Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 17 551
  • 533
  •   3
Отговори
# 525
Да… при мен трябваше да се случи тубарна бременност за да ми светне лампата…при която впрочем имаше ембрион с пулс, отговарящ си на седмицата… ама имах и полипи и си мислихме, че това е проблема.. а имунологични само кръвни съм правила, но май не е достатъчно.. отделно съм и с Хашимото, което и то създава някакво възпаление май..

# 526
При възпалителни и автоимунни болести е възможно да има повишен ANA, там също трябва да се вземат мерки, дори и НК клетките да са добре. Хубаво е и проблемни зъби да оправите преди ЗЕТ, аз един месец го мъча един зъб и чак сега го приключвам. Беше се самоумъртвил с тежък пулпит, заради некадърни лекари, дето ми казваха " нищо ти няма".

# 527
Здравейте, момичета! От дълго ви следя, но за първи път мога и аз да се включа.
6 дни след първи трансфер на 5 дневен ембрион съм. С неизяснен стерилитет сме, но никога не съм виждала положителен тест за бременност. Та направих една глупост.. влязох в Reddit и тъпия тик ток и като ги гледам как правят пикливи тестове още на 4-5 ден, та им излизат едни положителни... взех и аз се излъгах и разбира се, излезе отрицателен.. та като му дръпнах един рев. Има ли за къде да се надявам на нещичко или мача вече върви на приключване? Мисля да пусна кръвен в събота (8-ми), но съвсем се обезкуражих вече..

# 528
8ми ден за кръвен е идеално. Американките имат по-чувствителни тестове и са малко смахнати. Simple Smile При тях кръвните се правят чак като отидат на доктор, не могат така да си се разхождат по лаборатории като нас и затова издивяват с тези уринарни. Моят уринарен показа супер бледа черта на 6ти ден (с първа урина), суууупер бледа и не беше сигурно дали е черта. На следващия ден кръвният показа доста висока стойност за 7ми ден, така че явно на това се дължи, че въобще нещо се видя предишния ден на уринарен. Така че не е свирен мача въобще още, но най-добре кръвен най-рано на 7ми ден.

# 529
6 дни след първи трансфер на 5 дневен ембрион съм. С неизяснен стерилитет сме, но никога не съм виждала положителен тест за бременност. Та направих една глупост.. влязох в Reddit и тъпия тик ток и като ги гледам как правят пикливи тестове още на 4-5 ден, та им излизат едни положителни... взех и аз се излъгах и разбира се, излезе отрицателен.. та като му дръпнах един рев. Има ли за къде да се надявам на нещичко или мача вече върви на приключване? Мисля да пусна кръвен в събота (8-ми), но съвсем се обезкуражих вече..
Пуснах на ден 5 и ден 6 кръвен тест и беше отрицателен. Продължих лекарствата до ден 9 и на ден 10 сутринта си пуснах пак кръвен - пак 0.
На ваше място изобщо не бих чакала ден 8, а още утре бих пуснала кръвен. Успех 🙏

Scar12346, изключително много съжалявам за това, през което минаваш.
При мен няма имплантация дори.. не, че е успокояващо..
Според мен ги сложете по два и ако не се хване никой, настоявай за ПИД при следваща стимулация. Прегръщам те ❤️

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 22:10 от Si_mo_na

# 530

Точно днес слушах подкаст за или против социалните мрежи, докато правим ин витро. И казаха, че гледаме някакви единични случаи и се сравняваме с тях, а то ние не знаем нищо за въпросната жена. Например, някоя родила на 49, се оказва всъщност, че е с донорски яйцеклетка и сперматозоид. Или топ 3 неща, които ви пречат да забременеете, едно от тях е тютюнопушенето, така е, но всички виждаме около нас жени пушачки, които забременяват. И настъпва пълно объркване. Та така... че не се обвинявай, че си влязла в социалните. Стискам палци за положителен резултат! Love Letter Аз също чакам, на 6-ти ден и почнах леееееко да изперквам от следене на симтоми, колко са ми твърди/меки гърдите и т.н....

Scar12346, и от мене, положителни емоции! щом останалите 4 са стигнали до бластоцист, пък и ще ги замразят, не значи ли, че са с добро качество?

# 531
Ами с по ниско са от тези предходните двата със сигурност. То още на снимката си личат че не са както трябва, за това ги замразиха по два че да има повечко шанс. Това което ме успокоява че има много жени които твърдят че точно с тези по-грозничките ставало, пък аз имам 4.. то малко почвам да суча надежда от малкото ама щом има случаи, струва си да стискам за нещо. Докторката също каза че им има повече доверие като го върнем по два. Знам ли могат да се слеят и да излезне някой супермен накрая Joy

# 532
Salsera,
Ние имаме КИР профил отскоро и аз също съм халотип АА, а мъжът ми е с антитела С1/С2. Проф. Михайлова не ни даде много информация какво точно означава това, но ние сме и доста далеч от трансфер. Назначила ни е още доста изследвания, но да ги пуснем месец преди трансфера, а на нас ни предстои и стимулация, тъй като нямаме замразени ембриончета, та ще е доста далеч във времето.
На Вас обяснила ли Ви е нещо по-подробно за този комбинация в KIR профила?

