Как се става монахиня в България?

• 5 283
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Всякаква информация би била полезна.
Попитай в манастир. То не е професия.
Повечето хора  си имат проблеми. Това не е решение.

# 31
Защо не пробваш да поживееш малко в манастир да видиш как е. Много от тях отдават стаи.
 Темите са прекалено хаотични, за да е трол.

# 32
  • По света и у нас
Ти само пускаш теми за да ти обръщаме внимание.
Не си тръгнала към никакъв манастир.
Ако беше, щеше да си погледнеш в гугъл как точно се става.
Ето ти един сайт, те поповете ползват интернет!!
https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,38/catid,21/id,1907/view,article/

# 33
  • София
Какви толкова проблеми имаш, че чак в манастир ще ходиш?
Проблеми имат всички хора.
Ти не си се научила да ги решаваш.
В манастира се ходи по други причини.
Какво мислиш, че ще ти реши манастира?

Промяна в обстановката, правиш нещо значимо, изолиран си, никой не може ада ти навреди и много други...

Виж, ще прозвучи мрачно, ама е вярно: никой човек не може да се предпази от всичко, дори мъртвия - чувала си за едни, дето правят секс с трупове, а и за други, дето се гаврят с/разчленяват трупове. Съветът ми е да решиш кои вреди са ти проблем и кои можеш да приемеш някак. Пазиш се от първите и се оправяш някак с вторите, а ако ти е   нужно, споделяш с някого вторите, за да ти стане по-добре.

Нищо против религията, ама да се затвориш в манастир не е особено добра опция. Промяна в обстановката е ваканция или местене в нов дом/град, не влизане в тибетски манастир, да речем! Изолирана си, т.е. нужно ти е общуване с хора, които могат и да ти навредят. Чат ГПТ го отписвам! А за значимото нещо - кеф ти дарявай за болни, кеф ти пазарувай за някой инвалид, кеф ти вземи да откриеш или изобретиш нещо. Нещо значимо е да спазваш Божиите заповеди извън манастир. Вътре не се знае дали заслугата е твоя или на малкото опции за грях там, демек записваш служебна победа.

# 34
После ще четем тук: "В манастира ме преследват попове и ме тормозят монахини. Към кого да подам сигнал?"

# 35
Ама аз не знам защо хората са останали с впечатлението, че по манастирите живеят много добри хора. 😄 От информацията, която е достъпна е абсолютно обратното.

# 36
Сигурен съм, че вече съм чел нещо по темата. А да, ето:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1575458

Прочетох всичките ви теми, впечатлиха ме заглавия като:
-Това депресия ли е?
-Тежко продължително безсъние
-Отхвърлиха ме изведнъж.
-Тревожно-депресивно разтройство
-Натрапчиви мисли
-Може ли да се подаде жалба в полиция срещу университетски преподавател?
-Два поредни цикъла един след друг? Sad
-Цикълът ми закъснява
-Има ли въобще смисъл?
-Деменция на 23,

и мисля, че този път сте на прав път. Успех Blush

Искам да избягам от проблемите.
От проблемите не можем да избягаме, те ни достигат, където и да отидем. Срещу проблемите се изправяме и ги решаваме.

# 37
Да! С поповете в манастирите трябва да се внимава.

# 38
Скрит текст:
На мен ми се струва страшно объркан човек с наистина сериозни проблеми. Говоря за психологически.
Искаш да кажеш психиатрични.
Тук нито психолог, нито форумът даже (който по принцип може всичко) могат да помогнат.

Като стана дума, понякога се чудя дали изобщо е възможно да съществува психично здрав трол. Не мисля, че нормален човек би лъгал за значими неща като болести, трагедии, брой или възраст на деца, професия, в брак или не, да провокира безцелно, да бъде преобладаващо деструктивен...

# 39
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
На мен ми се струва страшно объркан човек с наистина сериозни проблеми. Говоря за психологически.
Искаш да кажеш психиатрични.
Тук нито психолог, нито форумът даже (който по принцип може всичко) могат да помогнат.

Като стана дума, понякога се чудя
дали изобщо е възможно да съществува психично здрав трол. Не мисля, че нормален човек би лъгал за значими неща като болести, трагедии, брой или възраст на деца, професия, в брак или не, да провокира безцелно, да бъде преобладаващо деструктивен...
И според мен не е възможно.
За момента може да се получи временно облекчение, но дотам.

# 40
Ама манастира не е център за възстановяване и НЕ хората не са добри.
Защо се очаква щом някой е религиозен да е добър?

На мен ми се струва, че в манастир отиват предимно объркани хора. Средата няма да е особено здравословна, ако някой отива с цел да си избяга от проблемите и да се лекува.

# 41
Еми да отива и после да пише дали е успяла.
Но май няма да отиде.
Ще има нова тема.

# 42
Достатъчно по темата. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт