Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Севлиево
Аз винаги съм пускала първият тест на ден 7(така го искаше първият ми лекар, доктор Владимиров).Като се преместих при Станулов той го искаше около 11-12 ден,но и след двата трансфера при него правих теста на ден 8(защото 7 се падаше неработен).Още помня като разбрах,че съм бременна с малкия какво се случи -ставам сутринта и усещам,че ще ми дойде, въпреки лекарствата,рано е за кръвен тест,ама имам един Престо,и въпреки че имам едно на ум за тази марка (излизат често фалшиво положителни) го направих и веднага излезе втората черта (не бях виждала положителен тест за бременност от 2007, когато разбрах че съм бременна с големия,имах и други бременности,но винаги с кръвен тест ги установявах)-и бързо към лабораторията до вкъщи-излезе стойност 95, останалото е история завършила щастливо (малкият ми син се оказа по-голям инат и от мен и имаше голямото желание да се роди, въпреки лошите прогнози,и до днес е инатлив и сигурно тепърва ще расте тоя инат,ама да ми е жив и здрав).На всички в очакване пожелавам много високи стойности на ЧХГ.Аз ще ви наглеждам(тая тема ми е много на сърце след като години наред я списвах) и ще ви държа в течение какво се случва с моята приятелка.Днес ще пусне пак тест,моля стиснете ѝ по едни палци за добро развитие на ситуацията.

# 226
Елислава, много благодаря за положителната нагласа. Аз също имам 2 неуспешни опита при д-р Владимиров и сега съм при д-р Станулов, така че много се моля и се надявам, като теб да имам късмет този път и всичко да е наред! Искам да попитам, мога ли да излизам да се разхождам и да пътувам с кола, от вкъщи до центъра, не по-далеч и не дълги разходки, днес ми е 4-ти ден след трансфера. Знам, че не е хубаво само да се лежи, но ме е страх дори да стъпвам по-тежко, да не се случи нещо.
Аз винаги съм пускала първият тест на ден 7(така го искаше първият ми лекар, доктор Владимиров).Като се преместих при Станулов той го искаше около 11-12 ден,но и след двата трансфера при него правих теста на ден 8(защото 7 се падаше неработен).Още помня като разбрах,че съм бременна с малкия какво се случи -ставам сутринта и усещам,че ще ми дойде, въпреки лекарствата,рано е за кръвен тест,ама имам един Престо,и въпреки че имам едно на ум за тази марка (излизат често фалшиво положителни) го направих и веднага излезе втората черта (не бях виждала положителен тест за бременност от 2007, когато разбрах че съм бременна с големия,имах и други бременности,но винаги с кръвен тест ги установявах)-и бързо към лабораторията до вкъщи-излезе стойност 95, останалото е история завършила щастливо (малкият ми син се оказа по-голям инат и от мен и имаше голямото желание да се роди, въпреки лошите прогнози,и до днес е инатлив и сигурно тепърва ще расте тоя инат,ама да ми е жив и здрав).На всички в очакване пожелавам много високи стойности на ЧХГ.Аз ще ви наглеждам(тая тема ми е много на сърце след като години наред я списвах) и ще ви държа в течение какво се случва с моята приятелка.Днес ще пусне пак тест,моля стиснете ѝ по едни палци за добро развитие на ситуацията.

# 227
  • София
Imblue съжалявам. Стискам палци да се наредят нещата при вас.
Моят втори трансфер също беше неуспешен, въпреки назначената терапия от проф. Михайлова. Ние също сме с тази най-неблагоприятната комбинация от KIR профила. В момента и аз не знам накъде да поема, мои близки ме карат да ходя към Турция, а пък аз си мисля, че за мен там ще бъде по-стресово всичко. При положение, че тук сме имали два здрави ембриона и проблема е бил в имплантацията. Мисля да си запиша час и при д-р Калчев.

# 228
Има ли някое момиче след трансфер с запек и подуване на корема? При мен подуването си е още от пункцията де , но сега при ходене до вц корема си ме боли по време на опит за дефекация и ме притеснява да не навредя на ембриона. Пия разхлабителен сироп предписан от докторката ми , но като че ли не помага много

# 229
Има ли някое момиче след трансфер с запек и подуване на корема? При мен подуването си е още от пункцията де , но сега при ходене до вц корема си ме боли по време на опит за дефекация и ме притеснява да не навредя на ембриона. Пия разхлабителен сироп предписан от докторката ми , но като че ли не помага много

И аз имам ужасен запек, заради циклогест-а. При първия трансфер не знаех и повече от 7 дни не бях ходила до тоалетна, беше ужасно... При втория трансфер вече го очаквах и още след пункцията започнах да приемам по половин чаена лъжичка от Laxatinil fruct Слабителен мармалад. След 12 часа се ходи нормално до тоалетна.