И аз съм съгласна с теорията Ви за имунитета. Аз боледувам изключително рядко, а ако се разболея, винаги ми минава само с ден-два много висока температура, която умишлено не свалям веднага, за да убие вирусите. Може би това също е причина да нямаме успех досега, имам силен имунитет. Досега съм приемала само Преднизолон.
Успех, момичета! ❤

Момичета, не винаги за биохимична са виновни ембрионите. Аз имам 4 бременности, от които 3 биохимични. Всеки път имаше имплантация, но не можеше да се задържи дълго и падаше след 12-ти ден. Два от ембрионите бяха здрави след ПИД, така установихме, че явно не е там проблема. А първата Б си забременях като пич от първи опит, първи трансфер и си откарах до 18 г,,с, когато за съжаление се разбра, че има тризомия. Т.е. забременявала съм успешно с небалансиран ембрион ( нямаше ПИД и не знаехме, качеството беше 4АА) и неуспешно с балансирани ембриони ( след ПИД). Пуснахме имунология и КИР профил и се оказа, че аз съм най-лошия възможен КИР ( АА) , но за щастие мъжа ми е най-добрия ( С1). Т.е. вероятно имплантация е имало заради това, че той е компенсирал. КИР АА доказано е свързан с неуспехи, липса на имплантация и аборти. Затова се изписва Зарзио, а понеже имах и повишени НК клетки са него са ми изписани вливки. Тези неща се дават за да може да се подтисне имунитета, който е много силен и приема ембриона като чуждо тяло и го отхвърля. Този процес вече отпада след 10 г.с, когато се изгражда плацентата и тя защитава ембриона. Аз след първата Б имам много силен имунитет. За последните 4 години около мен пълно с болни хора, ходих на концерти и събития с по 10000 човека и не съм пипнала нищо. А преди бях голямо лайно, само да ме духнеше и се разболявах. Замисляла съм се, че има жени, които като се разболеят сякаш тогава забременяват успешно и моето лаишко обяснение е това, че е паднал имунитета. Последното , за падането на имунитета си е мое лично виждане, не агитирам никой с него.
Затова при повтарящи се биохимични, липса на имплантация, аборти в ранна седмица, родено дете от друг или същия партньор и проблем със зачеването или износването на второ дете, задължително си пуснете КИР профил на вас и вашия партньор. Както и НК клетки, АНА скрининг, това са другите имунологични ( д-р Михайлова ми ги изписа). Направете ПИД поне на 1-2 ембриона, за да видите и там как е. Пак казвам, аз и много други жени сме пример, че се забременява и с лоши ембриони, не винаги тялото е толкова умно, че да го отхвърли още в началото. ЗАтова се правят пренатални тестове, които са по-сигурни от ПИД, защото вече работят ДНК на плода, а ПИД изследва само клетки от трофектодерма, но в 95 % от случаите са сигурни.
Знам че за повечето от вас, особено тези, които тепърва тръгват по този път всичко това звучи плашещо, но повярвайте ми, по-добре рано да търсите проблем, отколкото да минат години със загуби и лутане в неизвестното.
П.С, само да кажа, че до момента не са ми били прилагани вливки и Зарзио, тепърва предстои.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:04 от Leda*

# 533
  • Sofia
И аз забелязвам нещо такова при мен. Винаги съм била с ужасно слаб имунитет. Всичко ме е лепвало - някой да се изкашкя срещу мен, аз веднага ще го хвана и няма оправия със седмици. То не са високи температури сума време, кашлица, хрема, нос, гърлобол. И това още от дете. Абе пълен комплект. И това докато не се появи ковида. Почнахме да опитваме с мъж ми 2021 около март. Септември се сдобихме с ковид - голяма параноя ме беше обзела от тоя ковид, че като ме хване ще е много зле работата. Еми мъж ми беше много зле - почти до болница. Аз го изкарах по-добре, отколкото някога съм карала леките настинки, които съм имала преди този период. Всички около мен бяха доста зле ситигаха до Пневмонии, при мен само загуба на обоняние и вкусови рецептори с леко течене на носа. Още тогава много се изненадах, но и от тогава тръгнаха проблемите ми с болки в ставите, сухожилията и така нататък. Подозирам, че в този момент съм отключила и автоимунното заболяване понеже 2 месеца след прекараният ковид започнаха и първите болки и драми. От тогава каквото и да ме хване - все е като лека хрема, Температура не съм качвала от години.

Общи условия

Активация на акаунт