2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 14 762
  • 228
  •   2
Отговори
# 15
Някой може ли да сподели до какво ниво се стига с втория език реално и по колко часа имат в по-горните класове?

# 16
  • София
Някой знае ли дали има възможност за профил Философия? Вчера, дъщерята заяви, че иска трети и четвърти профил да са и два от следните предмети: история, филисофия и БЕЛ.
Философия не, поне засега. Голяма драма беше в нашия клас...

Някой може ли да сподели до какво ниво се стига с втория език реално и по колко часа имат в по-горните класове?
Би трябвало да са 7  часа в 11 клас. Не съм сигурна, че ще надхвърлят B 1.1. За немския говоря, за испански нямам наблюдения.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 08:35 от Ариана

# 17
Защо е имало драма?

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 09:41 от Le Vert

# 18
  • София
Е, защото искаха философия доста деца, а пък не се предложи.

# 19
В 11 клас имаха 7 часа и на теория трябва да достигнат ниво В1, но на практика не ми се вярва (за руски иде реч)...

Иначе, за профилите - нали май бяха решили, че ще може да се комбинират всички предмети, но официално никой не го е казал на децата, или поне класната на дъщеря ми не им е казвала нищо подобно.
Така или иначе заявленията за профилите се подават към края на учебната година...

# 20
Благодаря за новата тема, включвам се. Май съм по-нетърпелива от девойката за старта на годината и да разбера кои учители ги поемат в 9 клас.

# 21
Kbl надявам се да имаш предвид учителите по предметите разлипни от англ, Мат и Бел?
Аз все се надявам тях да не ги сменят.

# 22
  • София
По бел и мат са класни на класове от випуска, така че тях мисля, че няма да ги сменят. Ние вероятно ще сме с друг учител по английски, но при нас това е добра новина.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 21:36 от sanaka

# 23
Да, английският за нас, разказвателните, вторият език.  И аз не очаквам промяна по бел и мат, което ме устройва лично. Дано имат учители, които да ги мотивират и изкарват най-доброто от тях. И малко да ги събудят след лежерния 8 клас и ваканцията.

# 24
  • София

До такова, каквото те лично си достигнат с допълнителни занимания, не разчитайте за втория език на училището особено, поне за немския не се получава, но подозирам и за другите езици. Това обаче май важи за повечето училища. И винаги зависи и от детето, разбира се.

Санака, благодаря за новата тема!

# 25
Благодаря за новата тема! И аз да се изкажа за втория език, че ми е болна тема. Преди две- три години на родителска среща, дъщеря ми завършваше влезе учителката по немски. Много възпитан и ерудиран човек, направи ми страхотно впечатление, не си спомням името на преподавателката. Но тя каза, че й е неудобно насила да задължава 18 годишни големи хора да учат, а и да влизат в час, нека идват и ще научат езика. Родителите се усмихнаха незаинтересувано и това беше. В часовете влизаха малко ученици в 12 клас.   Същите деца и родители плащаха с готовност  курсове и какво ли не. Само трима в класа взеха сертификат по немски за университет. Е има и деца със същия този немски в Хайделберг- право, медицина. Може и аз да греша, но не мога да си представя че децата докато са вкъщи и им осигуряваме каквито пожелаят блага няма да ходят на училище и в часове. Не разбирам и защо въобще се позволява такова поведение в училище.
Малко дълго се получи, а все още е хубаво лято.
Приятна вечер на всички!

# 26
По бел и мат са класни на класове от випуска, така че тях мисля, че няма да ги сменят.
Така ми се иска да не си права.

# 27
  • София
Аз от тях съм доволна.

# 28
  • София
sanaka, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Би трябвало да могат вече да се избират профилите свободно, ще видим тази година дали се е получило  - директорката беше казала, че всички желания са удовлетворени. Но дали е имало деца, посочили философия и дали се е сформирала група - не знам. cydonia ще е най-запозната, ще ни сподели Hug

И аз тръпна да разбера кои ще са учителите на моите деветокласници. Както и кой ще поеме профил БЕЛ на големия ми син - прекрасната г-жа Дамянова май се е оттеглила,  а заедно със страхотната преподавателка по БЕЛ ООП бяха чудесен екип.

# 29
  • София
Г-жа Дамянова беше нисичката, с къса коса? Ако е тя - много жалко наистина - страхотен преподавател.

Общи условия

Активация на акаунт