# 230
  • Sofia
Момичета, аз като цяло имам проблеми по тази линия, но от юли месец когато правихме инвитро сякаш доста бяха зазляли нещата при мен. Последно време пия 300 мг магнезиев цитрат вечер преди да си легна (хем помага за съня, хем отхлабва положението и изхождането е по-лесно) и сутрин като стана топла вода с лимон и малко мед. Топлата водичка прокарва и нещата се случват. Не мисля, че е противопоказно. Това го правя от месец и се чувствам доста добре.

# 231

И аз имам ужасен запек, заради циклогест-а. При първия трансфер не знаех и повече от 7 дни не бях ходила до тоалетна, беше ужасно... При втория трансфер вече го очаквах и още след пункцията започнах да приемам по половин чаена лъжичка от Laxatinil fruct Слабителен мармалад. След 12 часа се ходи нормално до тоалетна.
И аз съм много доволна от този мармалад. Само трябва да се внимава с количеството.

Аз в момента съм в другата крайност от лекарствата, които приемам преди ЗЕТ и е много гадно.

# 232
Здравейте! Какво е хубаво да се хапва и какво да се избягва след трансфер? Докторът ми каза да не приемам яйца, млечни и шоколад заради интралип*да и алергените и толкова.

# 233
  • Sofia
Здравейте! Какво е хубаво да се хапва и какво да се избягва след трансфер? Докторът ми каза да не приемам яйца, млечни и шоколад заради интралип*да и алергените и толкова.
Дори не са ми давали насоки какво да не ям и какво да ям. Аз след трансфер се бях разчела нещо в нета и се препоръчва по-скоро топла храна - супички и манджички, отколкото салати, студена храна или смутита. Общо взето ако си правиш нещо такова да не са студени от хладилника, а на поне стайна температура. За закуска често си правех овесени ядки сварени в топла вода с плодове и мед.

# 234
Здравейте! Идвам с една дилема пред себе си. На 09.09 ми беше третият трансфер на едно 5 дневно замразено ембрионче. Моят лекар ми каза след 10 дни да пускам тест. Но ако 9-ти го броим за нулев ден, то следва, че на 20.09 е 10-ят ден, но се пада събота. Аз живея в гр. Кюстендил и тук няма лаборатория, която да работи в събота. Мислех като вариант да пусна на 19.09, но пък след това трябва чак на 23-ти, защото 22.09 е почивен ден и също ме съмнява да работят лабораториите. Кажете какво да направя и как е най-добре да постъпя! Благодаря предварително на всички включили се и желая от все сърце само положителни резултати и най-важното финалът да е успешен! 🫶🫶🫶

В грешка сте - 19.09 (петък) се пада 10 ден. Аз също имах трансфер на 09.09 и ще пускам изследване във вторник на 16.09, когато се пада 7 ден

# 235
Здравейте, някой да е правил ЗЕТ при д-р Стаменов? Той каза за две седмици да дойда и тогава да пусна чхг. За мен е това дълго чакане 😔

# 236
NaniG, съжалявам, за неуспеха ви, аз наистина възлагах големи надежди за терапията на проф. Михайлова и поне очаквах да има някакъв опит за имплантация, точно липсата ѝ още повече ме обезкуражи. Аз вече записах час за д-р Калчев, в момента записват за януари 2026 г., писах и на проф. Михайлова, казах ѝ, че имам час и за д-р Калчев, тя каза, че ще се опитат да намерят решение.

Imblue съжалявам. Стискам палци да се наредят нещата при вас.
Моят втори трансфер също беше неуспешен, въпреки назначената терапия от проф. Михайлова. Ние също сме с тази най-неблагоприятната комбинация от KIR профила. В момента и аз не знам накъде да поема, мои близки ме карат да ходя към Турция, а пък аз си мисля, че за мен там ще бъде по-стресово всичко. При положение, че тук сме имали два здрави ембриона и проблема е бил в имплантацията. Мисля да си запиша час и при д-р Калчев.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 23:02 от Imblue

# 237
Моят час при Калчев е за февруари, записах миналата седмица!

# 238
Divna21, много странно, аз звъннах в четвъртък и ми дадоха за средата на януари, не знам на какъв принцип ги записват.. Освен ако аз нещо не съм разбрала, но казаха, че като наближи ще ме подсетят.

# 239
Съобразяват и със случая. Мен ме записаха едва с месец и нещо напред, защото казах, че се готвя за трансфер в Турция.

Общи условия

Активация на акаунт