Лято в Албена 2025/2026 г.!

• 16 907
  • 180
  •   4
Отговори
# 135
Аз бих ги подредила така-Маритим, Фламинго, Амелия
Не съм почивала в нито единия, ама съм ги разглеждала отвътре-отвън , местоположение и т.н.
Маритим е страхотен, Фламинго си държи според мен засега нивото, Амелия ми е в дъното някак, накрая на комплекса, малко западнал дори ми изглежда, съседен на Маритим, но....Бих резервирала в някой от първите два. На Маритим и басейнът е супер, вътре е чисто, подържано, блести, бе...не мога да се класирам, ама беше и препълнен с хора по мое време, на самият плаж е за разлика от Фламинго, значително по-нов, бе ....супер е за мен, ама не мога се класирам там...Амелия не ми харесва, поне на мен де спрямо другите два.
Амелия е на търговската улица, до Парадайс Блу, въобще не е накрая на комплекса. Да не го бъркате с Арабела?
Да...точно така, объркала съм го, сега се сетих. Но пак го слагам 3 опция от трите. Съжалявам, извинявам се.

# 136
Благодаря, дами, на всички ви за мненията!
Пръста ми стои потрепващ нервно на левия бутон на мишката върху опцията "Поръчай", тъй като така и така идваме от Германия, а и заради това условие при немския оператор сменихме концепцията от традиционното пътуване с кола към полет директно до Варна. Заради купуването на самолетни билети толкова месеца авансово, цените им са ядливи - 120-тина € на глава от населението, вместо обичайните летни 250€
И още едно питане имам : става ли времето в началото на юли за плаж? Водата основно. Инак за мен 27-28° на въздуха са идеални, ако ще стоя с часове на плажа. За съпружието  4-5° в плюс биха били приветствани, но ...
Сега, ясно е, че всяка година си е за себе си, но генерално ако може впечатления от ходили по това време на годината.

...
Тази година изхранването в Гранд-а беше значително по-добро от предните години. Nerd

Бихте ли споделили още впечатления?

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 12:22 от Doppel T

# 137
Всяка година температурата на водата е различна. Началото на юли може да бъде и 22 и 25 градуса...
Ние винаги сме ходили последната на юли/първата на август в Албена. Но обичаме по-топла вода Simple Smile

# 138
  • Русе
Моите впечатления от Фламинго са от извън силен сезон /декември/, така че наистина не са миродавни за началото на юли. В Амелия бяхме в средата септември и всичко си беше на ред.
Аз за актуални мнения и снимки за даден хотел следя Гугъл мапс.

# 139
В началото на юли бяхме във Фламинго, писала съм по-назад. Храната беше чудесна и останахме толкова доволни, че дори ходехме и за обяд там, понеже сме с малко дете, а имаше много добри ястия. Голямо студио, реновирано, но пък банята ми идваше леко демоде. Нямаме оплаквания от чистотата, смениха чаршафи на 3ти ден мисля. На басейн ходихме само последния ден, така че не съм обърнала внимание какво що, всеки ден бяхме на плажа. Като цяло, обмисляме пак да сме там за следващото лято.

# 140
Миналата година бяхме в Албена в началото на юли - предишният месец беше изключително топъл и водата беше доста затоплена, бих казала чак неприятно.

# 141
  • В.Търново
Дано не нарушавам някакви правила, но ако е така, модераторът може да ме тръкне:
Като сменям датите и ми дава грешка и не мога да продължа.

# 142
Дано не нарушавам някакви правила, но ако е така, модераторът може да ме тръкне:
Като сменям датите и ми дава грешка и не мога да продължа.
Русалка 1, потребителят или потребителката писа, че този сайт изисква полет от ЕС или Швейцария,  т е. от България не можем да го ползваме, уви. Ако разбирате немски, прочетете да видите общите им условия. Сигурно само у нас чуждестранните сайтове са с по-ниски цени от родните туроператори.

# 143
...
Русалка 1, потребителят или потребителката писа, че този сайт изисква полет от ЕС или Швейцария,  т е. от България не можем да го ползваме, уви. Ако разбирате немски, прочетете да видите общите им условия. Сигурно само у нас чуждестранните сайтове са с по-ниски цени от родните туроператори.
"Потребителят" ме устройва идеално. Simple Smile

Русалка 1, за съжаление е така, както казва Lady B - цената важи само при показване на билет от полет за тази почивка, инак можело да поискат доплащане при настаняване. А дали е наистина така, ще мога да ви кажа чак след средата на юли, тъй като вече резервирах за началото му + независим от оператора полет от Германия до Варна (не ми търпи търпилото, ей). Избрах в крайна сметка Фламинго Гранд, за който също ще дам отзиви след почивката ни.
Благодаря на всички отзовали се!

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 16:11 от Doppel T

# 144
  • София
Ранните запизвания за лято 2026 г са със символични отстъпки, как ви се струва?

# 145
  • В.Търново
За Арабела виждам в момента 15% отстъпка. За 2 възрастни 5 нощувки края на юли 1521лв. /онлайн цена/,
а тази е гледка море-1827.50 лв

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 14:25 от Русалка_1

# 146
Не знам, но ми се струва, че цените няма да са и като миналогодишните с евентуални намаления. Всичко ще е нагоре и става все по-лошо, особено с разни горива, инфлация....май-май тези цени сега може и да се окажат добри.  Лично аз ще изчакам, просто нямам друг вариант , но май Албена няма да ми е по джоба и както тази година уцелих март месец добро намаление и бонус, сега ще е мираж.

# 147
За Арабела виждам в момента 15% отстъпка. За 2 възрастни 5 нощувки края на юли 1521лв. /онлайн цена/,
а тази е гледка море-1827.50 лв
Скъпо е това!
Ние вероятно пак ще сме там, но за 6-7 дни, не за две седмици, както бяхме тази година. Чудя се как ще вържа бюджета, че вече имаме резервирани две други почивки извън България.
Дали ще паднат още цените по черният петък?

# 148
  • Русе
Аз направих резервации за юни и септември за Лагуна бийч и Гергана. В сайта няма още обявено за старт на ранни резервации за 2026, което е странно. Обикновенно през Октомври вече са си направили цените за новия сезон и ги обявят със съответните отстъпки. Тази година нещо се забавиха, но съм почти сигурна, че като ги обявят ще са доста нагоре спрямо цените от този сезон.

# 149
Здравейте. Досега не съм била на Албена и ви моля за информация. Спрели сме се на хотел Магнолия. Има два варианта на стаи. Стандарт и Плюс, като съответно Плюс е малко по-голяма. Въпросът ми е ако някой е отсядал там да каже има ли разлика в чистотата на помещенията и удобството на леглата или е само в размера на стаята? Също така сме избрали вариант ол инклузив, като се надяваме храната да е с добро качесто.🙂

Общи условия

Активация на акаунт