2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 32 758
  • 417
  •   1
Отговори
# 345
Хромът се ползва всекидневно от моите деца, до 12 вкл. Вероятно, става и с друго устройство…
Да са ни здрави и да имат късмет випуск 2026, а че са умни и устремени се разбра и днес - от випуск от 198 деца, 175 са с успех над 5,50… или поне така запомних аз 😁

# 346
Успех на децата от випуск 2026. Не познавам никой. Купих си теиската им "There is HOPE" и си я нося )))) Готини хора ми изглеждат.  Късмет и успех!

# 347
Бихте ли споделили как протичат часовете по Езикът чрез литературата в профил АЕ и дали децата и вие сте доволни - напр. изисква ли се да се четат произведенията; ако да, как се проверява това; разглеждат ли се в клас, и т.н. Имам познато дете (12 клас) в 1 АЕГ и оставам с впечатление, че всъщност литература изобщо не се учи, карат на презентации - по една на автор/произведение и това е. Дали и тук е така?

# 348
  • при моите любими
Бихте ли споделили как протичат часовете по Езикът чрез литературата в профил АЕ и дали децата и вие сте доволни - напр. изисква ли се да се четат произведенията; ако да, как се проверява това; разглеждат ли се в клас, и т.н. Имам познато дете (12 клас) в 1 АЕГ и оставам с впечатление, че всъщност литература изобщо не се учи, карат на презентации - по една на автор/произведение и това е. Дали и тук е така?
Според мен зависи от преподавателят. При Нони Каменова се правят много анализи и задължително за всяко произведение и автор се прави съмъри. Както и се прави речник на непознатите думи. До колкото знам литературата в 11клас беше 1 час в седмицата. И едно произведение се взима бавно, но все пак доста неща правят по него.учителйата е доста изискваща. Не мога да кажа как се преподава от други учители литературата.

# 349

cydonia, благодаря за отговора. Допускам, че това означава произведението задължително трябва да се прочете? И то на английски? А не само откъса в учебника.

# 350
  • при моите любими

cydonia, благодаря за отговора. Допускам, че това означава произведението задължително трябва да се прочете? И то на английски? А не само откъса в учебника.
Трябва да, но зависи и от съвестта на учениците. Със сигурност не всеки го чете, то на сила не става. Анализи и сбит преразказ има за всяко произведение и всеки, който не иска да чете цялото произведение си намира начин.

# 351
Нашият преподавател по Иснански на нищо не научи учениците си. Цялаг година учиха предметите в класната стая и предметите в къщи.  Нивото му не е като за елитна езикова гимназия ,както той непрекъснато изтъква, че там сме се намирали.............

# 352
Не е само с испанския така, ама какво може да се направи?

# 353
  • София
Всички преподаватели по испански ли не са на ниво? Питам, защото детето ще кандидатства за гимназията. А все пак вторият език е профил.
По немски език по-добри ли са?

# 354
Ами при нас се открои рязко испанския език. По дугите предмети- случихме, така да се каже , или издънките не са така драстични -  като биоложката, която е младо, камлексирано и неопитно момиче, което  още не знае, че като викаш на 14-15 годишни момчета само ще ги разсмееш, но не и резпектираш))))) Ноооо учителя по испански е паталогичен случай. Радвам се, че децата ни са възпитани, грамотни и уравновесени и добре са си го преценили. Ама защо ръковоството на елитната  гимнация го е допуснало този езкемпляр за учител в елитната си среда  - остава без отговор......

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 19:25 от drakon4e

# 355
  • при моите любими
За съжаление и една от учителките по испански е също толкова зле, колкото и въпросния господин. Изобщо там всички са къси клечки по мои наблюдения. Не знам коя е младата учителка по биология и много лошо, че ще се развали реномето на предмета. Защото преподавателката по профил биология е страхотна и като човек и като педагог.

# 356
И от немския не съм доволна. Но като цяло, по мое мнение, втория език не може да се научи на добро ниво, часовете не са достатъчно.

# 357
По немски Славова е много добра, преподава по интересен начин , чрез игри. Но май другата година няма да ги вземе и ще имат нова учителка- става дума за 12 клас.

# 358
  • София
То е ясно, че вторият чужд език не се научава, но пък и съвсем да е проформа не е ОК. Нашето иска да си продължи испанския, че е учило преди нещо, ама ако по немски е по-добра ситуацията - примерно двама от трима преподаватели по немски стават, по-добре да пише паралелките с немски на първо място, знам ли?

# 359
  • София
За съжаление и една от учителките по испански е също толкова зле, колкото и въпросния господин. Изобщо там всички са къси клечки по мои наблюдения. Не знам коя е младата учителка по биология и много лошо, че ще се развали реномето на предмета. Защото преподавателката по профил биология е страхотна и като човек и като педагог.
Бе, как да не знаеш коя е младата, като ни преподава? Joy Не става, уви. А Костадинова по биология е уникална във всяко едно отношение.
Господина по испански - по-добре нищо да не казвам, че ако започна, няма да мога да спра. Rolling Eyes Но въпреки наличието на къси клечки тук-там /по отношение на които наистина трябва да се вземат мерки/ училището си е супер и е точното училище за моето дете.

Общи условия

Активация на акаунт