проверете задължително.

# 204
  • Sofia

Мъжки фактор изключен ли е - ДНК фрагментация? Понякога и при нормална спермограма може днк фрагментацията да е завишена, което или пречи на оплождането или на качеството на ембрионите. Иначе доста неща сте покрили и не знам какво да те посъветвам. Може би ако по някое време се стигне до следваща пункция да тествате ембрионите.

Желая много успех да се случат нещата най-накрая.

# 205
Аз мисля , че ембрионите ѝ са тествани на Imblue

# 206
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Толкова е хубаво да споделиш с някой, който наистина разбира какво изживяваш.

Да, всички ембриони са тествани, връщаме само балансирани, правили сме и днк фрагментция, мъжкия фактор е съвсем лек и преодолим с допълнителна селекция (правим всеки път).

Относно броя на ембрионите, по план трябваше сега да върнем два ембриона, но преди този трансфер направих първа консултация с проф. Михайлова и тя категорично забрани да връщаме повече от един ембрион (заради имунологични несъвместимост). Аз натиснах доктора да върнем само един, не му беше ок, но се съгласи.

В началото мислехме, че проблемът е в намаления ми резерв (съответно трудно стигаме до ембрион), в последствие се установи, че с мъжът и имаме имунологична несъвместимост (възможно най-неблагоприятния вариант) и според мен от там идва основния проблем за липсата на имплантация. Имах назначена терапия в тази връзка, но проф. Михайлова каза, че ще е много трудно така или иначе..

Сега се чух с репродуктивния, планът е да си почина няколко месеца психически, да направим хистероскопия, за да видим дали всичко е ок в матката и след това отново трансфер, като междувременно писах и на проф. Михайлова, да видим дали ще ми предложи промяна в терапията при следващ опит.

# 207
Imblue, прегръщам те, мило момиче!
Не се отказвай! Изживей всички емоции в теб сега, не ги потискай. Не си сама, знам, че това не ти помага особено, но имаш нашата подкрепа и съпричастност! 🧡
Имаш ли правен микробиом на ендометриума? Може да съчетаете предстоящата хистерескопия и с микробиом. Понякога средата в матката не е никак гостоприемна, дори и всичко да е наред на микробиологиите. Щом проф. Михайлова смята, че несъвместимостта е причина за неуспехите, тя може ли да коригира терапията ти преди следващ трансфер?

Имате замразени ембриончета, значи не са толкова зле нещата 🍀 Аз имам две стимулации (амх=0,7 на 33 години) и само един единствен ембрион, върнат на втори ден, неуспешен трансфер.
Наистина, дай си почивка, това е прекрасна идея. Аз спрях даже добавките за яйцеклетки и то по препоръка на репродуктивния, защото и те товарят психиката. Самият факт, че и тях ги пием по график, натоварва съзнанието.
Стискаме палци на другите ембриончета! Дано те вече имат късмет 🍀

# 208
Imblue, аз ставам малко досадна във форума последно време и повтарям едно и също, но ако можеш направи хистеро и микробиом при Калчев, при мен това помогна.
Някой път е и късмет и дори да е било идеално всичко този месец, може пак да не стане. Щом контролирате имунология, остава анатомия и микробиом в матката. Щом ще си починеш, тъкмо би ти дошъл ред за Калчев преди следващ трансфер.

Ако и тогава не стане... Аз съм с 2 ръце за Турция, но ти щом имаш балансирани ембриони, които те чакат, ти е рано за такива мисли Simple Smile
Ще стане!

# 209
Imblue , нашите КИР профили са с перфектна съвместимост и пак нямах имплантация . Проф.Михайлова ми каза , че балансираните ембриони имат правилен хромозомен набор , но това не означавало , че имат достатъчно енергия да се развият . Аз работя с още една имуноложка д-р Цветелина Великова , тя ми каза абсолютно същото нещо . Като цяло бях БЯСНА на имунолозите в Надежда и отказвам да се срещам повече с тях и да изпълнявам заръките им . Преди предния ми трансфер се установиха силно завишени АНА при мен . Въобще не ме отразиха , назначиха ми една вливка и никой не се сети да ми пусне един АНА профил , за да видим кои точно антитела са завишени . След неуспеха се свързах с проф.Михайлова и д-р Великова и първото нещо , което поискаха да видят като изследване беше АНА профил . Там излезнаха силно позитивни anti-SS a , които са много опасни , защото преминават през плацентата и увреждат сърчицето на бебето . Отделно заради завишените антитела ми излиза на имунологичната биопсия наличие на общо възпалевие в тялото . Индексът Th17/Treg ми беше 3.6 пли норма <1 , което показва пак възпаление . Микробиома , микробиологията и цигонамазката са ми абсолютно чисти.  Оказа се , че възпалението е с имунологичен характер , имам автоимунитет без отключена клинична картина все още , потвърдено от ревматолог . Минах 4м курс на лечение с Плакенил и три вливки Киовиг . Индексът Th17/Treg падна на 1.3 . На следващия трансфер ще бъда на контролиран цикъл , с блокираща инжекция съм в момента . Освен всичко останало имам аденомиоза и съмнение за ендометриоза и взехме решение да ме блокират за два месеца . Стискам палци на всички това да са последните ни трансфери 🙏🏻

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:40 от 💐💐Sunshine_00💐💐

Общи условия

Активация на акаунт