Как се става монахиня в България?

• 5 287
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Какви щати, абсолютен трол е това.
Няма смисъл да се занимавате.

Мислиш ли, че е наистина трол?
На мен ми се струва страшно объркан човек с наистина сериозни проблеми. Говоря за психологически.
Проблемите и реално са нищо и никакви.
Не съм и чела всички теми.

Авторке, хайде изреди си точно и ясно всичките проблеми.

# 16
  • Другата България
Да.
Така мисля.

Но току виж бъркам.
Въпреки, че рядко ми се е случвало.

# 17
Сигурен съм, че вече съм чел нещо по темата. А да, ето:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1575458

Прочетох всичките ви теми, впечатлиха ме заглавия като:
-Това депресия ли е?
-Тежко продължително безсъние
-Отхвърлиха ме изведнъж.
-Тревожно-депресивно разтройство
-Натрапчиви мисли
-Може ли да се подаде жалба в полиция срещу университетски преподавател?
-Два поредни цикъла един след друг? Sad
-Цикълът ми закъснява
-Има ли въобще смисъл?
-Деменция на 23,

и мисля, че този път сте на прав път. Успех Blush

+ тема да учи в Университет в Ирландия
И сигурно още..

# 18
На мен ми се струва страшно объркан човек с наистина сериозни проблеми. Говоря за психологически.

Искаш да кажеш психиатрични.
Тук нито психолог, нито форумът даже (който по принцип може всичко) могат да помогнат.

# 19

Тук нито психолог, нито форумът даже (който по принцип може всичко) могат да помогнат.

Да.
Вече специалистите ще си кажат като я прегледат.
Манастира само ще и влоши положението. Няма и да издържи.

# 20
  • Washington,USA

Да.
Вече специалистите ще си кажат като я прегледат.
Манастира само ще и влоши положението. Няма и да издържи.

И освен тежката тревожност друго не откриха...

# 21
Няма ли да ми отговориш на въпроса?

# 22
  • Washington,USA
Няма ли да ми отговориш на въпроса?

Просто няма нещо, което да е наред в момента. Нито здравословно, нито откъм образование, нито към отношения със семейството. Нищо. Мога да поясня на лични с подробности

# 23
Много са различни причините, поради които се ходи в манастир. А в днешно време не са най-комфортно то място нито най-изолирано то, казвам го като вярваща източноправославна.
Ако имаш нерешени проблеми от светски характер(дано не са здравословни), особено ако си млада, бих те посъветвала да се занимаваш с някаква благотворителност. Има много такива възможности, ако ще най-елементарно, иди, проучи къде се формират екипи за събиране на капачки два пъти годишно.

Друго, ако искаш да е свързано с вярата-позната възрастна вярваща се занимаваше в определен храм с църковни и ициативи, свързани с наркомани те.

Или пък проучи как се става приемен родител(доброволен или платен), много емоция и много добро можеш да дадеш.

Животът е огромен,неоценим дар. Не бързай да си замазваш проблемите по най-привидно лек начин, намери това, което ще те излекува. Не бързай с монашеския живот, не е за всеки.

# 24
Няма нужда на лични. Може и тука. Нека и други си дадат мнението.
Проблема ти е, че мислиш за проблемите, не за решението.
Като не ти се разказва недей.

# 25
  • София/Испания
За да отидеш в манастир,трябва да си вярваща/да вярваш в Бог/.
Иначе ще ти е много трудно.

# 26
Не разбрах и какво значимо нещо правят монахините?

# 27
Монахиня не се става веднага, първо доста години трябва да си послушница. До Сливен в Чинтулово има женски манастир (Свети Илия) и това е, което са споделяли. Не всяка я одобряват за монахиня. Много работят, послушниците са само в по-големите манастири, ама най-черната работа я вършат те. Ти ми се струва леко мързелива обаче за монахиня.

# 28
Ама манастира не е център за възстановяване и НЕ хората не са добри.
Защо се очаква щом някой е религиозен да е добър?

Та поемайки по монашеския път последното което ще получите е да сте спокойна и обгрижена, скрита зад стените на манастир и хранене 3 пъти дневно. Вие ще сте подложена на изпитания, глад, послушание, много работа, смирение за да докажете своята преданост към Бога и Църквата. Ще разполагате с много, много време и тишина за да потъните в проблемите, от които уж бягате и да ги предъвквате от зори до среднощ.

Монашеството не е и никога не е било бягство от проблеми.

# 29
  • София
При толкова много генерирани теми, бих се насочил да пиша книги в хорър жанра. Виждам голям потенциал там, манастира е лигава работа. Така книгите ще поемат тъмните мисли, вместо да стоят в главата Blush

ПП. Искам първата книга с автограф, може пък да се окажеш голям талант Blush

Общи условия

Активация на акаунт